Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Renault Far Çatlakları: Gizli Kusur Mu?

13 Aralık 2024 17:03

18.06.2020 tarihinde satın aldığım Renault marka aracım, 1.3 tce Joy 140 bg model ve 44561 km' dedir. Aracımın ön far camlarının kenarlarında herhangi bir darbeye maruz kalmadan kendiliğinden çatlamalar oluşmuştur. Konu hakkında araştırma yaptığımda Şikayetvar sitesinde benzer şikayetlerin fazlasıyla mevcut olduğunu gördüm. Bu nedenle Renault Mais a. Ş Adlı firmaya maruzatımı açıklayıcı şekilde bildirdim ve mağduriyetimin giderilmesi talebinde bulundum. Ancak ne uzatılmış garanti ne de Renault yaşadığım olumsuzluk konusunda mağduriyetim giderilmesi konusunda çalışma yapmamıştır. Yetkili serviste far çatlaklarının; kaputun üzerine yük binmesinden, araç yıkamadan veya darbeden kaynaklandığı söylendi. İstersem ücret karşılığı değiştirebileceklerini, uzatılmış garanti kapsamında olmadığı belirtildi. Far çatlamaları ile ilgili aracım darbe görmedi, kaputun üzerine yük binmedi ki olsaydı kaput üzerinde bozulmalar görülürdü. Yıkama kaynaklı olamaz. Olsaydı tüm araçların farlarında çatlaklar oluşurdu. Renault yetkili servislerinden ve kaynaklarından edindiğim bilgiye göre araçtaki kusurlu iki farın değişim maliyeti yaklaşık 30.000 TL’dir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun zaman aşımı başlıklı Madde 12 Fıkra 3’te; “Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmaz.” hükmü bağlamında ilgili şikayetimin gizli kusur kapsamında değerlendirilmesini ve değerlendirme yapılırken mevcut sorun hakkında diğer tüketicilerin de aynı konuda mağdur olduğunun göz önünde tutulmasını talep etmekteyim. Kanunda yer alan seçimlik haklardan ücretsiz onarım hakkımı kullanmak istiyorum. Gereğini ve bilgilerinizi arz ederim.

renault-far-catlaklari-gizli-kusur-mu-3.pdf
renault-far-catlaklari-gizli-kusur-mu-2.docx
renault-far-catlaklari-gizli-kusur-mu-1.pdf
13 Aralık 2024 17:49 (Şikayetten 46 dakika sonra)

Mahmut
Mahmut

Merhaba, aynı sorunla ben de karşılaştım ve sizin aldığınız cevabı aldım. Konu ile ilgili tarafınıza dönüş yapıldı mı acaba?

Süleyman

Bugün Renault merkezden aradılar. Sorunun ürün kaynaklı olmadığı söylendi. Yetkili serviste çektikleri fotoğrafları uzatılmış garanti ve Renault merkeze gönderdiler. Fotoğraflara bakarak ürün kaynaklı olmadığına karar verdiler.

Süleyman

Şikayetvar'da bununla ilgili birden çok şikayete rastladım. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım.

Henüz yapılmadı.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane'da Aynı Anda Oluşan Çatlaklar İçin Garanti Kapsamı Talebim Karşılanmadı

27 Eylül 2025 11:40
renault-meganeda-ayni-anda-olusan-catlaklar-icin-garanti-kapsami-talebim-karsilanmadi-3.jpg

Ömer
03 Ekim 2023 20:22
İlkay sonuçtan çok memnun

Garantili Araçta Yazılım Güncelleme Ücreti Şoku

İlkay
20 Ekim 2024 22:23
"Renault Mais'ten Yasin beye çok teşekkür ediyorum. 5 aylık bekleyen işlemimi 5 dakikada çözdü. Benden alınan bu tutar sıradaki bakım faturamdan düşülecek. Teşekkür ederim."
Garantili Araçta Yazılım Güncelleme Ücreti Şoku