Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Eksik Teslimat: IKEA Yatak Siparişim Tamamlanmadı

15 Aralık 2024 23:48

IKEA Bayrampaşa şubesinden 194866656 sipariş numarası ile 12.12.2024 tarihinde 1 adet Hermes divan ve 2 adet Vannareid yatak siparişi oluşturdum ve nakliye hizmeti satın aldım. Siparişim pazar günü geldi fakat yataktan 2 adet sipariş etmeme rağmen 1 adet teslim edildi. Yatak vakumlu olduğu için içerisinde 2 adet vardır diye düşündük fakat kurulum esnasında açtığımızda 1 adet olduğunu anladık. Siparişimdeki eksik ürünün en yakın zamanda gönderilmesini talep ediyorum.

17 Aralık 2024 00:33

IKEA müşteri hizmetleri ile görüştüm mağazaya gitmemi söylediler. Nakliye ücreti satın aldığım ürünü bir de kalkıp ben götürdüm ayaklarına. Aynı zamanda mağaza içinde ne kadar çok çalışan varsa iade kısmında da bir o kadar azdı. 5 kişilik bankoda en yoğun olduğu iş çıkışı saatinde 1 kişi çalışıyordu. Zahmet edip sonradan 1 kişi daha geldi. Mağazaya gittiğimde bana ürün satıldığında stok olduğunu stok olduğu içinde pazar günü teslim edilebileceğini aynı zamanda nakliye için gelen çalışanların vakumlu yatağın içinde 2 tane olduğunu söylediğini ama açtığımda 1 tane olduğunu söyledim. Paketi açtığım ürün için bana IKEA gift karta aktarılacağı diğer gelmeyen yatağın ise banka kart iadesi olacağını belirttiler. Ben Gift Card ödemesini kabul etmedim. IKEA personelinin daha uygun yatak almak istediğimde stoğun olmadığını farklı modelin stoğu olduğunu söyleyip bana o ürünü sipariş ettirdiğini söyledim. İade kısmındaki çalışan arkadaş '' burası Self Servis hizmetidir. Kimse sizi ürün alırken zorlamadı kendiniz aldınız stokta da yokmuş '' gibi saçma sapan bir laf konuşmasına uyuz oldum. Sonuç olarak ben ürünü online üzerinden almamışım mağazanızda da stok kontrolü yaptırıp o şekilde sipariş vermişim bana diğer ürünün stoğu olmadığı bilgisini verirken sıkıntı yok ama alırken mi sıkıntı oluyor anlamıyorum. Hakem Heyeti'ne gideceğimi söyledim ve iki ürün için ve ekstra gelmeyen ürünün nakliye bedelinin de banka kartı iadesini istedim. Benden slip istediler faturayı da aynı zamanda istediler. 7 gün içerisinde kartıma iade olacağını belirttiler. Mağduriyet için çok üzgünüm. Evime misafir gelecek diye yılbaşı öncesinde koştur koştur gidip aldım yaşanılan duruma bak. Hatalı iş yaptıkları yetmezmiş gibi bir de lakayıt konuşma üslubu nasıl olabiliyor anlamış değilim. Bir şikayet formu veriyorlar 7 yaşındaki çocuğun word de basit hazırlayabileceği bir form gibi. Aynı zamanda dikkat ettim buradan yapılan hiçbir probleme de marka geri dönmemiş. Bundan sonra IKEA'dan alışverişim bitmiştir.

17 Aralık 2024 00:44

Bu arada aile kartı olduğu için faturayı e arşiv olarak göndermişlerdi bize slip dışında fatura vermemişlerdi. Ne IKEA'nın online hesabında ne de mail adresimize fatura düşmemişti. Bir de çağrı merkezini aradığımızda bize 1 yatak sipariş ettiğimizi söylemişti. Onu bile daha sistemden düzgün göremiyorlar. 2-3 dakika bekletmeden sonrasında herhalde bir çalışan yardımcı oldu da sonradan sistemde gördü hanımefendi. Çağrı merkezini arayıp faturamıza da o şekilde ulaşabildik. Çağrı merkezinde de devlet dairesi gibi ürün kimin adına fatura edildiyse onun arayıp sorması konuşması gerekiyormuş. Eşim işte olduğu için ben arayıp ilgilenmek istedim ama sanki soy ağacını istedim asla bilgi vermiyorlar Çok düzgün iş yapıyorlarmış gibi. Başınıza böyle bir iş gelme ihtimaline karşı kim ilgilenecekse onun adına faturalandırmanızı önerimdir. Aynı zamanda çağrı merkezine bağlanmakta çok zor. Bu yüzden ürünü mağazadan alıyorsanız faturanızı ve slipinin aldığınızdan emin olun.

Burakhan sonuçtan memnun değil

Stokta Var Görünen Ürün Teslim Edilmedi, Mağduriyet Yaşadım