Mert sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Bulaşıklarda Leke Kalıyor

Siemens Bulaşıklarda Leke Kalıyor
18 Mart 2024 06:03

Maalesef Siemens sn234ı01dt ıq300 model bulaşık makinesine sahibiz. Uzunca anlatmak istiyorum, lütfen okuyun ki bu markayı almayı düşünenlere bir bilgi vermiş olayım. Maalesef diyorum çünkü daha önceki şikayetimde bu makinenin teslimatında yaşadığım aylar süren gecikmeyi dile getirmiştim. Şimdilerde ise bulaşıkların üzerinde lekeler kalmasıyla uğraşıyoruz. Ön yıkama yapmamıza ve makineye düzgünce dizmemize rağmen, bulaşıklar üzerinde beyaz lekeler kalıyor. Bu konuda müşteri hizmetlerini arayarak servis çağırdık. Servis elemanı geldi, öncesinde bizi arayarak durum hakkında bilgi almak istedi.

Konuşması biraz rahatsız edici olmasına rağmen, bunu şikayet etmiyorum. Makineyi inceledi ve içinde tuz ile parlatıcı olmadığını, lekelerin bu yüzden ve su lekesi olduğunu söyledi. Evimizdeki Bosch marka parlatıcıyı makineye koydu ve tuz ekledim. Parlatıcıyı oldukça övdü. Sorunun tekrarlaması durumunda aramamızı söyledi. Bir hafta sonra sorun devam etti, iki hafta sonra yine düzelme olmadı. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım, aynı kişi geldi. 'abi bu lekeler su lekesi, herkes aynı şeyi söyler' dedi.

Ben de, 'su lekesi olsa bile makinenin bunları bırakmaması gerekiyor' dedim. Makinenin çalışmasının bitiminde kapağını açmazsak, tavanın suyu damlayarak leke bırakabileceğini söyledi. Ancak ben program bitiminde hemen kapağı açtığımı ve bulaşıkların lekeli olduğunu söyledim. Eko programın süresi dört saatten fazla. Herkesin bu süreyi bekleyip makineyi açacak zamanı yok. Daha sonra kullandığımız parlatıcı ve deterjanı sordu, gösterdim. Parlatıcının üretim tarihinin eski olduğunu ve sorunun bu yüzden kaynaklandığını iddia etti.

Kullanım tarihinin geçmediğini söyledim ve 'makineye koyarken övmüştünüz' dedim. Ancak o, sorunun bu olduğunda ısrar etti. Bundan sonra deterjan ve parlatıcı alırken üretim tarihine de bakmamız gerektiğini söyledi. Neyse ki deterjanda bir hata bulamadı. Sevgili Siemens yetkilileri; öncelikle servis personelinizin müşteriyle daha nazik konuşmasını sağlayın. Makinemi ya değiştirin ya da ücretini iade edin. Keşke baştan Siemens almasaydım. Hayal kırıklığına uğradım.

18 Mart 2024 09:40 (Şikayetten 3 saat sonra)

Mert
25 Mart 2024 20:02

23 Mart Cumartesi günü servis sorumlusu tarafından arandım. Bu kişi şikayetimde bahsettiğim, daha önce de bulaşık makinesiyle ilgilenen kişi. Bana bu konu sıkıntılı bir konu olduğu için müdürüyle konuşarak konuyu bir üst teknik sorumlularına aktardığını söyledi. (oysa sadece su lekesi olduğunu söylemişti sıkıntılı olan nedir onu anlamadım.) Bu kişinin bana dönüş yapıp gün belirleyeceğimizi aktardı ama ne arayan var ne soran. Bir arıza kaydı oluşturuluyor, belirlediğimiz günde işlem yapılmıyor, servis kaydının peşine yine ben düşüyorum. Siemens'in ne kadar kaliteli (! ) bir firma olduğunu anlayınız artık. Lütfen ama lütfen, sadece ismine aldanarak almayın.

Mert
28 Mart 2024 15:34

28.03.2024 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunulmuştur. Bundan sonra siz düşünün.

Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

Çiğdem
21 Ekim 2024 12:02

İbrahim
02 Aralık 2023 12:45
Siemens Ev Aletleri Bulaşık Makinesi Temiz Yıkamıyor Su Lekesi Bırakıyor
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Seda
09 Ağustos 2024 17:31
Siemens Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu Ve Servis Deneyimi

Dilan
06 Temmuz 2024 18:10
Siemens Bulaşık Makinesi Sorunu
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
14 Ocak 2024 00:26