Siemens İq300 Alttan Donduruculu Buzdolabı Ses Şikayeti

İbrahim
22 Temmuz 2024 12:184.996

Siemens Buzdolabı Ses Şikayeti

22 Haziran 2024 tarihinde Siemens iQ300 Alttan Donduruculu Buzdolabı 186X75 cm Beyaz ürün satın aldım.

Ürünün sesi teknik bilgilerinde 40 desibel yüksekliğinde olduğu belirtilse de, sessiz bir ortamda farklı odadan buzdolabı çalışma sesinin duyulması rahatsızlık verici seviyede. Bu sorun kurulumdan birkaç gün sonra Siemens Yetkili Servisine durum bildirildi, teknik servis gelip herhangi bir ölçüm yapmadan sesin normal düzeyde olduğunu belirtti ve gitti.

Sorun halen devam ettiği ve rahatsızlık verdiği için iPhone 14 promax telefonuma indirdiğim bir desibel ölçer uygulama üzerinden yaptığım ölçümde (gece tüm camların kapalı olduğu en sessiz ortamda buzdolabı ön kapısı önünden) 30 Sn.'lik ortalamada 50 desibel seviyesinde ses çıktığı görünmüştür.

Bu durum yetkili servise telefonda dile getirilmiş, özellikle profesyonel desibel ölçer cihaz ile gelinip ses ölçümü yapılması talebinde bulundum. Yönlendirdikleri teknik servis, ellerinde desibel ölçer cihaz olmadığını; gelip belli mesafeden video çekip merkeze ileteceklerini belirttiler. Videodan ses desibelini ölçmeyi nasıl planlıyorsunuz?!

Teknik servisin yine benzer yöntemlerle, bu ses normal deyip konuyu kapatmaya çalışacaklarını düşünüyorum.

Siemens'in sattığı sıfır ürünün arkasında durması gerektiğini düşünüyorum. Ürünün sıfırı (hatasız) ile değişimini talep ediyorum.

22 Temmuz 2024 13:30 (Şikayetten 1 saat sonra)

Betüşş
Betüşş
5 Mart 2025 22:32

Aynı durumla ben şu an karşılaştım telefondaki saçma sapan bir uygulamadan desibel ölçümü yaptılar ve bir de videoya aldılar normal çalışıyor diye kendilerini haklı çıkarmak için sesten 7 aydır nefret ettim bu kadar pahalı bir markanın bu kadar sıkıntı yaratacağını bilsem kesinlikle almazdım iki kere servis çağırdım birinde boru sabitlemesi yaptılar ikincisinde arka su haznesi olan yerin olduğu yere sözde Siemens ses olayı için iki parça üretmiş onu taktılar ama ses hala ve diğer odadan duyulacak kadar rahatsız ediyor. Ve buna rağmen 40 DB olan ürünün böyle yüksek ses çıkarması normal olarak söyleyip gitti servistekiler bununla ilgili hem şikayet kaydı oluşturdum hem de mail gönderdim bunu olumlu sonuçlandırmak için ne gerekiyorsa yapacağım o kadar para verip paramızla rezil olmak zorunda değilin ben bu sesi de çekmek zorunda değiliz satarken sessiz çalışma diye satıp sonradan böyle şeylerin olması çok üzücü

Tümünü Gör
Siemens Q700 Buzdolabının Durmayan Ses Sorunu

Siemens Q700Buzdolabının Durmayan Ses Sorunu

Ani
Siemens Ev Aletleri Sorunları Devam Ediyor!

Siemens EvAletleri Sorunları Devam Ediyor!

Tanem
Siemens Buzdolabı Sıkıntısı!