20 Mayıs 2024 20:33

Herkese merhaba. Lütfen buradaki yorumları okumadan almayı tekrar değerlendirin. Güncel olarak başıma gelenler şu şekilde.

Televizyonu aldıktan sonra ufak tefek lekeler oluşması sonucu ekranı silmeye karar verdim. Vatan Bilgisayar'a temizleme işini sorduğumda nemli bezle silmem gerektiğini söylemişti, emin olamadığım için Türkiye'deki ve yurt dışındaki kullanım kılavuzuna baktım hem de kuruluma gelen servise sorduğum şekilde temizliğini yaptım fakat önerilen şekilde temizliğini yaptığım halde lekeler çıkmayınca daha da temizlemedim ve bunun üstüne servisi çağırdım. 17.05.24de gelmesi gereken servis haber vermeden, hiçbir şekilde bana ulaşmadan 20.05.24de gelmeye karar verdi ve beni aradı. Bu başlı başına çok nahoş bir durum olmakla beraber geldikten sonraki durum daha da can sıkıcı oldu. Gelen servis çalışanı bu lekelenmelerin normal olduğunu, oluşan büyük lekelerin benim silmemden dolayı olduğunu söyledi. O zaman buyurun siz kalan lekeleri temizleyin eğer ben yanlış yaptıysam dediğimde cevap olarak bunlar kurumuş ben yapamam ama bunlar normal sorun yok dedi ve devam etti, bu dosyayı sorunsuz olarak kapatacağım fakat altına sizin panel değişimi istediğinizi yazacağım genel merkez karar verecek ama sorun olmadığı için bana 500 TL ücret vermeniz gerekiyor dedi. Garantisi devam ediyor ürünün soruna da merkez karar verecek size neden 500 lira vereceğim dedim fakat ısrarla bu parayı alması gerektiğini söyledi. Mecburen ödemek zorunda kaldım. Sorunun kullanıcı hatası olup olmadığı belli değilken bu ücreti talep etmeleri kanunen doğru değil. Az önce mesaj geldi, işlemler tamamlanmış ve televizyon sorunsuz hasarsız olarak kullanımıma sunulmuş. Ekrandaki yağ gibi lekeler hala duruyor ve hakikaten çok rahatsız edici lekeler. Gelen servis çalışanı kendi de bir kısmı silmeye çalıştı fakat orada da leke kaldı. Başka herhangi bir şey yapmadı. Bunların çıkmadığı çok belli fakat gelen mesajda bana sorunsuz olarak teslim edilmiştir yazıyor. Sonradan burayı okuyunca ve yurt dışı forumlara bakınca bunun kronik bir sorun olduğunu ve kullanıcıların %50si gibi bir kısmının başına geldiğini, yurt dışında direk değişim yapılmasına karşın Samsung Türkiye'nin bu meseleyi çok zorlaştırdığını fakat bazı kişilerin bu konu ile alakalı değişim alabildiğini gördüm. Fotoğraflarda pek belli olmasa da TV'nin fotoğraflarını koyuyorum.

Yarın Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım konu ile alakalı. Ama siz lütfen ürün almadan önce burayı okumadan almayı tekrar değerlendirin. #sam

profile profile profile
27 Mayıs 2024 15:14

Bugün Samsung yetkilileri aradı herhangi bir sorun tespit edilmemiş ve bu yüzden de 500 lira almaları gerekiyormuş. Hukuken aykırı olsa da bunu yapıyorlarmış. Konuyu THH'ye zaten taşımıştım bu 500 TL konusunu da THH'ye taşıyacağım. Zaten #Samsung un herhangi bir şekilde ürünleri hatalı bulmadığı buradaki şikayetlerden görünüyor. Gelen servis çalışanının kendisinin silip daha kötü hale getirdiği ürünü bile hatalı görmüyorlar ve 500 lira alıyorlar. Ürün açılmasa da işlevini yerine getirmese de #Samsung herhangi bir sorun görmüyor. Sorun ne olursa olsun bir sorun tespit etmiyorlar. Gerçekten yurt dışında bu kadar güzel teknik servisi olan harika işler çıkartan Samsung'un Türkiye'de bu şekilde davranması çok üzücü. Herkes THH'ye başvurup o şekilde hakkını aramaya çalışıyor. Emsal dosyalar olsa da herkese sorun yok diyorlar. Durum ve şart ne olursa olsun belkide hiç bakmadan sorun yok diyorlar. Bu şirketlerin Türkiye'de bu şekilde çalıştığını görmek üzücü. Neyse ki THH var da hakkımızı arayabileceğimiz bir yer oluyor.

Yorumlar (5)

Celal

Aynı sorun bende de var televizyonu silmeye korkar olduk ben servis çağırdım kullanıcı hatası dendi bende ertesi gün Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum bakalım sonuç ne olacak burda bilgilendiririm

Akbayrak

Aynı sorun benim televizyonumda da var hatta sizin gibi ben de buradan şikayette bulundum. Tüketici heyetinden ve buradan nasıl bir geri dönüş aldınız

Yasin

Merhaba evet ben de aynı durumdayım. Üstelik gelen kişi de silmek istemedi. Ben küçücük silip bırakmıştım, gelen servis çalışanı da silemem ben şeklinde bir yaklaşımdaydı. Sonra bir yeri silmeye çalıştı ve orada da iz kaldı. Yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla üretilirken antiglare ın yanlış sürülmesinden kaynaklanan kronik bir sorun bu. Zaten ben nasıl temizlenmesi gerektiğine hem yurt dışı kullanım kılavuzundan hem Türkiye kılavuzundan bakarak sildim. Bu yanlışsa demek ki TV sorunlu. Bana henüz #Samsung dan dönüş gelmedi. Umarım olumlu bir dönüş olur. Ama yinede THH'ye başvurdum savunma istenildi bakalım ne olacak. Ben de burada bilgilendirirm hocam.

Ahmet

#Samsung umarım buna çözüm bulur. Bu büyük problem sanırım kronik bende de aynı sorun var. Bana da bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.

Yasin

Merhaba, evet bu #s95b kullanıcılarının %50si gibi diyebileceğimiz bir kısımda olmuş. Sanırım antiglareın üretimdeyken fazla sürülmesinden dolayı oluyor. #Samsung ürünü inceleme ekibine aktardı geri dönüş yapılmasını bekliyorum bir haber olursa muhakkak yazarım. İyi günler

Hatice
25 Mayıs 2024 16:54
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Bilal
11 Mart 2024 17:30
65Q70C Ekran Problemi Samsung Ayıplı Ürüne Sahip Çıkmaması
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Hakan
19 Ağustos 21:01