Trendyol Express Desi Hesaplama Sorunu

Trendyol Express Desi Hesaplama Sorunu
22 Aralık 2023 17:58

Dolap üzerinden sattığım ve Trendyol Express'e teslim ettiğim iki kargomun boyutları; birinci kargo için 25cm X 23cm X 6cm ve ikinci kargo için 25cm X 27cm X 8cm'dir. İçerikler kıyafet olup, gram olarak ve boyut olarak her ikisi de iki desiyi geçmemektedir, yani küçük kargo boyutundadırlar. Ancak, o gün şube tarafından her iki kargo da nedense orta boy kargo olarak sisteme işlenmiştir. Tarafıma sisteme kaç desi olarak girildiği bilgisi verilmedi. Tüm ısrarlarıma rağmen dolap uygulaması 'biz bilmeyiz, kargo firmasına sorun' diyor, kargo firması ise 'biz bilmeyiz, şube bilir' diyor ve teknoloji çağında olmamıza rağmen sistemlerinin bu bilgiyi ekrandan görme yeteneği yokmuş gibi davranılıyor. Eğer kargo şubesi veya çalışanı art niyetli davranıyorsa, bunu tespit edecek herhangi bir sistemsel altyapılarının olmadığı ortadadır. 17 TL X 2 olarak kesilen ücretlerimin tarafıma iadesini talep ediyorum ve ilgili firmaya kendi süreçlerini denetleyebilecek bir sistem kullanmaları gerektiğini bildiriyorum. Çünkü artık ortaçağda yaşamıyoruz. İlgili kargo teslim kodları 110387548 ve 110290681, şube ise Trendyol Express ula - Muğla'dır.

Cgdm
Cgdm
22 Aralık 2023 18:54

Biraz önce ismini B*** olarak belirten temsilci bana ulaştı, desi bilgisi sorduğumda göremediğini tekrar etti, desi ölçümlerinin şubede değil transfer merkezinde yapıldığını söyledi - diğer temsilcilerden farklı olarak, desi bilgisi ve belgesinin dolap üzerinden alınması gerektiğini söyledi, kendisine beyanının yanlış olduğunu Çünkü ilgili kanun gereğince kargo firmalarının ücretlendirmeleri desiye bağlı yaptıkları için müşteriden aldıkları ücretin detaylarını paylaşmanın yani müşteriyi bu konuda bilgilendirmenin kendi sorumlulukları olduğunu belirttim, ısrarla desi bilgisi vermekten ve belgeyi göndermek konusundan kaçındı ve söylediklerini tekrar etti, kendisine ben de görüşmeyi kaydetmek istiyorum dediğimde buna onay vermediğini söyledi, ama zaten şirketleri tarafından görüşmemizin kayıt altına alındığını söylediğimde benim kayıt almamı reddetti, ben de kendisinden eğer şirket politikalarını anlatmaya devam ederse kayıt edeceğimi bildirdim Çünkü konuşmaya devam ediyordu, konuşmayı bitirmeye karar verdi, kendisine açıkça sorunun çözüldü olarak sisteme istenmemesini, Çünkü cozulmedigini, talebim ve hakkim olan desi bilgi ve belgesini mail adresime göndermelerini ya da ücretimi tarafıma iade etmelerini istediğimi beyan ettim ve konuşmayı bitirdik.

Trendyol Express Kargo Boyutlandırma Hatası Ve Ücret İadesi Talebi

27 Ağustos 2024 01:03

06 Ocak 2025 20:12
Binnaz sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Desi Hesaplaması Nedeniyle Fazla Kargo Ücreti Kesildi, İade Talebim Reddedildi

23 Eylül 2025 15:54
yanlis-desi-hesaplamasi-nedeniyle-fazla-kargo-ucreti-kesildi-iade-talebim-reddedildi-3.jpg
yanlis-desi-hesaplamasi-nedeniyle-fazla-kargo-ucreti-kesildi-iade-talebim-reddedildi-2.jpg
yanlis-desi-hesaplamasi-nedeniyle-fazla-kargo-ucreti-kesildi-iade-talebim-reddedildi-1.jpg

06 Haziran 2024 18:45
Trendyol Express Haksız Yere Ücret Kesiyor
Derya sonuçtan hiç memnun değil

28 Ağustos 2024 16:54

Trendyol Express Kategorileri