Yaren sonuçtan hiç memnun değil

Beko Bulaşık Makinesi Arızası Ve Servis Mağduriyeti

Beko Bulaşık Makinesi Arızası Ve Servis Mağduriyeti
05 Temmuz 2024 13:17

2018 yılında Beko marka 3003 model bulaşık makinesi aldık. Aldığımızdan bu yana problemli olan makinenin 1 defa motoru, 3 defa pervaneleri, 1 defa ön paneli, 1 defa yan panelleri ve 1 defa da alt ve üst sepetleri değişti. 25.02.2020 tarihinde motoru, 18.11.2020 tarihinde pervaneleri ve diğer bazı işlemleri gerçekleşti. Bu tarihten sonra 2024 yılı öncesinde 1 defa daha servis gelip tekrar işlem yapılmasına rağmen servis kaydı dahi oluşturulmadığını öğrendik. 2020 yılında ısrarla değişim talep etmemize ve makine sürekli işlem görmesine rağmen değişim talebimiz reddedildi, bununla birlikte değişim talebimiz olduğuna dair bir kayıt bile tutulduğunu düşünmüyorum, zira servis kaydı tutulmamıştı. En son bulaşık makinesinin tekrar bozulması üzerine 25.06.2024 tarihinde 1 kez daha servis geldi. Değişim talebimizi tekrar dile getirdik ve bu sefer servis raporunu da istedik. Değişim talebimiz reddedildi ve tekrar servis göndermeyi teklif ettiler. Bunu reddedince müşteri hizmetleri günlerce biz size döneceğiz şeklinde konuşarak oyaladı ve en son da 05.07.2024 tarihinde değişim olmayacağını bildirdiler. Şu anda hala makine yıkama yapmıyor, kendi kendine çalışıyor, tuşu kapalıyken ışıkları yanıp sönüyor hatta bu şekilde çalışırken bir videosu da mevcut. Bu kadar işlem gören ve sürekli arızalan bir makine, servis elemanlarının servis kayıtlarını doğru düzgün kayıt tutmaması, müşterinin yanında olmak yerine zorluk çıkaran Beko müşteri hizmetleri sebebiyle günlerdir bulaşık makinesi kullanamıyoruz. Yaşadığımız sorunları aynı şekilde yazarak Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat edeceğiz.

05 Temmuz 2024 17:20 (Şikayetten 4 saat sonra)
10 Temmuz 2024 16:22

İletişime geçtiler. Sanki 1.5 hafta önce servis gelip rapor tutmamış gibi tekrar servis gönderip kontrol etmeden 'uzaktan' değişim olmuyor diyorlar. Servis geldikten sonra kesinlikle değişim yapacağız bile demiyorlar. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurumuzu yaptık. Bu kadar 'kurumsal' bir firmanın biz de sizi mağdur etmekten memnun değiliz diyerek ücretiyle ek garantisini dahi aldığımız bir makinede bu kadar mağduriyet yaşatmasını tebrik ediyoruz.

Timur

Önce makinenin fişini çekin. Sonra makineyi hortumları zedelenmeyecek şekilde arka tarafa doğru yapabildiğiniz kadar çok yatırın ki zeminindeki birikmiş su aksın boşalsın. Makine altına büyük bir bez koyun ki etraf su ile dolmasın. Sonra makinenin fişini tekrar takın ve sonrasında makineyi yeniden çalıştırın.

Timur

Eğer zemininde su birikmiş ise ve eğer dediklerimi yapıp 3-5 kullanımdan sonra aynı sorun yine tekrarlarsa makinenin iç çelik saç kısmında delik veya açılma da olabilir oradan makinenin zeminine su kaçıyordur. Malum Türkiye'de üretilmiş makinelerin en temel sorunu çelik kısımlarında paslanma ve çürümedir. Çamaşır makinelerinde banyo rutubeti nedeniyle daha çok görülür. İnşallah sizin sorunununuz bir kereye mahsustur ve tekrarlamaz.

Timur

Arkadaşım ürün tamamen beş paraya değmez bir ürün. Senin sorunun büyük olasılık şu: makinenin su girişlerindeki filtre temiz ise makineniz tabana su kaçırıyor. Su alttaki şamandırayı uyandırıyor ve su kesiyor. Makine çalışıyor ama su alamıyor. Neden: Kapak contalarında bozulma olabilir ama bence zayıf bir olasılık. Diğer neden alt su dağıtıcı sifon ya da pervane plastiği kenarlarından açılma yapmıştır çünkü çok kalitesiz yapmışlar. Kenarlardan tazyikli gelen su kapak altındaki lastiğin su geçirmezliğini engelleyemiyor. Bu makinelerin 10 yıl yedek parça temini olması lazım ama sepetleri hemen paslanmasına rağmen piyasada sepeti de bulunmuyor ve yeni makine almak zorunda kalıyorsunuz. Var olan sepet fiyatlarını da makine fiyatının 1/3 fiyatına satıyorlar. Ben kazara aldım ve bir daha da asla Beko almam.

Yaren

Makinenin çok sıkıntısının olması bir yana firmanın bu şekilde ilgisiz davranması ve var olan sorunların üzerine eklemesi de hayret verici gerçekten. Biz de bilseydik almazdık ne yazık ki bilmeden alındı. Şimdi de derdini çekiyoruz. Yardımınız için teşekkür ederim, bu şekilde çözmeyi bir deneyelim. Ne de olsa Beko'dan hayır yok.

Gülçin
26 Ocak 2024 03:19
Yanlış Seçim, Beko Yanlışı!
Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Erkan
11 Mart 2024 14:16