Kemal sonuçtan hiç memnun değil

THY Ve Ajet Koordinasyon Sorunu Nedeniyle Müşteri Mağduriyeti

Kemal
02 Nisan 2024 00:07

1 Mart 2024 tarihinde Türk Hava Yolları (THY) Mobil uygulaması üzerinden AnadoluJet ile kendim, eşim ve kız kardeşim için Ankara-İzmir gidiş-dönüş uçuşu satın aldım. Aradan birkaç hafta geçtikten sonra AnadoluJet, Ajet oldu ve bizim de İzmir-Ankara uçuşumuz 2 saatten fazla süreyle erkene alındı. Biz de internetten yaptığımız araştırmada Ajet'e ait aynı gün, daha uygun saatli ve daha uygun fiyatlı başka bir uçuş bulduk ve bu uçuşla değiştirmek için THY'yi aradık. Ancak görevli kişi, Ajet'in artık ayrı bir firma olduğunu ve yerine önereceği Ajet uçuşlarını göremediğini, bize yalnızca THY uçuşu önerebileceğini söyledi. Önerilen uçuş ise gece saat 3'te İstanbul aktarmalı olarak Ankara'ya geliyordu. Bunun üzerine bizi Ajet'e yönlendirdi. Ajet'te ise 50 dakika müşteri hizmetlerine bağlanmayı bekledikten sonra buradaki yetkili, bize THY'nin PNR numarasıyla işlem yapamayacağını ve sorunu THY'nin çözebileceğini iletti. Bu döngü birkaç kez daha devam etti. Özet olarak, bu iki firma arasında defalarca telefon trafiği yürütmemize rağmen, Ajet olan uçuşumuzu kendi aralarında koordine ederek yine aynı gün başka bir Ajet uçuşuyla değiştiremediler. Bu kadar köklü bir firma, böylesine bir altyapıyı hazırlamadan nasıl Ajet'i ayırma kararı alabilir? Böyle bir durumun olacağı hiç mi konuşulmadı? THY, madem Ajet uçuşlarıyla ilgili hiçbir işlem yapma yetkisine sahip değil, neden hâlâ uygulamadan Ajet bileti satmaya devam ediyor? Ben THY'nin sorunsuz operasyon yeteneğine ve müşteri memnuniyet odaklı yaklaşımına güvenerek uygulama üzerinden biletimi aldım; ancak bu kadar basit bir sorunu dahi çözecek teknik altyapıyı oluşturmadan siz nasıl bu ayrılmayı gerçekleştirebildiniz? Müşteriye sunduğunuz tek çözüm para iadesi yapmak mı? Bayrama 10 gün kala ben neden yeniden bilet bulmakla uğraşmak durumunda bırakılıyorum? Üstelik sitenizdeki geri bildirime de yazmama rağmen 10 gündür cevap bile vermiyorsunuz. (TK-10561259) Özetle, asla THY uygulaması üzerinden Ajet bileti almanızı önermiyorum. Çünkü bu iki firmanın teknik altyapısı yeterince oluşturulmadan ayrılması gerçekleştirilmiş ve arada kalan biz müşteriler oluyoruz maalesef. Aradığımda konuştuğum yetkililer dahi çoğu soruma 'Biz de bilmiyoruz, henüz her şey çok yeni.' diye cevap veriyorlar. Zaten Ajet'te bir yetkiliye bağlanmak için bile 50 dakika beklemeniz bence her şeyi anlatıyor.

Can sonuçtan memnun değil

Can