Murat sonuçtan hiç memnun değil

Philips Kahve Makinesi Sürekli Arıza Ve Değişim Sorunu

15 Aralık 2024 19:31

08.05.2023 tarihinde Media Markt mağazasından Philips lattego EP2231/40 espresso kahve makinesi satın aldım. Ürünü kullanmaya başladıktan sonra 02.11.2023, 15.12.2023, 07.03.2024 ve 28.11.2024 tarihlerinde olmak üzere toplamda 4 defa, çalışma sırasında etrafına su akıtması sebebiyle Ankara Etimesgut Philips teknik servisine başvurdum. Son servis başvurumda cihazın ayıplı olduğunu ve tamir değil değişim talebim olduğunu belirttim ve servis formuna bu şekilde yazdırdım. 10 gün kadar süre cihazı tamir ettiklerini, değişimin mümkün olmadığını belirterek cihazı teslim almamı istediler. Philips merkez ile görüşseler de merkezden değişim yönünde karar gelmeyeceğini, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabileceğimi söylediler. Cihaz garanti süresi içerisinde aynı arızayı 4 defa tekrarladı. Her arızada servise (servis ile evimin arası 50km) 2 defa, toplamda 8 defa gidip gelmek ve her bir arızada 2 hafta beklemek zorunda kaldık. Bu sürelerde cihazı kullanama ve sürekli servise gidip gelme sebebi ile mağdur olduk. Çok dikkatli kullandığımız ve kullanma kılavuzunda belirtilen bütün bakımları zamanında yapmamıza rağmen sürekli sorun çıkarması kesinlikle normal bir durum değildir ve tüketiciyi daha fazla mağdur ederek değişim de yapmıyorlar. Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurumu yaparak yasal yollardan da hakkımı arayacağım.

17 Aralık 2024 09:49 (Şikayetten 1 gün sonra)
17 Aralık 2024 16:18
Murat
Murat
17 Aralık 2024 16:25

Herhangi bir çözüm sunulmadı. Servis ile görüşülüp dönüş yapılacağı söylendi. Servis değişim mümkün değil dendi. Ben de servis formunda aynı arızayı 4 kez yaptığı ve değişim istediğim yazıyor diye belirtip, değişim yapılmadığı takdirde yasal haklarımı kullanacağımı belirttim.

02 Aralık 2023 12:29
Çağla sonuçtan hiç memnun değil

Philips Ev Aletleri Philips Kahve Makinesi Ayıplı Ürün Değişimi İstiyorum

10 Kasım 2023 21:23