Yanlış Plaka Girişi Ve Uyarı Eksikliği Mağduriyeti

30 Ekim 2024 13:05

22 Aralık 2023 tarihinden bugüne kadar HGS geçişlerimi ihlal olarak gösteren bir ödeme tebligatı geldiğinde incelediğim zaman bankaya yaptığım HGS başvurusunda araç plakasını yanlış girmiş olduğumu fark ettim.

Ancak sormak istediğim 2 şey var;
Birincisi, sistem plaka ile uyuşmayan bir HGS ile karşılaştığında kullanıcıya uyarı verilmiyormu? Çünkü bir yıl boyunca ne e-devlet üzerinden ne de e-posta veya SMS ile herhangi bir uyarı almadım.
İkincisi, bir ceza oluştuğunda ödeme tebligatı göndermeden önce yine uyarı gelmesi gerekmez mi? Böyle bir uyarı almadık.

Bu iki sorumun yanıtlanmasını rica ediyorum,

Saygılarımla

Yorumlar (5)

Gökay

Aynı sorunla bende karşılaştım maalesef, siz sonuç alabildinizmi acaba

Umur

Maalesef alamadım çünkü ne banka ne de HGS sorunu üstlenmiyor. Yani, sistemde bu gibi olasılığı çok güçlü bir potansiyel kusur için bir düzenleme yok. Sıfır hata payı.

Selma
Selma

Aynısı başımıza geldi sorunu çözebildiniz mi acaba

Siz cozebildinizmi sorunu acaba

Umur

Hayır Selma HM, henüz bir yanıt yok. Ancak benim durumumda hem HGS'yi bağladığım banka, hem de PTT/Karayolları kusurlu. Çünkü, banka HGS başvurumu alırken aracımın ruhsat bilgilerinin neredeyse tamamını isteyip var olmayan (yanlış yazdığım) bir plakayı onayladı. Oysa sisteme girip "böyle bir plaka yoktur" mesajı vermesi gerekirdi. Yani aracın ruhsat bilgilerini istemesinin bir anlamı olmamış. PTT/KGM'nin kusuru ise kamera plakayı okuyor ama "HGS yok" olarak algılıyor. O zaman plaka sahibine uyarı vermesi gerekir ki verilmedi.

Yanlış Plaka İçin Verilen HGS Etiketi

Sinan