İtopya Bilgisayar İtopya Montaj Sorunu

İtopya Bilgisayar İtopya Montaj Sorunu
13 Haziran 2024 02:19

İtopya'dan 4 Haziran 2024 tarihinde hazır bir sistem satın aldım. Sistem geldikten bir gün sonra demonte halde gelen ekran kartı ve işlemci soğutucusunu monte edip bilgisayarı çalıştırdım fakat monitörüme görüntü gelmedi. Birkaç kez daha denedim. Sonra sorunun kasadaki diğer materyallerde olacağını düşünüp kasayı incelemeye başladım ve anakartın işlemci soketinde hasar buldum. Bu bilgisayarın daha BIOS'u bile kurulmamıştı. Buradaki tek hata İtopya'nın montaj ekibinin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Bu benim İtopya'dan yaptığım ikinci alışveriş. İlk yaptığım alışverişte de bir sürü sıkıntı yaşadım. Onu da diğer şikayetimde anlatacağım.

13 Haziran 2024 01:55

İtopya'dan 4 Haziran 2024 tarihinde hazır bir sistem satın aldım. Sistem geldikten 1 gün sonra demonte halde gelen ekran kartı ve işlemci soğutucusunu monte edip bilgisayarı çalıştırdım fakat monitörüme görüntü gelmedi. Birkaç kez daha denedim. Sonra sorunun kasadaki diğer materyallerde olacağını düşünüp kasayı incelemeye başladım ve anakartın işlemci soketinde hasar buldum. Bu bilgisayarın daha Bios'u bile kurulmamıştı. Buradaki tek hata İtopya'nın montaj ekibinin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Siz siz olun İtopya'dan alışveriş yaparken bir kez daha düşünün. Bu benim İtopya'dan yaptığım 2. Alışveriş. İlk yaptığım alışverişte de bir sürü sıkıntı yaşadım onu da diğer şikayetimde anlatacağım.

Ek
13 Haziran 2024 12:18 (Şikayetten 9 saat sonra)
13 Haziran 2024 12:26
itopya-bilgisayar-itopya-montaj-sorunu-1.jpg

Öncelikle bu hasar kargo kaynaklı olsa bile ben ürünün içini açmadan öğrenemem çünkü kargoda bir eğilme ve bükülme yoktu alırken. İçini açmak zorunda kaldığım için açtım. Ben ürünü size zaten bugün göndereceğim kutunun içine şikayetimi yazdığım bir not da bıraktım. 2. Olarak şunu söyleyeyim, ben ürünün sadece ekran kartını monte ettiğimde görüntü almaya çalıştım 4-5 kez denedim ancak görüntü gelmedi, en son kasanın içini incelemeye başladım ve fotoğrafını attığım görüntüyle karşılaştım, bilgisayardan çok anlamadığım için başta bana önemli bir şey gibi gelmedi. Ancak ne olur nolmaz fotoğrafını çektim. Sonra dedim bari işlemci soğutucuyu takayım öyle çalıştırayım belki de sorun ondan dolayıdır dedim. Kısacası ben o fotoğrafı daha işlemci soğutucusunu monte etmeden çektim. Fotoğrafı tekrar buraya koyuyorum.

08 Temmuz 2024 16:16

İtopya'dan aldığım hazır sistemin ana kart soketi hatalı geldiği için geri göndermiştim. Anakartı kendi üretici firmasına gönderdiler. Sonra üretici firmasıyla iletişime geçtiğimde bana 28 haziranda ana kartımı İtopya'ya geri yolladıklarını söylediler. Şu an 8 Temmuz yani İtopya'nın benim ana kartımın ulaştığı günün üzerinden yaklaşık 10-11 gün geçti ve sistemin işlemler bugün sona ermiş. Yani yapacakları tek şey hazır sitemi monte edip testlerini yapmak. Bu işlem de maksimum 2 hadi 3 saat sürsün. Ama İtopya benim sistemimi elinde keyfine 10 gündür tutuyor. Gerçekten muhteşem bir teknik servis. 2 saatlik işi 10 güne yayıp müşteri bekletmeyi bayağı seviyorlar. Ben bir hata yaptım buradan sistem aldım siz siz olun aklınız varsa başka yerden alın.

Yasin
Yasin

Soğutucuyu takmadan kontrol ettim demişsiniz ama anakartta macun izleri var soğutucuyu takmadan neden macun sürdünüz ki o zaman? Birazcık kurgu gibi geldi.

Sude sonuçtan hiç memnun değil

08 Şubat 2025 14:44

07 Ekim 2024 16:44