Semih
24 Temmuz 2024 11:58

Merhaba 10 Haziran günü Climate CL2000U w 35 e a++ 12000 BTU Duvar Tipi Klima satın aldım. 2 hafta sonra kurulum için Sakarya'daki evime Düzce'den Birlik Bosch yetkili servisi geldi. 3. Kata montaj yapılacağı için vinç istenildi. Klimanın dış ünite montajı yapılırken drenaj borusu (klima su atık borusu) 30 cm olacak şekilde herhangi bir yere montajı yapılmadan bırakıldı. 3. Kattan aşağı sürekli su akıyordu. Uzun uğraşlar sonunda ikinci kez vinç çağırıp onların ilk kurulumda yarım bıraktıkları iş için tekrar kendim vinç ödemesini yapıp drenaj borusunun bina çatı gider borusuna takılmasını istedim. Ancak öyle olmayacağını söyleyerek 3. Kattan aşağı drenaj borusunu indirdiler. Drenaj borusunu duvara borunun içinden çivi çakarak yaptılar. Su akıtacağını kelepçe kullanmaları gerektiğini söyledim. Bir şey olmaz dediler. 17 metre drenaj borusu parası ve servis ücreti istediler. İlk kurulumda yaptıkları eksik iş nedeniyle neden kurulum ücreti vereceğimi ayrıca 17 metre değil maksimum 10 metre boru kullanıldığını aktardım. Fatura istedim. Sistemden kod gelmiyor diyerek gittiler. Velhasıl 2 gün sonra delikli çivili yerlerden su akmaya başladı. Fotoğraflarla ispatlı akan suları müşteri ilişkileri uzmanına attım. Defalarca Bosch Home Comfort müşteri hizmetlerini aradım. Bana su tesisatçı çağırmamı söylediler. Hatta müşteri ilişkileri uzmanı hanımefendi biz 3-4 metreye kadar gider borusu varsa oraya montajı yapıyoruz dedi. Bende hemen yanında çatı gider borusu olduğunu, neden ilk geldiklerinde oraya bağlamadıklarını söyledim. İlgileneceğini söyledi. Ve yapılan yanlışın düzeltileceğini aktardı. 3. Kattan itibaren işlemin düzeltilmesi için vinç gelmesi gerektiğini söyledim. Dönüş yapılacaktı. Ancak dün baktığımda sessiz sedasız binanın yarısına düzeltme işlemi yapılmaya çalışılmış çivi ile deldikleri drenaj borusunu beyaz bant ile yapıştırıp kelepçeyle merdivenin yettiği yere kadar duvara monta etmişler. Yarısı çivili diğer yarısı küreseli bir halde oldu. İlerde o çivili yerlerden de su akacak ve bina duvarına zarar verecek. Ayrıca merdivenle düzeltme işlemi yaparken bina duvarına da merdiveni dayayıp mantolamaya zarar vermişler. Benden çivi ile deldikleri akıtan drenaj borusunun parasını metre olarak fazlasıyla geri istiyorlar. Yetkili servisin yanlış eksik işlerinden dolayı 3 kez vinç çağırıp parayı ben vermek istemiyorum. Drenaj borusunun dış ünitenin yanındaki bina gider borusuna bağlanmasını, bina duvarına verdikleri zararın karşılanmasını istiyorum.

25 Temmuz 2024 14:26

10 Haziran günü Climate CL2000U w 35 e a++ 12000 BTU Duvar Tipi Klima satın aldım. 2 hafta sonra kurulum için Sakarya'daki evime Düzce'den Birlik Bosch yetkili servisi geldi. 2. Kata montaj yapılacağı için vinç istediler. Klimanın dış ünite montajı yapılırken drenaj borusu (klima su atık borusu) 30 cm olacak şekilde herhangi bir yere montajı yapılmadan bırakıldı. 2. Kattan aşağı sürekli su akıyordu. İkinci kez vinç çağırıp onların ilk kurulumda yarım bıraktıkları iş için tekrar kendim vinç ödemesini yapıp drenaj borusunun bina çatı gider borusuna takılmasını istedim. Ancak öyle olmayacağını söyleyerek 2. Kattan aşağı drenaj borusunu duvara borusun içinden çivi çakarak indirdiler. Su akıtacağını montaj için kelepçe kullanmaları gerektiğini söylediğimde yapmadılar. 17 metre drenaj borusu parası ve servis ücreti istediler. İlk kurulumdaki eksik iş nedeniyle kurulum ücreti vermeyeceğimi ayrıca 17 metre değil maksimum 10 metre boru kullanıldığını aktardım. Fatura istedim. Sistemden kod gelmiyor diyerek gittiler. 2 gün sonra delikli çivili yerlerden su akmaya başladı. Fotoğraflarla ispatlı sızan suları servis görevlisine ve müşteri ilişkileri uzmanına attım. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım. Hatta müşteri ilişkileri uzmanı hanımefendi biz 3-4 metreye kadar gider borusu varsa oraya montajı yapıyoruz dedi. Bende hemen yanında çatı gider borusu olduğunu, neden ilk geldiklerinde oraya bağlamadıklarını söyledim. İlgileneceğini söyledi. Ve yapılan yanlışın düzeltileceğini aktardı. 2. Kattan itibaren işlemin düzeltilmesi için vinç gelmesi gerektiğini söyledim. Dönüş yapılacaktı. Ancak ertesi gün baktığımda sessiz sedasız binanın yarısına düzeltme işlemi yapılmaya çalışılmış çivi ile deldikleri drenaj borusunu beyaz bant ile yapıştırıp kelepçe ile merdivenin yettiği yere kadar duvara monta etmişler. Drenaj borusunun yarısı çivili diğer yarısı kelepçeli bir halde oldu. İlerde o çivili yerlerden de su akacak ve bina duvarına zarar verecek. Ayrıca merdivenle düzeltme işlemi yaparken bina duvarına da merdiveni dayayıp mantolamaya zarar vermişler. Benden çivi ile deldikleri akıtan drenaj borusunun parasını metre olarak fazlasıyla geri istiyorlar. Yetkili servisin yanlış eksik işlerinden dolayı 3 kez vinç çağırıp parayı ben vermek istemiyorum. Vinç ücretini, Drenaj borusunun dış ünitenin yanındaki bina gider borusuna bağlanmasını, bina duvarına verdikleri zararın karşılanmasını, delik deşik olmuş drenaj borusunun servise iadesini istiyorum.

Ek
24 Temmuz 2024 13:48 (Şikayetten 1 saat sonra)

Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Ayşe
10 Temmuz 2024 12:27

Bosch Servisi Ve Müşteri Hizmetlerinin Vasatlığı

Engin
22 Haziran 2024 14:34
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
09 Ağustos 2023 17:14