E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Sistemde Sorun

E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Sistemde Sorun
20 Haziran 2024 13:11

15 Haziran 2024 tarihinde ailemle gittiğim Balıkesir Balya ilçesi Çalova köyünde, büyüklerimin bayram ziyareti dönüşünde, 19 Haziran 2024 tarihinde, 35 ** 19 plakalı aracımla İzmir istikameti dönüş yolunda jandarma tarafından durduruldum. Aracımda bağlama olduğunu ve bağlayacaklarını söylediler. Bağlamanın İzmir Yamanlar Vergi Dairesi tarafından koyulduğu belirtildi. Ben de böyle bir şey olamayacağını, bu aracın şahsi aracım olduğunu ve gelir vergilerini ödediğimi beyan ettim. 2 saatlik bir gecikmeyle aracımla yoluma devam ettim. Temsili olarak 3 adet evrak görsele koydum. Bunlar gibi 2023 ve 2024 tarihine kayıtlı yüzlerce dekont var. İşin özü, vergi daireleri vatandaşı mağdur etmesin diye var olan bir kurumdur; birilerinin çıkarları için kanunları çiğnesin diye kurulmadı. E-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı sistemi çökmüş; ne yapılan ödemeler ne de beyannameler doğru düzgün görüntüleniyor. E-tebligat diye mesaj geliyor, bakıyorsun içi boş. Kaldı ki araç yakalama haczi yazılı bildirim olmadan yapılamaz. Bu uygulamaların ne hukuki ne de yasal bir dayanağı vardır. İnsanlar mağdur ediliyor. Hükümetin acil olarak konuya müdahil olması ve bu vergi dairelerini, hukukçularını denetlemesi gerekli, yoksa sonu hüsran olacak. Şikayetvar ekibine teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

16 Aralık 2023 10:31

02 Ocak 2024 18:46