Huawei Dizüstü Bilgisayarımın Menteşe Sorunu Ve Garanti Kapsamında Onarım Talebi

19 Ekim 2024 17:57

28/09/2023 tarihinde satın almış olduğum "Huawei Matebook D 16 Windows 11 Home i9 Yeni - gri - 16-1TB Dizüstü Bilgisayarımı kullanmaya başladım. Yaklaşık bir ay öncesine kadar normal kullanıma devam ederken kasa sol menteşe kısmında zorlanmalar oluşmaya başladı. Nihayet kısa bir zaman sonra sol menteşe kısmı civarında kasada ve menteşeye yakın ekran kısmında zorlanmadan kaynaklı açılmalar oldu. Mevcut durum daha çok kötüleşmeye başlayınca bilgisayarımı 09/07/2024 tarihinde Ankara'da bulunan Huawei yetkili teknik servisi olan KVK Teknik Hizmetleri ve Tic. A. Ş.'ye bilgisayarımın faturası ile birlikte garanti kapsamında onarılması için teslim ettim. Bilgisayarımı teslim alan teknik servis aynı gün içerisinde bana dönerek oluşan arızanın "kullanıcı hatası" kaynaklı olduğunu belirterek garanti kapsamında onarılamayacağını, istenirse ücretli onarım yapılabileceğini belirtti. Ben ise oluşan arızanın kasada dış kaynaklı fiziksel bir hasar oluşmadığı için kullanıcı hatasından kaynaklanmadığını, menteşenin içeriden arıza yaparak kasada ve ekran alt kısmında zorlanmalar oluşturduğunu söyledim. Bu sebeple garanti kapsamında ücretsiz onarım talep ettim (Ürünün menteşeden kaynaklı olarak kasada zorlanmalar oluşturduğunun fotoğrafları ekte verilmiştir). Teknik servis bu talebimi kabul etmeyerek bilgisayarımı bana 09/07/2024 tarih 2401907296 teslimat formu ile teslim etti. Bu teslimat formu da ekte verilmiştir. Ek olarak bu şikayet Tüketici Hakem Heyeti'ne de oluşturulup 4 aydır hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu süreçte cihazımı kullanamadığım için mağdur oldum. Huawei hiçbir şekilde yardımcı olmayıp servisi haklı buldu. Bu yüzden alacak kullanıcıların servis sorununu göz önünde bulundurarak almaları daha iyi olacaktır.

Sonuç olarak yukarıda belirttiğim ve ekte sunduğum fotoğraflarla da görüleceği üzere dizüstü bilgisayarda oluşan arızanın kullanıcı hatası kaynaklı olmadığı, kısa zaman içerisinde kendisinden kaynaklı arızalandığı için bana satılan dizüstü bilgisayarın ayıplı ürün sayılarak "Ücretsiz Onarım" yapılmasını arz ederim.

Kubilay

Merhaba benzer sorun bende de oldu bende muhtemelen mahkemeye gideceğim Huawei pişmanlık gerçekten

Kubilay

İki kere değil almamak lazım Huawei tam bir pişmanlık hiç kimse almaması lazım dünya kadar paraya mal satıp kendi ürünlerinin arkasında durmayan bir firma şimdi Apple ya da başka marka alsaydım 50 kere değişmişti hem de hiç itiraz olmadan

Merhaba benzer olay benim de başıma geldi. Matebook d16 aldım bilgisayarda olan Işık süzmesine kullanıcı hatası denildi darbe almış deyip bizden para istedi teknik servis. 2 haftalık bilgisayar için bunu kabul etmediğini belirtip Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Hakem beni haklı buldu. Ama Huawei itiraz etti otomatik olarak mahkemelik oldum. Mahkeme ilk duruşmada bilirkişiye yolladı. 2. Mahkemeye rapor yetişmedi. Şimdi 3. Mahkeme olmasını bekliyorum. Bilirkişi raporu beni haklı buldu kullanıcı hatası değildir dedi. Bakalım mahkeme sonucu ne çıkacak. 1 yıldır bilgisayar kutusunda kullanamıyorum. Huawei markası kesinlikle alırken düşünmekte fayda var. Uzak durmak lazım ürünlerine asla sahip çıkmıyorlar.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

26 Mart 2025 11:16

Özge
07 Aralık 2023 12:33
Huawei Ayıplı Ürün, Yetersiz Destek Ve Zorlu İade Süresi
Eren sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Teknik Servis Süre Aşımı

12 Temmuz 2023 12:23