İlkay sonuçtan çok memnun

Garantili Araçta Yazılım Güncelleme Ücreti Şoku

Garantili Araçta Yazılım Güncelleme Ücreti Şoku
20 Ekim 2024 22:23
İlkay'ın Teşekkür Mesajı
“Renault Mais'ten Yasin beye çok teşekkür ediyorum. 5 aylık bekleyen işlemimi 5 dakikada çözdü. Benden alınan bu tutar sıradaki bakım faturamdan düşülecek. Teşekkür ederim.”

2020 model uzatılmış garantisi devam eden Renault Megane 4 1.3 tce 33 bin km’deki aracımı "motorda hasar riski" uyarısı ile mayıs 2024 te Balıkesir Edremit A**** Renault yetkili servisine götürdüm. Araç loglarına bakıldı ve bu hatanın belli seri numarası aralığındaki araçların yazılımından kaynaklı bir sorun olduğu söylendi. Yazılımın güncelleneceği, kullanıcı ile ilgili bir sorun olmadığı beyan edilip 15 dakikalık bir işlemle aracın yazılımı güncellendi. Sonrasında bu işlemin garanti kapsamına girmediği beyan edilerek benden ücret alındı. (1066 TL)
Bu yazılımdaki hatanın kullanıcı ile alakası olmamasına ve garantisi devam eden bir araç olmasına rağmen tarafımdan para alınmış olmasını şaşkınlıkla karşılıyor ve diğer Renault kullanıcılarını bilgilendirmek istiyorum.
Bu benim 3. Renault marka aracım ve bundan sonra tercihim başka marka kullanmak olacak.
Biz bu aracın yazılımını evde değiştirmedik. Benden para talep edilmesi, 4 5 aylık süre içinde Mais Türkiye'den hiçbir yanıt gelmemiş olması bence diğer kullanıcılar için de bilinmesi gereken bir süreç.
Bu aracın garantisi bitmiş dahi olsa üretim kaynaklı olan bu hatanın bedelsiz düzeltilmesi gerekirdi.

21 Ekim 2024 08:36 (Şikayetten 10 saat sonra)
22 Ekim 2024 15:57

Cihat
Cihat

Merhaba. 2020 Megane bende de var ve bu arıza bende de baş göstermekte. Servis işleminden sonra tekrar arıza oldu mu aracınızda

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

05 Kasım 2024 15:47
Renault Megane 2023 Model Araçta Sürekli Arıza Ve Garanti Sorunları
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Erhan
16 Ocak 2024 14:00