13 Kasım 2024 15:06

Samsung oled 65’S90C ürününü Media Markt aracılığı ile satın aldık. Daha sonrasında TV kapalıyken ekranın yüzeyinde lekelenme olduğunu fark ettim. Bunun üzerine bu lekeleri Samsung’un kendi garanti kapsamı içerisindeki talimatlarına uyacak şekilde mikrofiber bez ile herhangi bir kimyasal madde kullanmadan çıkarmaya çalıştım. Fakat lekelerin kaybolmamakla beraber daha da fazla bulaştığını ve mavi bir lekeye dönüştüğünü fark ettim. Zaman kaybetmeden Samsung destek aracılığı ile bir şikayet kaydı oluşturdum. Teknik servis yönlendirildi. Gelen teknik serviste sihirli sünger adını verdikleri ürünle lekeleri çıkarmaya çalıştı fakat çıkmamakla beraber ekranın (daha önce oluşan lekelerden bağımsız yerlerde) başka alanlarında da lekeler oluştu. Daha sonra, tekrardan müşteri hizmetleri benimle iletişime geçerek ürün mühendislerine durumu bildireceklerini, ekran yüzeyinde görülen problemi fotoğraflayarak mail iletmemi istediler. Ürün mühendisleri durumu incelediğinde ise müşteri hizmetleri tekrar geri dönüş sağlayarak durumun kullanıcı kaynaklı olduğunu, herhangi bir şey yapamayacaklarını ve ücretli olarak panelin değişebileceğini tarafıma bildirdiler. Bu durumu kabul etmemekle beraber, ekranın farklı bir yüzey alanında da oluşabileceğini söyleyerek gerekirse benden kaynaklı bir durum olmadığını ispatlayabileceğimi taraflarına iletmiş bulunmaktayım. Ürün mühendisleri bu şekilde karar verdikleri için yapacak bir şey olmadığı tekrardan söylenildi. Bu durumun, Samsung markasının oled ve QLED model televizyonlarında, Şikayetvar aracılığı ile şikayetleri okuduğumda benim gibi bu problemi yaşayan birçok müşteri olduğunu görmekteyim. Müşteri hizmetlerinden hızlı dönüş sağlamasından ve gelen teknik servis ekibinin nezaketinden dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Sonuç olarak, ürünün garanti süresi içerisinde olmasına rağmen problemin çözülmemesi ve değişim sağlanmamasından dolayı böyle bir durumu kabul etmiyorum ve yasal yollara başvurarak hakkımı arayıp, sürecin arkasında olacağım.

profile profile profile
14 Kasım 2024 13:55 (Şikayetten 22 saat sonra)

15 Kasım 2024 12:30

İki gün geçmesine rağmen ne arayan var ne de soran. Kimse aramıyor. Samsung gibi global bir firmanın durumla alakalı bir çözüm önerisi olmadığı gibi, üzerine ayıplı mal niteliğindeki ürünü de garanti kapsamında olmasına rağmen değiştiremiyorsunuz ve daha kötüsü panel değişimini ücretli yapabileceklerini söylüyorlar. Gerçekten pişmanlık.

15 Kasım 2024 16:42

Gün içerisinde tarafıma geri dönüş yapıldı fakat aradıkları anda aramaya dönüş yapamadığım için, süreci hızlandırmak adına birkaç saat sonrasında Samsung firmasını arayarak tekrardan kendim bir geri dönüş sağladım. Durumu tekrar anlatarak çözüm önerisi istediğimi aktardım. Yapılabilecek herhangi bir şey olmadığını ücretli olarak panel değişimi olabileceğini tekrardan söylendi. TV ekran yüzeyinin benden kaynaklı bir problemle bu şekilde leke bırakmayacağını, bunun ekranın herhangi bir yerinde de oluşabileceğini (zaten teknik servis ekiplerininde silmeye çalıştığında yüzeyin farklı alanlarında lekelenmeler olduğunu bizzat gördüm) ispatlanabilecek nitelikte olduğunu tekrar tekrar belirttim. Ayrıca talebim panel değişimi değil ürünün üretimden kaynaklı bir problem olduğunu belirttiğim için aynı model yeni bir TV ile değişimi sağlanması. Sonuç olarak, böyle bir durumla alakalı bu kadar şikayet olmasına rağmen bir çözüm önerisinde bulunulmadığı gibi neticede herhangi bir şey değişmiyor.

Ahmet

Durumunuzda herhangi bir gelişme var mı aynı şey bizim de başımızda

Gamze
Gamze

İrem Hanım merhaba. Aynı sorun oluştu televizyonumda yarin durumu çağri merkezine ileteceğim bende. Sizin durumunuzda bir gelişme oldu mu acaba

Balamir sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Süresi Biter Bitmez Arızalanan OLED TV Ve Yetersiz Satış Sonrası Destek

Balamir
01 Ağustos 2025 12:51
Garanti Süresi Biter Bitmez Arızalanan OLED TV Ve Yetersiz Satış Sonrası Destek

Samsung Oled TV Ekranında Leke/beyazlama Sorunu

29 Ağustos 2024 17:23
Samsung Oled TV Ekranında Leke/beyazlama Sorunu
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Cengiz
14 Şubat 2025 12:18