İtopya Bilgisayar Kod 43 Hatası

05 Eylül 2024 03:41

İtopya’dan 2 Ağustos tarihinde bilgisayar aldım
5 Ağustos günü teslim edildi. Geldiğinde içerisinde
Windows ile geldi ve ekran kartını takıp sürücülerini güncelledim. Bir süre sonra
Ekran kartı kod 43 hatası vermeye başladı. Bunun için yabancı forumlarda ve Türk forumlarında birçok yolu denedim.
DDU ile sürücüleri sildim, baştan yükledim.
Format attım, baştan sürücü güncelledim. Ne yaparsam yapayım, bir süre kullanımdan sonra bilgisayar kendini kapatıyor ve
Tekrar başlattığımda bilgisayar ekran kartını okumayarak Kod 43 hatası ile bilgisayarı APU ekran kartı sisteminde başlatıyor.
Bu problemi ne yaparsam yapayım çözemedim.
Ve sistemi İtopya’ya gönderdim.
İtopya’ya gönderdikten sonra ekran kartının (RX7700XT) bir arızası ya da bir problemi olmadığını ve sistemde diğer parçalara bakıldığında (kendileri baktığında) herhangi bir problem görülmediğini ve kendileri denediğinde sistemin çalıştığını söylediler. Ben de benliktir diye sistemi geri aldım.
Baştan formatladım, tekrardan aynı senaryolar.
Ve ekran kartı kod 43 hatasını yine vermeye başladı. Haliyle bilgisayarı almamın üzerinden 2,5 hafta İtopya’da kalacak şekilde 1 ay geçti.
İtopya müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirip iade talep ettiğimde kişisel ürünlerde iade yapamadığını söyledi. E** ya da Ö**** Hanım’dı sanırım.
Ve ben İtopya’ya bilgisayarı gönderdiğimde not kağıdında bilgisayar açıldıktan bir süre sonra gidiyor demiştim. Kendileri sanırım bilgisayarı açıp 5 dakika bekleyip kapatıyorlar. Bilgisayar 5-6 saat, bazen 15 dakikalık kullanımda siyah ekran olup kod 43 oluyor. Kargoyu gönderirken içine kağıdı koydum, uzun uzun derdimi anlattığım.

Hatta ara farkını verip ekran kartını 4070 ile değiştirmek istiyorum dediğimde bunun mümkün olmadığı söylendi. İade de sağlanmıyor. Elimden gelenin fazlasını yaptım lakin arıza donanımsal olunca elimden bir şey gelmiyor.
Bilgisayarın 2. taksitini ödedim.
Yeni aldığım ürün garantiye gönderiliyor. Şaka gibi değişim yapılmıyor. Bilgisayarın bir parçasında muhtemelen problem var, ekran kartında olmadığını söylüyor yetkili servis.
Mağdurum, İtopya’dan ilk alışverişim değil.
(Windows Update güncel)
(Bios güncel)

05 Eylül 2024 10:02 (Şikayetten 6 saat sonra)

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

17 Mart 2024 06:39
Emre sonuçtan hiç memnun değil

21 Nisan 20:25
Yeni Alınan Bilgisayarın Ekran Kartı Arızası Ve Garanti Sürecinde Yaşanan Mağduriyet
Cüneyt sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2023 14:50
Şeyma sonuçtan memnun değil