17 Aralık 2024 00:044.257

Merhaba, iyi günler. Ben İzmir Menderes Tekeli’den yazıyorum. Burada faaliyette olan restoranımız için kaçak elektrik cezası yemiş bulunmaktayız. Yaklaşık dokuz aydır işletme sahibiyiz ve her ay 7.000-8.000 TL, maksimum 11.000 TL arasında fatura geliyor. Son üç aydır bize fatura gelmiyordu. Gediz Elektrik'ten gelip baktıklarında, restoranımızda kaçak elektrik olduğunu ve bunun profesyonel bir şekilde bağlandığını söylediler. Burası köy yeri olduğu için çoğunlukla elektrikler gidiyor, bu yüzden jeneratör aldık. Jeneratörden içerideki ana panoya elektrik almak için elektrikçi çağırdık, kimse gelmeyince elektriği babam içerideki panoya bağladı. Saatimiz dükkan dışındadır, o da bağlayınca nötr kablosu boşta kalmış. Bu yüzden bize kaçak elektrik cezası yazılmış. Gediz Elektrik'ten çalışanlar gelmeden on gün önce yapılan bir işlem bu, ama onlar son altı aydır kaçak elektrik kullandığımızı söylüyorlar. Biz altıncı ayın 26’sına kadar faturalarımızı düzenli olarak ödedik, kimse bizi fatura gelmiyor diye uyarmadı, sadece son üç ay fatura gelmedi. Gediz Elektrik'ten gelenler o gün kaçak elektrik cezası yazdılar. Saati hiçbir şekilde kontrol etmediler ve saati değiştirdiler. Neye göre ceza yazdılar bilmiyorum. Bu arkadaşlar saati değiştirdikten sonra bana üç tane fatura geldi. Hepsinin toplamı 8.000 TL. Nasıl oluyor da 878.000 TL fatura yazılıyor ve bugün tebligat geldi. Cuma gününe kadar itiraz etmemiz lazımmış. Menderes Gediz Elektrik’e gittiğim zaman benimle alaycı ve dalga geçer gibi konuştular, 'uğraşmayın, bunu nakit ödeyin geçin' dediler. M**** Bey’in yanına çıkmak istedim, beni beklettiler. Sonra M**** Bey’in yanına çıktım, bana dedi ki: 'Ben ne söylesem faydası olmaz, benim yapabileceğim bir şey yok, tekrardan itiraz edebilirsin.' Belgelerimle beraber itiraz etmeme rağmen bugün gidip görüştüm, bana cezanın sabit kalacağını söylediler. Bugün bu ceza 1.047.000 TL oldu. Birileri bunlara dur demeli. Ceza hakkında tarafıma hiçbir şekilde bilgi verilmemiştir. Ben bu cezayı kabul etmiyorum, böyle bir borcum yoktur. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Aşağıya da gereken evrakları yüklüyorum. Teşekkür ederim. Saygılarımla, gerekli belgeler aşağıdadır.

Emre
31 Ocak 2025 18:14

Cezayı 342 bin TL'ye düşürdüler Yined çok haksız ceza güncellemeyi tekrardan yazacağım

3 Temmuz 2025 08:41

Kardeşim bende de benzer durum var 11 haziranda itiraz dilekçesi yazdım bugün hala cevap yok komisyon dan bir türlü cevap gelmiyor sana ne kadar sürede cevap verdiler bilgi verirsen sevinirim

Her Hafta Sonu Plansız Elektrik Kesintileriyle Hayatımız Altüst Oluyor

26 Temmuz 2025 16:361.160

Gediz elektrik. İzmir /Mendereste ikamet etmekteyim. Barbaros mah. 303 Sk. Da oturuyorum. Her cumartesi veya pazar illak...

Hatalı Elektrik Kesintisi Ve Yanlış Kaçak Kullanım Suçlaması

5 Kasım 2024 00:532.156

Gediz Elektrik kaçak kullanım itirazı: 10 Ekim'de elektriğim kesildi ve 1105 lira kaçak kullanım ücreti söylendi. Bunu ö...

Tümünü Gör
Gdz Elektrik Dağıtım Planlı Çalışma Adı Altında Yaptığı Çalışmalardan Şikayetçiyim!

Gdz ElektrikDağıtım Planlı Çalışma Adı Altında Yaptığı Çalışmalardan Şikayetçiyim!

Ali
Gdz Elektrik Dağıtım Gediz Elektrik Voltaj Düşüklüğü İle Hasta Mağduriyeti Yaratmaktadır

Gdz ElektrikDağıtım Gediz Elektrik Voltaj Düşüklüğü İle Hasta Mağduriyeti Yaratmaktadır

Meryem
Gdz Elektrik Dağıtım Gediz Elektrik Sokağı Kazıp Toprak Halde Bırakması!

Gdz ElektrikDağıtım Gediz Elektrik Sokağı Kazıp Toprak Halde Bırakması!

Tuna
Klasik Gediz Elektrik Hareketi

Klasik GedizElektrik Hareketi

Seren
Gediz Elektrik Sokak Lambası Sorunu

Gediz ElektrikSokak Lambası Sorunu

Murat
Gdz Elektrik Dağıtım Balçova Onur Mah. Plansız Elektrik Kesintileri Nedeniyle Mağduriyet!

Gdz ElektrikDağıtım Balçova Onur Mah. Plansız Elektrik Kesintileri Nedeniyle Mağduriyet!

Mel

Öne ÇıkanKonular