Müfit sonuçtan hiç memnun değil

Siemens DW15701 Gizli Damacanalı Su Sebili Suyun Tadını Bozuyor

25 Ekim 2023 14:40

Yaklaşık iki ay önce satın aldığım Siemens DW15701 model Gizli Damacanalı Su Sebili, aldığım günden beri içine koyduğum her türlü suyu (ister hazır damacana olsun isterse arıtma suyu) koyar koymaz tadını değiştiriyor. Direk olarak metalik bir tat alıyor. Aynı gruba ait (Bosch Siemens Profilo grubu) Profilo marka alttan damacanalı su sebilinde de aynı sorunu yasamıştım. Bir türlü şikayetimi kabul etmeyen Burdur Bucak ilçesi Bosch-Siemens-Profilo ortak servisi aylarca beni beklettikten sonra cihazımda sorun olmadığını iddaa etmesi neticesinde Tüketici Hakem Heyeti kararıyla zorla cihazın yenisi ile değişimini kabul ettirmiştim firmaya. Ancak Profilo yetkilileri cihazın aynısın ellerinde olmadığını iddaa ederek para iadesi yaptılar. Ben de aldığım para iadesi ile 10 Ağustos 2023 tarihinde Siemens markasını daha iyi bir marka olduğunu düşünerek aldığım para iadesinin üstüne para ekleyerek Siemens DW15701 Gizli Damacanalı Su Sebili modelini satın aldım. Ancak aynı gruptan ürün satın alarak hata ettiğimi anladığımda çok geç oldu. Eğer aynı gruba ait benzer ürünlerde aynı sıkıntı oluşabiliyorsa bu bir teknik/ kronik hatadır. İnsanlar bu üründen su içiyor. Ve Siemens Bosch Profilo grubu insanların sağlığını riske atıyor sorunu kabul etmeyerek.

25 Ekim 2023 14:57 (Şikayetten 17 dakika sonra)

Ömer

Anladım. Tüketici Hakem Heyeti iade (sözleşmeden cayma) kararı çıkartmadı mı bu durumda, yenisinde de dediğiniz gibi aynı şey olacak. Yenisi için tekrar başvurmadız mı? Bizimki ikinci kez servise gitti koku ve tat bozukluğu yüzünden. Ben iade istedim ama henüz sonuçlanmadı.

Ömer

Merhaba benzer sorunu biz de yaşıyoruz. Çözüme ulaştınız mı nasıl bir yol izlediniz teşekkürler.

Müfit
Müfit

Firma hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Tüketici Hakem Heyeti'ne gidiyorsunuz. Uzun uğraşlar sonucu cihazı yenilettirme kararı alıyorsunuz. Firma yeniliyor ama verdikleri yeni cihaz yine aynı sorunu yapıyor.

Siemens Su Sebili - Tat, Koku Değişimi

30 Temmuz 2024 22:54
Siemens Su Sebili - Tat, Koku Değişimi
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Ev Aletleri Su Sebilinde Gürültü Ve Titreşim Problemi, Servisten Çözüm Yok!

04 Ağustos 2025 21:20

Siemens Ev Aletleri Kategorileri