Burak sonuçtan hiç memnun değil

Dyson’a Dava Açtım Kazandım!

15 Haziran 2023 19:55

12.05.2020 tarihinde ha***v*** (eşim) adına ve b012020000031326 fatura numaralı Airwrap complete ürününüzü www.dyson.com.tr sitenizden satın aldım. Kısa süre sonrasında başlıkla ilgili sorundan dolayı servis talebinde bulundum. Ürünü kendi kutusunda ve bütün aparatlarıyla teslim ettim. Servis kaydı oluşturulurken kablo kısmında ürünün seri numarasının olduğunu ve bu numarayla servis kaydı oluşturulduğunu öğrendim. Sonrasında ürün tekrar bana teslim edildi. Ancak gelen ürünün bu seferde kablo kısmının 360 derece dönme özelliğinde sorun vardı. Tekrar bununla ilgili cihazı tekrar aldılar. Hemen bir gün sonrasında hiçbir geri dönüş olmadan ürünün seri numarası kopyalanmış veya sahte ürün olduğu tespit edildiğini ve hizmet veremeyeceklerini belirten bir kağıtta teslim ettiler. Ürün geldiğinde bu seferde özel kutusunun bizim kutu olmadığını hasarlı olduğunu fark ettim.
Birçok kez görüşmeye ve şikayet bildirmeye rağmen bu sorunun sanki benden kaynaklıymış gibi, sahte bir parçayı servise gönderiyormuş gibi bir geri bildirimle karşılaştım. Ürün garantili ve servis kayıtları mevcuttur. Ürünün sahte diye belirttiğiniz parçasının servis değişimi yapıldığını belirten servis fişi mevcuttur. Müşteri hizmetleri de sözlü olarak böyle bir değişimin olduğunu dile getirmiştir. Görüşmeler de bu ürünün sahtesinin de bazı siteler de satışının olduğunu dile getirdiler. Ürünümün faturası, kutusu, seri numarası, servis fişi mevcuttur. Ben hem hasarlı olmayan özel kutusunda hem de seri numarası yazan faturası mevcut olan orijinal parçamın geri iadesini talep ettim. Mağduriyetimin ve müşterinize karşı tutumunuzdan dolayı bütün yasal haklarımı kullandım. Sonuç olarak dava açtım ve kazandım.

Hem bir örnek teşkil etmesi adına hem de hiçbir şekilde yetkili birinin bize ulaşmaması ve açıklama yapması adına buradan şikayet oluşturuyorum. Bütün belgeleriyle paylaşıyorum. Umudum yok, ama Dyson'dan yetkili birinin aramasını çözmesini bekliyorum.

15 Haziran 2023 20:28 (Şikayetten 33 dakika sonra)

18 Haziran 2023 09:58

Ben aylarca bütün ulaşabileceğim yerleri aradım. Kapı duvar. Bu süreci gerçekten bilen yetkili ve çözebilecek birinin aramasını istiyorum. Dava kararında ürün iade edilecek olmasına rağmen bunu bile yapamıyoruz. Marka bir müşterisini bu kadar mağdur etmez...

Burcu
Burcu

Dyson’dan Airwrap almıştım, 2 hafta da bozuldu, başka bir renkle ama benim aldığımdan 500 TL daha düşük fiyatlı ile değiştirildi. 500 TL yi geri alamadım. Binlerce tl'ye hemen bozulan ürün satıp 500 TL iade etmeyen firmadan alışverişe son.

Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Yasin
26 Mayıs 2023 14:35
Aydın sonuçtan hiç memnun değil

Aydın
24 Ocak 2024 19:53