Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Philips FC9749/07 Power Pro Max Toz Süpürge Garanti Kapsam Problemi

23 Ağustos 2023 14:54

29.06.2022 tarihinde Hepsiburada (satıcıda Hepsiburada) üzerinden Philips FC9749/07 Power Pro Max Toz Torbasız Süpürge-Mavi satın aldım. Ürün geçen hafta çalışır vaziyetteyken birden motor durdu, üzerindeki power ışığı yanıyordu. Arıza ile ilgili bilgi almak adına 0850 222 74 45 Philips ev aletleri müşteri hizmetleri numarasını arayarak izlemem gereken yolu sordum. Bulunduğum ildeki Has Elektronik isimli Philips yetkili servise fatura ile birlikte gitmem gerektiği söylendi. Numarasını aldığım Has Elektroniği arayarak durumu anlattım, anlattığım kişi direk bana ''bu Philips'te sürekli oluyor. Motora su kaçmıştır, garanti karşılamaz'' demiştir. Bende bizim hiçbir şekilde sıvı temasımızın olmadığını söylediğimde ''yine de getirin. Biz içini açar fotoğraflar Philips merkeze göndeririz bir temas varsa'' dedi. 22.08.2023 te ürünü faturasıyla kendilerine teslim ettik, bugün tarafımıza dönüş yaparak motorun sıvı teması nedeniyle yandığını, motor ile birlikte alttaki bir takım filtrelerinde değişmesi gerektiğini, değiştirmezsek yine yanabileceğini söyleyerek 2200 TL bizden para talep etti. Haliyle 2 yıl standart garantiyle aldığım ürüne, Has elektroniğin iddiası nedeniyle para verecek değilim. Sıvı temasın olmadığından emin olmamıza rağmen, ürün kullanım kılavuzunda ve reklam görsellerinde filtrelerin ''yıkanabilir'' olduğu yazmaktadır. Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat etmeden önce sorunum giderilmesini önemle rica ederim. Teşekkürler.

29 Ağustos 2023 15:30 (Şikayetten 6 gün sonra)

Değerli Tüketicimiz, Ürününüzle ilgili yaşadığınız sorun için üzgünüz. Size destek sağlayabilmemiz adına mail adresinden bize ulaşmanızı rica ederiz. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

04 Eylül 2023 15:25

Şirketinizden gelen cevapta has elektroniğin verdiği ile aynıdır. Yani garanti kapsamında olan ürüne ''kullanma kılavuzunda'' belirtilmemesine rağmen sıvı temas iddiasıyla garanti kapsamı dışında ücretli bir şekilde onarılması gerektiğini yazmışsınız. Sıvı temas iddialarınızda bizden tamir için alınan süpürgeden çekildiğini iddia ettiğiniz motor fotoğrafı ile kanıt olarak göndermişsiniz. Sorun zaten burada, bizim iddiamız sıvı temas yok, ve ilgili has elektroniği bilgi edinme amaçlı aradığımda daha cihaz ellerine ulaşmadan ''kesin sıvı temas vardır'' demesi ve akabinde benim sıvı temasın olmadığını söylemem neticesinde de ''açar fotoğraflarız'' demesi yeterince güvensizliğe neden olmuştur. Cihazı söküp ellerinde başka sıvı temaslı bir motor fotosunun gönderildiğini bizim anlama şansımız yoktur. Zira konu Hakem Heyeti'ne şikayet ile devam edecektir. Sosyal mecralarda ürününüzün, bayinizin ve şirketinizin ne kadar sorumsuz ve güvenilmez olduğunu, yazdığınız cevapları ile birlikte paylaşarak kimsenin sizden zarar görmemesini sağlamak vatandaşlık vazifelerimden bir tanesidir.

Kamil
Kamil

Ben de benzer sorunu Black Decker le yaşadım. Sıvı teması var deyip garanti dışı bıraktılar. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Bilirkişiye gitti onlar da sorun bulamadılar. Şimdi kararı bekliyorum.

31 Temmuz 2023 20:37

PHILIPS Ev Aletleri Kategorileri