Doğuş Oto Ek Garanti Uygulamasını Kişiye Göre Farklı Uyguluyor

30 Aralık 2023 20:29

Aralık 2021'de Skoda marka aracımı ikinci el olarak satın aldım. Aracın önceki sahibi ve arkadaşımın tavsiyesi üzerine Doğuş Oto Maslak'ta bakım ve servis işlemlerimi yaptırmaya başladım. Aracı satın aldıktan sonra iki yıl ek garanti programına ödemesini yaparak aracımın garantisini uzattım.

Bu iki yıl içerisinde diğer müşterilere uygulanan iki işlem bana uygulanmadı. İlk olarak, aracımda kronik olarak bulunan ön konsol torpido gözü üzerindeki airbag izi için herkese ücretsiz ön konsol değişimi yapılırken, bana bu onay çıkmadı. Sadece bir sprey uygulanabileceği ve izin geçip geçmeyeceğinin bu şekilde anlaşılabileceği, aksi takdirde bir çözüm olmadığı belirtildi.

Bu konunun tam tarihini hatırlamıyorum ancak kayıtlarda mevcuttur. İkinci konu ise, aralık 2023'de aracımda vites geçişlerinde hissedilen rahatsızlık nedeniyle servise başvurduğumda, bu işlemin garanti kapsamında ücretsiz yapılabileceğini öğrendim. Ancak servisten gelen bilgiye göre, araç bakımlarının düzenli aralıklarla yapılmadığı gerekçesiyle %100 garanti kapsamında destek verilemeyeceği bilgisi verildi.

Aracımın aralık 2022'de yıllık bakım zamanı olmasına rağmen, o dönemde yurt dışına yerleştiğim ve İstanbul'da olmadığım için aracımı bakıma temmuz 2023'te getirebildim. Bu süreçte araç kapalı otoparkta bekledi ve hiç kullanılmadı. Aracımı satın aldıktan sonra (aralık 2021) ilk defa servise başvurduğumda 32.000 km civarındayken, aralık 2023 itibariyle 40.000 km civarındaydı.

Kilometre bilgilerinden de anlaşılacağı gibi, araç İstanbul'da bulunduğum sürede çok az, bulunmadığım sürelerde ise hiç kullanılmamıştır. Bu bilgiler ışığında bana öncelikle 18.000 TL, ardından 12.000 TL ve en son olarak 8.000 TL işçilik ücreti ödeyerek işlemlerin gerçekleştirilebileceği söylendi. Garanti kapsamında satın aldığım aracım için tekrar ödeme yapmak hem anlamsız hem de haksızlık olarak geliyor.

Diğer müşterilerin aynı işlemleri başarılı bir şekilde yaptırabildiğini düşününce, bana yapılan olumsuz dönüşler ve ücret talepleri müşteri memnuniyetsizliği yaratıyor. Hiçbir işlem yaptırmadan aracımı geri aldım.

Doğuş Oto Ayıplı Ürün, Hakkımı Helal Etmiyorum

27 Mart 2024 15:59

Doğuş Oto Vag Grubunun DSG Ayıbı

18 Aralık 2023 18:12
Emre sonuçtan hiç memnun değil

22 Aralık 2023 16:09
Skoda Maslak Doğuş Oto Aldatmacası
Semih sonuçtan hiç memnun değil

29 Nisan 2024 11:18
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

24 Ağustos 2024 12:05