YHT (Yüksek Hızlı Tren)  İstanbul- Ankara Kafeterya Çalışanının Davranışları

15 Şubat 2024 14:0732.665

14 Şubat İstanbul - Ankara Yolculuğumda kafeterya çalışanlarının davranışları yüzünden yolculuğum kötü geçti. Kendi sandviçimi yemek istediğim için " buraya dışarıdan ürün getirmek yasak" diye uyarı aldım. Hadi, öyle olsun bakalım dedim yemedim. Bu sefer de o kocaman trenin içinde zangır zangır dolaşarak getirdikleri yürüyen büfelerini yanıma çektiler, " ne alırdınız, bakın kahve var, şu var bu var." sonra alacağımı belirttim. " sonra değil şimdi yardımcı olalım" diye yine bir kabalık yapıldı.

Hadi tamam alalım bakalım, yeter ki rahat versinler diye ufak bir ürün satın aldım. " zorla" Bir mecburiyetim olmamasına rağmen. Çünkü ben 450 TL bilete ödememi yapmışım. Lavabo, restoran da sonuçta gidebileceğim yerler. Bir şey yemesem, içmesem bile benim burada oturmak hakkım. Eğer aşırı yoğun olursa ve müşterileri engellersem zaten kalkarım ama karşım boş, yanım boş, oturacakları yer de var.

Sırf rahat edeyim diye aldığım kek, bisküvi her ne ise  tanesi 40 TL'den başlıyor. Tüm marketlerde ortalama fiyatı 10-15 TL olan bir bisküvi için 40 TL istiyorlar. Aldığım ürünlerle beraber biletimi toplayınca Business'ın fiyatını bile aşıyordur. Hadiii rahatsız olmayayım diye ürünlerini aldım. Sonra tekrar zangırdayan büfelerini park ettiler koltuğun yanına. "ne alırdınız , çay, kahve, sandviç bla bla." Yahu ben zaten çok yiyen içen bir insan değilim, sürekli almak istemiyorum ya da ben öğrenciyim param yok, ya da param var ama bir sandviçe 150 TL vermiyorum, bisküviye 50 TL vermiyorum. Yani istemiyorum kardeşim almayacağım ürününü!

Şurada birkaç saat yolculuk yapacağım diye restoranın koltuğuna oturduysam para vermek zorunda mıyım. Zamlı biletler yetmiyor mu?! Almadım diye oradaki çalışan arkadaş, sürekli hareketlerimi takip edip, nereye gidiyorum ne yapıyorum, ne içiyorum diye kontrol eden ve yolculuğumu mahvediyor: " uzun süreli oturamazsınız yalnız haberiniz olsun" diyor.

Yahu sen kimsin kardeşim, biletimi aldıysam, kimseye zararım yoksa, müşterinin de oturabileceği alan varsa sana ne? Beni resmen tehdit eder gibi " ya yiyecek alırsın ya da oturamazsın" der gibi uyardı resmen.

Sırf oturmak için sizin üzerine 40-50 TL zam yaptığınız yiyeceklerinizi almak gibi bir mecburiyetim yok. Çalışanları bu stratejiyle eğitiyorsanız çok rahatsızlık verici!

Sizin fiyatlarınız normal olursa zaten müşteriler kendileri gelip alırlar, yemek vagonunu bilet alanlar kullanamayacaksa, oradaki kafeteryayı çalışanlara bırakın tamamen rahat etsinler bizler de onlar da!

15 Şubat 2024 14:30

TCDD Açığa Aldığım Bileti Değiştirmek İstediğimde Parayı İade Etmiyor ve Bilet Değiştirme İçin Ek 45 TL ücret istiyor. Yahu yaptığınız resmen ayıp. Tamam hizmet güzel, ulaşım hızlı dedik ama yaptığınız resmen ayıp! Ben bilete 430 TL ödeme yapıyorum, ani gelişen nedenlerden dolayı değiştirmek istiyorum ve 45 TL ek ücret isteniyor. Açığa alıp değiştirmek isteyince de bilet ücretimi iade etmiyorsunuz. 430 TL havaya gidiyor.

Zaten biletlerin fiyatı son bir senede trenden bile hızlı şekilde uçtu, zor alır olduk. Bir de üzerine değiştirme, iadelere ücret harcıyoruz. O da yetmiyor restoranınızdaki ekstra zamlı yiyeceklerden almamız gerekiyorsa o kırmızı koltuklarda oturabilmek için. Ne var bu kırmızı koltuklarda oturmakta anlamadım, altın kaplama falan da haberimiz mi yok. Alt tarafı kırmızı koltuklarda biletimi almışım, ödememi yapmışım, birkaç saat misafir olacağım. Üstelik boş. Niçin oturma hizmeti alamıyorum, orada rahat bir şekilde yolculuk yapamıyorum ben anlamadım. Siz orayı bileti satın alan yolcular için mi yaptınız yoksa bizi sürekli yiyecek almamız için rahatsız eden, kaldırmaya çalışan çalışanlarınız için mi. Restoranda kimse oturmasa bile acıkan kişi kalkar restorandan yemek alır yani orada oturanlar sırf harcama yapmıyor. Bilet ücretleriniz, değiştirme ücretleriniz, restoranlardaki yiyeceklerin anormal fiyatı herkesi rahatsız ediyor. Lütfen buna bir son verin!

5 Destek

YHT Kafeteryasında Yolcuların Yerlerinden Edilmesi

2 Ocak 2024 09:2028.616

02.01.2024 tarihinde arkadaşım ile saat 7.15 İstanbul-Ankara YHT treninde kafeterya bölümünde sandviç alıp kahvaltımızı ...

1 Destek

YHT Restoranla İlgili Şikayet

17 Nisan 2024 23:249.782

YHT restoranı ile ilgili sorun düzeltilmeli. İstanbul'dan Ankara'ya, oradan Sivas'a yüksek hızlı trene bindik. Restorand...

YHT Business Sınıfında Hayal Kırıklığı

27 Nisan 2025 10:5721.355

YHT ile Business İstanbul, Çok kalitesiz bir hizmet anlayışı var, ileriye gitmek yerine geriye gidiyor. 1- İstanbul'dan...

1 Destek

Tümünü Gör
YHT Karaman Seferindeki Küflenmiş Sandviçler!

YHT KaramanSeferindeki Küflenmiş Sandviçler!

Gökhan
YHT | Yüksek Hızlı Tren Bileti İade Ettiğim Halde Hakkım 6 Aylığına Kısıtlandı!

YHT | YüksekHızlı Tren Bileti İade Ettiğim Halde Hakkım 6 Aylığına Kısıtlandı!

Ahmet
YHT | Yüksek Hızlı Tren Hızlı Tren Değil Kara Tren 😏😏