Serhan sonuçtan hiç memnun değil

THY Evcil Hayvan Taşıma Faciası...

04 Ağustos 2024 17:16

Amerika'ya evcil hayvan taşıma için us CDC'nin gerekliliklerini yerine getirmeme rağmen Türk Hava Yolları iki e-posta adresine ([email protected], istoccyhm@TGS. Aero) mesaj atılıp onay alınması gerekiyor gibi bir süreç işletiyor ve o iki e-posta adresi cevap vermiyor. Uçuşum 8 Ağustos'ta, bugün 4 Ağustos, hâlâ evcil hayvan rezervasyonu yapmadılar, ilgilendiklerini de sanmıyorum. Attığınız maile konunuzla ilgilenilecektir gibi bir yanıt bile gelmedi. Müşteri hizmetleri hiçbir şey yapamıyormuş. Amerika'daki Washington dc havaalanındaki yetkili Animal Care Facility'den 1400$ ödeyerek rezervasyon yaptım, evcil hayvanı inişte onlar karşılayacaklarmış, araç kiralama, otel rezervasyonlarım her şey allak bullak. Bunu okuyan yetkili olursa, bu aldığım business 3 bilete ödediğim hizmetin karşılığı olmayı bırakın, stres dolu günler yaşatan bir hizmet anlayışınıza dönüştü. Acil rezervasyon için konuyla ilgilenmenizi rica ediyorum.

Yorumlar (13)

Ayşe
Ayşe

Merhaba, birebir aynı problemi yaşıyoruz ve benim evcil svan evcil hayvan olarak geçiyor. Ama süreç aynı... Siz THY üzerinden herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? Yoksa Pet kargo ile mi çalıştınız?

Serhan

Geçmiş olsun, pet cargoyla ilerledim. THY ne cevap veriyor ne de bilgi veriyor. İletişim sıfır. Yarattıkları stresyen kurtulmak için petcargoya ödeyeceğinize değer. Hayvan da güvenli gider. THY nin hicbirseyine güvenmiyorum. Onlara hayvan teslim edilmez.

Marziyeh
Marziyeh

D cargo un fiyatı ne kadardı?

Serhan

Lufthansa'da sorun yasamayanlara denk geldim bu arada. Müşteri hizmetleri yardımcı oluyormuş.

2bin dolar ödedim. Yen lojistik de alternatif firma

Andiç

Hangi firma ile çalıştınız bize de bilgilerini iletebilirsiniz misiniz? İnanılmaz saçma bir durum. Madem aracı bir firma olmadan taşıma yapmıyorsunuz bunu web sitenize yazın bizde kargo şirketi arayalım o zaman. Nasıl insanları bu kadar mağdur edebilirler. Bir çok kişi var bunu yaşayan ve THY bildiği halde aksiyon almıyor. Delirmemek elde değil. Sizin için sorun olmazsa bu süreci nasıl yönettiniz bize de bilgi verebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim

Serhan

Merhaba, çok net bu süreç THY ile yönetilemez, onlara güvenerek seyahat planı yapmayın Çünkü birincisi cevap vermiyorlar, ikincisi her aradığınızda müşteri temsilcilerinden farklı bilgi alıyorsunuz. Biri bize genelde onaylanmadığı olmuyor dedi, diğeri onaylar son 48saat içerisinde geliyor dedi, siz de bu söylediklerine bakarsanız biletiniz de yanar, araç, Hotel gibi rezervasyonlardan da zarar edersiniz, hatta evcil hayvaniniz bile mağdur olabilir. THY yi kenara bırakırsak, konuşmaya değmez. Ben d-cargo (dinamik kargo) ile çalıştım, hızlı dönüş yaptılar ve en çok net ve doğru bilgiyi onlar verdi. Sonra çalışınca da sadece pet kargolama yaptıklarını öğrendim. Havaalanında göndermeden iki gün önce yetkilileriyle gumruk işlemlerini yaptık, zaten orada tecrübelerini görüyorsunuz. Bir de karşı tarafla yazışan çalışanlar var, onlar da Amerika tarafını çok iyi biliyor. Ben ondan bu firmayı seçtim ama öncesinde diğer kargo firmalarıyla da konuştum tabi ki.

Andiç

Merhaba, yaşadığınız sorun çok can sıkıcı. Bizde Eylül başındaki uçuşumuz için aynı sorunla uğraşıyoruz ve 2 haftadır hiçbir dönüş alamadık. Son durumunuz nedir? Çözülebildi mi konu?

Serhan

Oteledigim uçuş için de cevap gelmedi olumlu olumsuz, biz de tekrar plan değiştirme olanağımız olmadığından kargo şirketi aracılığıyla işlem yaptırdık ve aynı uçakta gidiyor. Onlara onayı hemen veriyorlar, bizim gibi yolculara cevap bile vermiyorlar. Süreçle ilgili oldukça bilgi sahibi oldum, spesifik sorularınız varsa yazın yanıtlamaya calisayim.

Nasıl bir kurum anlamıyorum

Serhan

Yer hizmet kalitesi oldukça düşük bir kurum fakat uçuşlardaki kalitede de düşme var son zamanlarda. Liyakatsizlik etkisini göstermeye başladı anlaşılan. Benim THY ile son uçuşum o kesin.

Farnaz

Merhaba sizin sorun hall oldu mu? Benim arkadaşımda Amerika'ya gidecek ve iki defa uçağını iptal etti çünkü evcil hayvanını almıyorlar bütün evraklarda tam

Serhan

Merhaba, hayır henüz cevap yok.

Özdal sonuçtan hiç memnun değil

Özdal
21 Eylül 2023 20:02