Fiat Ega 1.4 Urban

09 Aralık 2023 14:21

27 Kasım 2023'te 1.4 Egea Urban aldım, şu an araç 330 km'de. Yoğun trafikte ve park esnasında yarım debriyaj yaparken ön taraftan vurma sesi geliyor. Aynı zamanda alttan hafifçe sallanma hissediyorum. Servise götürdüm, test sürüşü yaptılar. Usta, 'Aynı araçtan bende de var, 550 km'de aynı sesi yapıyor' dedi. Büyük bir araba olduğu ve motorun küçük olduğu için, ön taraftaki aksların üzerinde dizel motorlar gibi ağır olmadığından sesin normal olduğunu söylediler. Ancak bana sağlıklı bir açıklama yapılmadığını düşünüyorum; sıfır bir araçtan gelen tıkırtı sesinin duyulmaması gerektiğini ve bana gelen sesin akstan kaynaklandığını söylediler. Konuyu hafife aldılar. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

09 Aralık 2023 15:28 (Şikayetten 1 saat sonra)

Ceyhan
Ceyhan

Merhaba bende 6 Eylül 2023 tarihinde 1.4 Egea Cross aldım aldığım günden beri o ses var ama servise gitmek nasip olmadı. Özellikle 1 vites te debriyaja basınca tak tuk ses geliyor ve titreme oluyor. 1 viteste 3000-4000 devirden sonra vites değiştirince gelmiyor. Yoğun trafikte 1. Viteste dur kalklarda sürekli oluyor bu sorun. Bende yakın zamanda servise gideceğim. Araba göründüğü gibi değil kalite sıfır. Arka kapılardan ses geliyor sağ on cam açılırken titriyor 3. Vitesten 50 km hız dan sonra klima açıkken motordan ince tiz bir ses geliyor. Klimayı kapatınca gidiyor. Araba 2 aylık ama 10 yaşında gibi.

Sizin vites konularında ne yazdıysanı aynısı bende de oluyor 1 den 2 atarken silkeliyor özellikle park yaparken ön taraftan ses çok geliyor

Bugün servisten geldim Küçükyalı servisinden test sürüşü yaptık. Dedikleri şey normal isterseniz şanzımanı değiştirelim ama gene aynısı olacak kronik bir sorun. Bir çok şikayet var bu konu ile ilgili hatta mühendisler gelmiş aynı sorun ile ilgili. Mühendisler normal demiş. Bana çok mantıklı açıklamalar gelmedi sonuç olarak sıfır araba tık ses duymamanız gerekiyor farklı bir sorun var üstünde duracağım sizde durun bakalım merak ediyorum size neler diyecekler

Teslim Edilen Fiat Egea’da İlk Saatte Aşırı Isınma Ve Yanlış Şehirde Çekici

Cengiz
21 Ocak 18:43
Cengiz sonuçtan çok memnun

Araç Alımında Kapora İadesi ve Mağduriyet Talebi

Cengiz
18 Aralık 2025 15:47
İsa sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Kilometre Araçta Su Sızdırma Ve Sürekli Arıza Şoku

İsa