Apple Airpods Kısa Sürede Oksitlenme Ve Buna Karşın Çözüm Sunulmaması

Oğuzhan
25 Haziran 2024 12:32

Öncelikle üzülerek Apple gibi bir markadan memnuniyetsizliğimin karşılığını bulmadığını şikayet ediyorum. Hiç aklıma gelmezdi. Bundan 2 yıl önce aldığım Apple 2. Nesil Airpods kendiliğinden şarjını bitirmeye, temassızlık sorunları yaşamaya ve bağlanma problemleri yaşamaya başlamıştı. Durum özellikle sağ kulaklıkta oluyordu. Üstelik bu problem ne yazık ki 5. Ayda dikkatimi çekmeyi başardı. Belki daha erken bile başladı ama artık 5. Ayda rahatsız olmaya başladım. İncelemeye devam ettim. İncelediğimde sağ kulaklık ile kutu arasında bir temassızlık söz konusu olduğunu ve bundan kaynaklı kutu içinde kendiliğinden şarj yediğini ve muhtemelen düşük şarjdan kaynaklı da bağlantı problemleri yaşadığımı fark ettim. Tahminen 7. Ayda artık dayanamayıp Apple İzmir Egemek servisine başvurdum durumu anlattım ama sadece kulaklık değişimi yaptılar. 2 defa daha aynı durumu anlatıp başvurdum fakat 1.5 yıl içerisinde toplam 3 servis başvurumda sadece kulaklık değişimi yaptılar, kutu ile ilgili konuyu Apple ile konuşmam gerektiğini ilettiler. Ben de Apple müşteri hizmetleri beni mağdur etmez zaten diyerek kendileri ile iletişime geçtim. Beni İzmir Optimum Gürgençler servisine yönlendirdiler. Servise ürünü teslim ettim fakat 5. Aydan beridir yaşadığım sorunun tüketici kaynaklı olduğunu söylediler. Pinlerde oksitlenme varmış. Bundan dolayı ancak neredeyse yeni ürün bedeli kadar bedelle ürünün kutusunu yenileyebileceklerini söylediler. Benim takıldığım nokta suya bile düşürmediğim bir kulaklığın İzmir gibi nemli bir şehirde basit nemlenmelerle bir ürünün şarj pinleri nasıl 5 ayda nemlenir? Kaldı ki bana kalırsa 2 yıl bile bunun için yeterince kısa bir süre. Çünkü bu demek oluyor ki ben bu kulaklığın pinleri oksitlendikçe marka beni sürekli yeni ürün almaya zorluyor. Ürünlerinin ömrü kısa. Tam da bu konuda tüketiciyi bilgilendirmek istedim. Ben sorunum çözülürse buraya yazacağım ancak mevcut düşüncem bu ürünü alıyorsanız bunu bilerek alın, her 6 ay - 2 yıl da bir yeni ürün almak zorunda kalabilirsiniz.

Buradan markaya da diyeceğim bir şey var. Ben bir Motion Designer olarak ürünlerinizi sık sık alabilecek potansiyelde bir müşteriyim. Yurt dışına taşınıyorken 3 ay sonra M3'lü yeni Macbook'lardan almayı da düşünüyordum aslında. Ama mevcut konuda problemim çözülmezse bu mutlaka tercihlerimi etkileyecektir. Sonucu sizden değil Hakem Heyeti'nden alırsam da düşüncem bu olacak.

Nihal sonuçtan hiç memnun değil

Nihal
20 Eylül 2023 19:11
Nursena sonuçtan hiç memnun değil

Nursena
23 Nisan 2024 16:47