Kiralık Araç Kaskosu Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Kiralık Araç Kaskosu Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
11 Ekim 2024 18:2113.686

21.09.2024 tarihinde çift taraflı bir trafik kazası geçirdim. Ana yola çıkarken, önümdeki aracın soluna geçmek için hareket ederken sol tarafımı kontrol ediyordum. Ancak o sırada önümdeki araç aniden durdu ve bu durum kaza yapmama sebep oldu. Tabii ki arkadan çarptığım için hatalı olan taraf ben oldum. Kazanın hemen ardından müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim ve talep ettikleri tüm evrakları aynı gün içerisinde mail yoluyla kendilerine ilettim.

Kiralık araç hizmetlerinde herkes gibi ben de araçların kaskolu olduğunu düşünüyordum, ancak kaza sonrasında müşteri hizmetlerinden yalnızca doğal afetlere karşı kasko kapsamında olduklarını öğrendim. Kaza yapmamın üzerinden 21 gün geçmesine rağmen tarafıma herhangi bir gelişme veya bilgilendirme yapılmadı. Göçüğü onarmak ve bir fatura çıkarmak bu kadar zor ve uzun olmamalı.

Araçların kaskosunun olmadığı bilgisini aldıktan sonra ve tüm faturanın kullanıcıya ait olduğu bilgisini aldıktan sonra birkaç araştırma yaptım ve şirketle ilgili oldukça endişe verici şikayetler ile karşılaştım. Yani en ufak kusurda bu fiyatları çıkarmaları gerçekten insana verdikleri değeri gösteriyor. Bir insan kiralık araç kullanıyorsa zaten araba almaya imkanı olmadığı için bunu yapıyordur en azından benim için öyle. Ben çoğu insanın bu tutarları kolaylıkla ödeyeceğini düşünmüyorum. Sebep olduğum göçüğü görsel olarak ekliyorum. Kazanın sorumluluğunu kabul ediyorum ve aracın hasarını ödemekle yükümlüyüm fakat benim sebep olmadığım veya yapmadığım herhangi bir hasarın bana yansıtılması durumunda, bu ücretleri ödemeyeceğimi belirtmek isterim.

12 Ekim 2024 16:15

Evet gerçekten beni şaşırtmadılar. Dün bu şikayetimi yazdıktan hemen sonra tarafıma WhatsApp üzerinden bilgilendirme mesajı gönderdiler. Araç hasar onarım işlemleri tamamladıklarını ve ödemem gereken tutarın 21.886,80 + 6.000 TL olduğunu belirttiler. Tabi ben faturayı incelemek adına onlardan hasar ekspertiz raporunu istedim. Raporu incelediğimde gerçekten buradaki çoğu insanın başına gelen şeyin benim de başıma geldiğini fark ettim. Ben aracın sağ ön kapı tarafındaki kusurlardan yükümlü olduğumu belirttim ama benim dahil olmadığım benim sebep olmadığım aracın farklı noktalarının hasarlarını da tarafıma yansıtmışlar. Akıl alır gibi değil ellerinde kanıt dahi olmadan tarafıma bunları nasıl yansıtabiliyorlar. Zaten eklediğim hasar görseline bakıp bir de onların gönderdikleri hasar raporuna baktığınızda siz de fark edeceksiniz. Bu yapılan haksızlıktır bu paralar kolay kazanılmıyor. Zahmet edip benim kiralama öncesi resimlerle karşılaştırma yaptıklarında bunların bana ait olmadıklarını göreceklerdir. Her ne kadar sebep olduğum hasarı karşılamak istesem de bir o kadar da benim sebep olmadığım hasarları bana fatura edemezsiniz, mani olmadığım bir hasarı ben asla ödemeyeceğim. Tekrar yine belirtmek isterim ki bana çıkarılan bu faturanın adil olmadığını düşünüyorum. Talebimin gözden geçirilmesini rica ediyorum.

Yorumlar(7)

Ozan
Ozan
18 Ekim 2024 01:35

İkinize de icra gönderirler. Bir o kadarda avukat ve dosya masrafı ödersiniz. Kart kapatmakla olacak iş değil. Banka hesaplarınıza icra gelirse 3-5 sene kapatacak kartınız da olmaz. Üzücü ama maalesef bu paraları her türlü alırlar.

Benzer Şikayeti Var
12 Ekim 2024 18:47

Maalesef benim bu denli hukuksuzluğa kalkışacakları aklıma gelmemişti sadece kartımı uygulamadan silmiştim ama şu an hem getiraraç hem çalıştığım bankaya dava açmaya hazırlanıyorum

Benzer Şikayeti Var
12 Ekim 2024 16:50

Aynı olay benimde başıma geldi hemen kayıtlı kredi kartınızı kapatın bankanızla iletişime geçin benden benim onayım olmadan uygulamadan sildiğim fakat onların kopyalayıp mailorder yoluyla kartımdan 25.619 TL aldılar + 30.000 TL denediler limitim olmadığı için alamadılar size uyarımdır hemen kredi kartınızı kapatın

Mazlum
22 Kasım 2024 19:506.444

Kiralık araba ile kaza yaptım, 20 gündür hasar sürecinde olduğunu söyleyip hiçbir bilgi alamıyorum. İlk üç gün 'yarın bi...

Yavuz
11 Temmuz 2023 17:546.200

07.07.2023 tarihinde Moov getiraraç uygulamasından araç kiraladım ve kaza yaptım. Kazada gerekli evrakları doldurdum ve ...

1 Destek7 Yorum

Bariş
1 Aralık 2024 02:0319.886

03.11.2024 tarihinde kiraladığım getiraraç ile Şile otobanı yan yolunda yoğun trafikte güvenli takip mesafem olmasına, g...

1 Destek

Tümünü Gör
Getiraraç Arızalı Aracı Yüzünden Hayati Tehlike Atlattık!

Getiraraç ArızalıAracı Yüzünden Hayati Tehlike Atlattık!

Göktürk
Getiraraç Uygulamaya Giriş Yapamıyorum!

GetiraraçUygulamaya Giriş Yapamıyorum!

Taner
Getiraraç Arıza Sıkıntısı!

Getiraraç ArızaSıkıntısı!

Sadık
Getiraraç Araç Arızası

Getiraraç AraçArızası

Gizem
Getiraraç 7500 TL Aldı Haksız Yere!

Getiraraç 7500 TLAldı Haksız Yere!

Ali
Getiraraç Araç Kiralamada Haksızlık!

Getiraraç AraçKiralamada Haksızlık!

Hüseyin