Umut sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Garanti Kapsamında Değişim Yapmıyor

19 Temmuz 2024 01:52

Merhaba. 06 DGY 258 plakalı aracıma; 17.07.2024 tarihinde sabah saatlerinde kullanmak üzere bindiğimde, start/stop tuşuna bastığımda çalışmadığını, direksiyon kilidinin devreden çıkmadığı için aracın kendini korumaya alıp herhangi bir şekilde çalışmadığını ve direksiyonunun dönmediğini tespit ettim. Bilahare 444 2 255 numaralı Fiat yardım hattını arayıp, hattaki operatör arkadaşın yönlendirmesi ve çekici desteğiyle aracımı en yakın servis olan Malatya Fiat Ilıcak Servisi'ne çektik. Sabah saatleri olmasına rağmen servis yoğunluğundan dolayı o gün aracıma herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak bugün 18.07.2024 tarihinde 14:00'da servis danışmanı arkadaşım tarafından arandım ve aracımın arıza tespitinin yapıldığı, direksiyon ünitesi altındaki mekanik bir aksam olan (onun tabiriyle) ESL ünitesinin arızalandığı, değişim maliyetinin 8.800 TL civarında olduğu iletilmiştir. Aracımın uzatılmış garanti ile 2026 yılına kadar garantisi bulunmaktadır. Yasal garanti süresi 03.06.2024 tarihinde dolmuş olup, ardından artı 2 yıl uzatılmış garanti ile bu süre 03.06.2026 tarihine kadar uzatılmıştır. Durum böyle iken, aracımın birkaç periyodik (motor yağ ve filtre) bakımının aksamış olmasından dolayı değişecek bu mekanik parçanın garanti kapsamına alınamayacağı ifade edilmiştir. Asker olmam hasebiyle, göreve gittiğim farklı şehirlere hep aracımla seyahat etmekteyim, öyle ki normal bir kullanıcı için yılda 10.000 km olarak görülen seyahat süresi benim için bu son bir yıl içerisinde 33 bin km olarak gerçekleşmiştir. Doğu ve Güneydoğu'daki görevlerim süresince aracım motor ve mekanik garantisi olduğu halde yetkili servise gidemediğim doğrudur. Ancak halihazırda arıza veren ve değişmesi gereken parça "mekanik" aksamla ilgili bir parça olduğundan, elde olmayan nedenlerle aksayan ve gidilemeyen, bulunulan yerde ehil kişilerce yaptırılan "motor yağ ve filtre bakımlarının" değişecek bu parçanın garanti kapsamına alınmasına engel teşkil etmeyeceği kanısındayım. Zira yasal garanti süresi dolalı da bir ay olmuş. En azından müşteri memnuniyeti ve bundan sonraki süreçte kullanıcıya akıl parası olması hasebiyle, değişecek parçanın garanti kapsamında değiştirilmesi ve bilahare devam edecek periyodik bakımların "Yetkili Servislerce" yaptırılmasının kullanıcıya salık verilmesinin, müşterinin mağdur edilmeden Fiat markasıyla olan bağının devam etmesi açısından daha makul bir çözüm olacağı düşüncesindeyim. Tarafıma yardımcı olunmasını rica ediyorum. Hoşçakalın.

19 Temmuz 2024 09:15 (Şikayetten 7 saat sonra)
19 Temmuz 2024 13:42

Aracım hala yetkili serviste bekliyor ve ben hala Genel Müdürlük kanalıyla Bölge Sorumlusunun bilgilendirilip tarafıma arama yapılmasını bekliyorum.

19 Temmuz 2024 17:13

20 dakika sonra mesai bitip yetkili servis kapanacağı halde hala herhangi bir geri dönüş sağlanmadı. 17 Temmuz 2024 sabahından beri araçsız kaldım ve mağdur oldum. Defaatle müşteri hizmetlerini (4442255) aradığım halde hala müspet ya da menfi bir sonuç alamadım.

Samet sonuçtan memnun değil

Araç Garanti Sorunları Ve Müşteri Hizmetleri Desteği

Samet
02 Nisan 16:59
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Yetkili Servis Parça Bekletiyor Müşteri İlgisizliğiyle Mağduriyet Büyüyor

Zeynep
28 Haziran 19:06

Garanti Süresi Devam Eden Aracımda Yüksek Motor Değişim Ücreti Ve Destek Eksikliği

Didem
17 Eylül 00:09
Enes sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Garanti Reddi Ve Şeffaf Olmayan Servis Süreci Nedeniyle Mağduriyet

Enes
10 Ekim 20:14
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Servis Sürecinde Yaşanan Aksaklıklar

Aykut