Siemens Son Model Çamaşır Makinesi Yazılım Sorunu

19 Ekim 2023 17:485.282

19 Eylül 2023 tarihinde (tam 1 ay önce) Ankara Ankamall Siemens Mağazasından Siemens'in son model akıllı! Çamaşır makinesinden aldım (WG5482AXTR). Home Connect uygulaması ile de makinenin her bitirme/güncelleme vb. Durumlarını ve uyarılarını görebiliyordum. Yine Home Connect uygulaması üzerinden sürekli yeni sürüm mesajı geldiği için de 2 gün önce güncellemeyi başlattım. Ancak; maalesef güncellemeden sonra (güncelleme yapıp yapmadığını da bilmiyorum gerçi! ) makine bir daha kendine gelemedi. Bugün gelen servis personeli sorunun yazılımdan kaynaklandığını ve ne zaman çözüleceğini bilmediğini, biraz beklememiz gerektiğini söyledi. Ne kadar bekleyeceğimiz belli değil, sorunun ne olduğu belli değil, sorun çözülse bile tekrarlanmayacağı belli değil. Markaya güvendim ama yeni çıkan ürününüzü/yazılımınızı test etmem için üzerine 30 bin tl vermem biraz ayıp olmadı mı? Üzerine oluşan mağduriyetimizde cabası. Gidip en ucuz markadan bir çamaşır makinesi alsaydım bile 1 ayda böyle bir sorun yaşamazdım muhtemelen.

19 Ekim 2023 18:24 (Şikayetten 35 dakika sonra)

20 Ekim 2023 20:59

Gün 1: Dün şikayetimizle ilgili müşteri temsilcisi tarafından arandık. Sorunumuzun fabrikaya iletildiği söylendi. An itibarı ile henüz herhangi bir gelişme olmadı.

21 Ekim 2023 21:35

Gün 2: Herhangi bir gelişme olmadı. Bekliyoruz.

23 Ekim 2023 01:42

Gün 3: Bugün de şaşırtmadılar! Hiçbir gelişme yok!

23 Ekim 2023 21:28

Gün 4: Hiçbir gelişme yok. Aramaya tenezzül bile etmiyorlar. Siemens Son Model Çamaşır Makinesi yazılım ekibi çaresiz! "Merdaneli Makine iyiydi ya! " diye düşünmüyordur umarım! Bir zahmet çözün şu sorunu her neyse artık! Çözemiyorsanız da bir zahmet CEO'nuz mu, yazılım projeler Ultra üst yöneticiniz mi artık kim olursa bir leğen alıp gelsinde şu biriken çamaşırları yıkayıversin!

24 Ekim 2023 10:18

Gün 5 (Arızanın 8. Günü) : Bugün aradılar. Bir zahmet Fabrika'ya bildirilmiş sorun ancak ne zaman çözüleceği belli değil. Gün veremiyorlar. Gün veremiyorlar ya olacak iş mi? Sorun çözülse bile ki hiç ümidim yok eminim 3 gün sonra tekrar edecek! Sabredip dua mı edeyim? Üstüne bir bardak su mu içeyim ne yapayım bilemedim! Son çıkan ürününüz yazılım güncellemesi yüzünden evde hurda yığını olarak yatıyor. Siemens ürünleriyle gurur duyuyordur eminim! Ancak; Çamaşır makinenize 30bin TL'den fazla para vermem bu bana ders olsun demem için de çok yüksek bir rakam. Üstüne bir de elde çamaşır yıkıyoruz!

26 Ekim 2023 00:02

Gün 6 (Arızanın 9. Günü) : Maalesef bugün de herhangi bir dönüş olmadı. Son model Siemens çamaşır makinesi evde hurda yığını olarak yatmaya devam ediyor!

27 Ekim 2023 00:01

Gün 7 (Arızanın 10. Günü) : Sabah arayıp makineyi fişe takıp 48 saat beklememizi, Almanya'daki fabrikadan makineye bağlanıp kontrol edeceklerini söylediler. Öğleden sonra da tekrar arayıp bu sefer de fişi çekmemizi Almanya'dakilerin Pazartesi günü bağlanacağını; o yüzden Pazar gecesinden makineyi fişe takıp 24 saat beklememiz gerektiğini söylediler. Yılan hikayesine döndü. Bu böyle garantimiz bitene kadar 3 yıl boyunca devam edecek ve üzerine para verip cihaz test eden ilk aile olarak tarihe geçeceğiz sanırım!

28 Ekim 2023 00:29

Gün 8 (Arızanın 11. Günü) : Tek gelişme arayıp herhangi bir gelişme olmadığını haber vermeleri oldu!

29 Ekim 2023 02:10

Gün 9 (Arızanın 12. Günü) : Hiçbir gelişme yok. Siemens çalışıyor hiçbir şey yapmamak için!

6 Kasım 2023 22:19

Arızanın 21. Günü: Yazılım hatasına çözüm bulunamadı. Makine yenilenecek dediler bir hafta geçti üzerinden. Bugün aradım en geç ayın 11'i (6 gün sonra) teslim edilecek diyorlar. Makine Almanya'daki fabrikadan çıksa yürüyerek gelse bu kadar beklemezdik muhtemelen. Müşteri memnuniyeti zerre kadar umurunuzda değil. Evde yeni ameliyat olan hastamız var dedik umursamadınız bile, üstüne bizi de sinir hastası ettiniz!

Siemens Servis Ücreti Mağduriyeti

4 Şubat 2025 16:572.500

03.02.2025 tarihinde Ankara Ankamall AVM Siemens markasından çamaşır makinesi aldık. Ödememizi yaptık. 'Eskiyi alalım fi...

6 Temmuz 2024 02:131.833

15.09.2022 tarihinde almış olduğum Siemens marka çamaşır makinesi 3 ay sonra sorun yaşatmaya başladı. Üst bölümünde çatl...

Siemens Ev Aletleri Müşteri Mağduriyeti

28 Temmuz 2023 08:433.160

Öncelikle verdiğiniz 444 66 88 çağrı merkezi numarasından hiçbir şekilde işimi halledemediğim için buraya yazıyorum. Yin...

Siemens Kırık Çamaşır Mak. Satıyor, Aylardır Yenisini Teslim Etmiyor

1 Şubat 2024 17:565.730

Sayın Yetkili, 22.11.2023 tarihinde Ankara Armada AVM içerisinde bulunan Güreller Siemens bayisinden WG52A2Z0TR kodlu ça...

Siemens Kırık Çamaşır Mak. Satıyor, Aylardır Yenisini Teslim Etmiyor

Tümünü Gör
Siemens IQ300 Çamaşır Makinesi İlk Günden Ses Çıkartıyor!

Siemens IQ300Çamaşır Makinesi İlk Günden Ses Çıkartıyor!

Ela
Siemens Çamaşır Makinesi Yüksek Ses Ve Koku

Siemens ÇamaşırMakinesi Yüksek Ses Ve Koku

Özlem
Siemens Çamaşır Makinesinde Paslanma Ve Çalışmama Sorunu!

Siemens ÇamaşırMakinesinde Paslanma Ve Çalışmama Sorunu!

Murat
Siemens Ev Aletleri Kurulum Olmadı, Ürünüm Bekliyor

Siemens EvAletleri Kurulum Olmadı, Ürünüm Bekliyor

Şirvan
Siemens Yetkili Servis Tutumu

Siemens YetkiliServis Tutumu

Efekan
Siemens Makine Çok Sesli Çalışıyor Ve Giysilerde Koku Var!

Siemens MakineÇok Sesli Çalışıyor Ve Giysilerde Koku Var!

Gülnur

Öne ÇıkanKonular