Yeni Tiguan'da Kronik Sorunlar Ve Memnuniyetsizlik

Özgür
28 Ekim 2024 17:03

2024 Ağustos ayında Doğuş Esenyurt bayisinden bütçemizi zorlayarak yeni sıfır Life paket Tiguan aldım. Aldığım günden beri yaklaşık 3 ay oldu. Araçta tespit ettiğim ve beni üzen durumlar şunlar oldu:
1- Araçta ilk olarak arka koltuklarımdan gacır gucur demir sürtme sesi geliyor ve seyir halinde sinir bozucu bir hal aldı. Konu ile ilgili servis ve Volkswagen merkeze bildirimde bulundum. İlk olarak serviste izolasyon işlemi yapıldı. Sözde sorun giderilmişti fakat aracı teslim aldım ve gacır gucur demir sürtme sesi maalesef geçmedi. Tekrar servis ile iletişime geçtim ve parça değişmesi gerektiği, yani arka üçlü koltuk demir iskelesinin değişmesi gerekiyormuş. Bunun için araç serviste kalacak, parça gelecek ve tamir edilecek. Değerli Volkswagen Tiguan seven arkadaşlar, böyle bir durumla karşılaşmak istemezsiniz eminim. Çünkü üretici ve üretim hatalı gizli kusurlu. Maalesef öfke krizine neden oluyor benim için bu durum. 2 milyona yakın para verdim. Bu araca kusurlarını serviste kapatmaya çalışıyorum. Üstelik bu durum bir veya iki önceki kasada aynı sorunlar varmış yani anlayacağınız durum kronik.
2- Yeni Tiguan için herkesin bahsettiği yazılım problemi bende de meydana geldi. Örneğin araç çalışmadı, araçtan inip 15 dakika sonra yeniden çalıştı. Front assist hatası vermekte idi. Silecekler ara ara kendiliğinden çalışıyordu, ayrıca araç trafikte ani frenleme yapıyordu. Bu durum serviste güncelleme ile şimdilik giderildi gibi. Şimdilik diyorum çünkü birkaç kez trafikte ekranda hata ikaz durumu yandı ve söndü, o yüzden tedirginim.
3- 2 milyonluk sıfır Tiguan aracımın camları açarken ve özellikle kapatırken gürültülü bir motor sesi ile açılıp kapanıyor. Servis bu şikayetim ile ilgili olarak cam fitillerinin temizlendiğini, böylelikle sorunun gidebildiğini açıkladılar. Fakat her nedense benim hala gürültülü kapandığı yönündeki gözlemim değişmedi.
Açıkçası 2024 yeni Tiguan araç almak isteyenler bu durumları göz önünde bulundurarak tercihini yapsın. Benimle görüşmek, aracımda yerinde görmek isteyenler olursa mutlaka yardımcı olurum. Volkswagen yetkililerinin bu memnuniyetsizlik, mağduriyet ve şikayetlerim için umarım kalıcı bir çözüm sunarlar.

profile profile profile

Muhammed
Muhammed

Kronik sorun yaşayanlarla birlikte iletişime geçmek yararlı olacaktır. Gelişmeler hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim

Yasin
Yasin

Servis güncelleme için para alıyor mu güncelleme yapıldıktan sonra yine aynı sorunlar devam ettimi benim aracımdaki sorun ani frenleme yolcu emniyet kemer sorunu sensör arızaları önde araç olmadığı halde çarpma uyarısı sola dönüşte alt takımdan olduğunu düşünüyorum ses yapması lütfen cevap verir misiniz servisle görüştüğümde servis başka ilde olduğu için geldiğinde hata vermezse işlem yapamayacaklarını iletti

Levent
Levent

Merhaba size nasıl ulaşabilirim

Tuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen T-Cross 2024 Direksiyon Kolonu Ve Motor Arızası

Tuğrul
25 Ağustos 2024 02:52
Onur sonuçtan hiç memnun değil

02 Temmuz 2024 21:15

Volkswagen Aldığıma Çok Pişmanım