Tuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen T-Cross 2024 Direksiyon Kolonu Ve Motor Arızası

25 Ağustos 2024 02:52

Haziran ayında Doğuş Oto Esenyurt'tan çok değerli personellerin ilgisiyle Volkswagen T-Cross satın aldık. Ne yazık ki araç 1500 km'deyken başlayan sorunlarla canımız çok sıkıldı. Önce tam bir ay sonra direksiyonu sol yöne doğru çevirirken ses duymaya başladık. Doğuş Oto Esenyurt'a götürdüğümüzde günlerden Cumartesi'ydi ve hemen kontrol ettiklerinde "direksiyon kolonundan kaynaklı" olabileceğini söylediler. Daha sonra arabanın kalıp detaylı bakılması için Pazartesi günü aracı götürüp teslim ettim. İkame araç vermediler. 5 gün sonra Cuma günü alabilirsiniz dediler çünkü sürüş güvenliği sorunu olmasa da arıza sebebiyle parça değişimi yapılacağını ve parçanın Almanya'dan gelmesinin Ağustos son haftayı bulacağını söylediler. Bu hafta aradığımda da parçanın Eylül sonu geleceğini söylediler.
Bu olaydan sonra 13.08.2024 günü başka bir çok yaşadık. Aracı çalıştırdığımızda sarı motor ikaz ışığı sönmüyor. Kontağı kapatıp açtık tekrar çalıştırdık vs ama motor ışığı arıza vermeye devam ediyor. Dijital ekranda bir uyarı olmadığı için bekledik rölantide sonra tekrar durdurup çalıştırdık. Olması gerektiği gibi söndü. Düzelse de hemen işimi gücümü bırakıp arabayı Doğuş Oto Esenyurt'a yine götürdüm. Aracın "direksiyon kolonundaki arıza sebebiyle akım çektiğinden motor ikaz ışığı verdiğini" söylediler. Hataları silip aracı verdiler. 1 hafta kadar sonra daha kontağı açmadan Volkswagen logosu varken ekranda fren servosu arızalı kırmızı uyarısını gördüm. Arabayı çalıştırınca bir şey yokmuş gibi söndü.

Şimdi benim birkaç sorum var...

1. 1500 km'deki sıfır bir aracın parça değişimi bu sorunu çözecek mi kesin olarak? Sıfır arabadaki sıfır parça sorununu sıfır parça takarak çözemezlerse ne olacak?
2. 5 gün araba servisteyken "ikame aracımız yok" demişlerdi, parça gelince ikame araç verilmezse garanti kapsamındaki bu sorunun servis sürecindeki yarattığı mağduriyet ne olacak?
3. Arabayı direksiyon kolonu sebebiyle verdiğimde trim sesi ve sol stop lambası içine kaçmış kirlenmeler sebebiyle de şikayetimi dile getirmiştim. Trim sesleri geçmedi hatta arttı ve 1.5 aydır stoptaki kir için dönüş gelmedi.

Hem satış ekibi hem de teknik ekibi gerçekten yardımcı olan insanlar bundan yana bir şikayetim asla yok fakat kurumsal olarak yaşattıkları mağduriyetin çözülmesini temenni ediyorum. Burayı ayrıca güncelleyeceğim.

profile profile
25 Ağustos 2024 03:13

Ekte olaylara dair videoları paylaşıyorum.

27 Ağustos 2024 09:36

Araba durduk yere dün park ederken, yani lane assist devre dışıyken, "lane assist hizmet dışı" uyarısı verdi. Park ettikten sonra kontağı kapatıp açınca düzeldi. Arabanın tüm özellikleri kafasına göre ara ara hata veriyor. Bazen arabayı 1 saat sürdükten sonra yolda, bazen 15 dakika sürüp park ederken bazen de kontağı açınca yeni çalıştırınca. Zamanla ilgili bir ilişkilendirme yok, sürüşle ilgili yok, manuel müdahale yok... Olan tek şey zamansız hatalar. Muhtemelen elektrik sistemi sorunu var. Bakalım ne diyecekler.

27 Ağustos 2024 10:32

Az önce Doğuş Oto Esenyurt'a ikame araçlı şekilde randevu talebimi ilettim. Dönüş yapacaklarını söylediler.

27 Ağustos 2024 17:22

Dönüş yapmadılar. Gün içinde tekrar dönüş beklediğimi arayıp operatöre bildirmeme rağmen.

27 Ağustos 2024 19:11

Teknik müdür aradı, yarın davet ettiler.

28 Ağustos 2024 09:38

Bugün sabah Doğuş Oto Esenyurt'a gidip Teknik Müdür ile görüştük. İkame araç tahsisinde bulundular ve aracı servise aldılar. Parça değişimi için beklenirken diğer arızalar için de haber bekliyor olacağım.

03 Eylül 2024 13:25

Dün itibarıyla öğrendiğime göre direksiyon kolonu parçasının üretimi ertelenmiş. Ne zaman geleceğini bilmiyoruz henüz.

05 Eylül 2024 01:16

Haftaya parça geliyormuş.

06 Ekim 2024 11:43

Parça geldi. Herhangi bir sorun olmadığını gördük ve aracı teslim aldık. 200 km sonra tekrar aynı sesi yapmaya başladı. Bu sefer daha kısık şekilde bu ses yapıyor. Başka bir Taigo arabada da benzer sesi duyduğum için açıkçası artık çok önemsememiştim. Dün akşam ise lastik basınç uyarısı verdi. Bir benzinlikte kontrol ettik ancak tüm lastikler 30-31 psı idi. Yani aslında %25 civarında bir kayıp olmadığı için bu uyarıyı vermesi hatalıydı. Lastikleri kontrol ettik, bir sorun görünmüyordu. Yine aynı şeyi yaşayacağız gibi duruyor. Önceki arızalar için Doğuş Oto "elektronik direksiyon fazla akım çektiğinden aracın farklı yerlerindeki sensörler hata veriyor" demişti ve yine aynı sürece girdik gibi duruyor. Lastik basınç arızasıyla başladık hiçbir şey yokken, bakalım daha ne arızalar alacağız... Konuyla ilgili Doğuş Oto'daki yetkili kişiye az evvel yazdım. Seramik kaplamayla ilgili yaşattıkları kötü bir deneyimin telafisi için 2 hafta sonra aracı tekrar servis götürecektim, o işlem için götürdüğümde ikame araç talep ederek direksiyon kolonu ve sebepsiz arıza vermesinin kontrolünü isteyeceğim. Sebepsiz arıza vermesi sineye çekilebilecek bir durum değil. Aracın bu elektronik yapısı sürüş güvenliği için. Aracın uyarılarına güveniniz azalırsa ya da anlamsız şekilde size motor ışığı vs yakarsa deneyimden, güvenlikten ve sürüşünüzden olursunuz. Gelişmeleri yazacağım.

10 Aralık 2024 11:01

İkame araba geldiğinde tekrar servise alacaklar. Beklemedeyim.

01 Temmuz 2025 14:18

Tüm sorunları çözdüler

Eray
Eray

Tuğrul bey merhaba. Direksiyon kolonu değişimi sonrası sesin tekrar daha kısık geldiğini yazmışsınız. O kısık ses kaldı mı veya ilerlerdi mi acaba? En son ne işlemler yapıldı da tüm sorunlarınız çözüldü, özellikle kolon konusunda

Erhan
Erhan

Merhaba geçmiş olsun. Son olarak arızanız giderildi mi ne gibi işlemler yapıldı.

Emre
Emre

Hocam selamlar, açıkçası benim aracım bu değil ama çok merak ettim heyecanla okudum. Ne yaptınız çözüldü mü?

Hayriye
Hayriye

Ne güzel uyarı vermiş. Benim t Cross aracım uyarı vermedi. Baskı balata yakmakla itham edildim. Onayım olmadan rızam alınmadan motor bile değiştiler. Mahkeme ne derse o olacak. Geçmiş olsun. Motor indirmeyin diye yazılı ve sözlü uyarılarıma rağmen...

Yeni Tiguan'da Kronik Sorunlar Ve Memnuniyetsizlik

Özgür
28 Ekim 2024 17:03

Volkswagen T-Cross: Servis Gecikmesi Ve Hayal Kırıklığı

13 Kasım 2024 15:50
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

03 Temmuz 2024 21:06