Nurcan sonuçtan hiç memnun değil

03 Eylül 2024 09:54

28/08/2024 Konya Otokoç'tan 2 tane sıfır araç aldık fakat bir tanesi boyalı çıktı, diğeri de sürekli arıza lambaları yanıyor. Bayiye gittiğimizde boyalı araç için fabrika çift kat boya atmıştır diye geri gönderdi. 2 defa ekspertize soktuk, ikisinde de boyalı belgesi var elimizde fakat firma hâlâ kabullenmiyor, çözümü için destek olmuyor. Aracımızın ayıpsız ürünle değişmesini istiyorum.

03 Eylül 2024 09:59
ford-sifir-arac-kusurlu-cikti-3.jpg
ford-sifir-arac-kusurlu-cikti-2.jpg
ford-sifir-arac-kusurlu-cikti-1.jpg

21/08/2024 tarihinde alındı ilk ekspertiz 21/08/2024 2 kez de 30/08/2024 aynı sonuç alındı

05 Eylül 2024 14:25 (Şikayetten 2 gün sonra)

6502 tüketicinin korunması hakkında kanun. Madde 8- (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır. Madde 10- (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Madde 11- (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Nurcan

Maalesef ki firma kusurlu ürün olan kabul etmedi sattığı arabayı. 1hediye bakım ve paspas hediye ederek konuyu kapatmaya çalışıyorlar.

11 Temmuz 2025 11:54
Sıfır Araçta Üretim Hataları Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Ford Focus Sıfır Araç Kusurlu!

Veyselkarani
08 Haziran 2024 12:33
Rahmi sonuçtan hiç memnun değil

Rahmi
15 Ocak 2024 23:09