03 Ocak 2024 10:18

Sonu 4527 ile biten Worldcard kartımdan 01.01.2024 tarihinde çekilen 356,00 TL'lik yıllık kart ücretinin iade edilmesini talep ediyorum. 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. maddesi gereğince, bankanızın almış olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığı için haksızlık oluşturan sözleşme şartı önceden hazırlanmıştır. T.C. yasalarına göre yapılan bu ücretlendirme, Yargıtay 13. Hukuk Dairesince verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre, söz konusu yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'nun 125. maddesi ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesi gerektiğine dair kesin hüküm bulunmaktadır. Mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde, 01.01.2024 tarihinde kesilen yıllık kart ücretinin iptalini ve tarafıma iadesini talep ediyorum. Aksi takdirde tüm yasal haklarımı kullanarak Bankalar Birliği ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı kesin ve net bir şekilde bildiririm. Worldcard kredi kartımdan kesilen 356,00 TL yıllık üyelik ücretinin en kısa süre içerisinde iptalini ve iadesini talep ediyorum.

11 Mart 2024 12:35
Yapı Kredi Bankası Haksız Yere Alınan Kart Ücreti
Yapı Kredi Bankası Haksız Yere Alınan Kart Ücreti
Gönül sonuçtan hiç memnun değil

09 Aralık 2024 15:39
Yıllık Kart Ücretinin Haksız Kesintisi

01 Mayıs 2025 12:12
Haksız Kart Ücretinin İadesi İçin Yasal Haklarımı Talep Ediyorum
Dilara sonuçtan memnun

28 Şubat 2024 21:24
"Müşteri hizmetlerine teşekkürler. Oyalamadan hızlıca para iadesi yapıldı. Memnunum"
Taylan sonuçtan memnun

05 Aralık 2024 17:53
"* Son Güncelleme * Yapı ve Kredi a. Ş. Ücret iadesini gerçekleştirdi. Kendileriyle tekrar çalışmaya başladım. Biraz uğraştırıcı bir süreç yaşatmalarına rağmen onları affediyorum. Çünkü affetmek büyük bir erdemdir. Artık bu bankayla aramızdaki tek problem yönetim kurulu başkanları sayın Ali Koç."
Yapı Kredi Bankası Kategorileri