Volkswagen T-Roc'ta Kronik Cikleme Sesi Sorunu Ve Çözüm Arayışı

20 Ekim 2024 02:3121.379

2023 Model 3850 km'deki Volkswagen T-Roc aracım seyir halindeyken ekteki videoda açıkça duyulan cikleme sesi çıkarmaktadır.

Bu ses şikayeti ile, 27.09.2024 tarihinde Doğuş Oto Esenyurt Servis'ine başvurdum. Kendileri sesin balata tozu nedeniyle çıkabileceğini aracımı yıkatıp tekrar kontrol etmemi tavsiye ettiler.

Bu işlemi gerçekleştirdim ancak bir iyileşme olmadığı için, 30.09.2024 tarihinde tekrar Doğuş Oto Esenyurt servisine başvurdum. Servis danışmanı ve İlgili Teknik Personel ile konuyu tekrar görüşerek şikayetimi yineledim.

İlgili Teknik Personel; Aynı sorunun birçok araçta meydana geldiğini, konunun balata tozundan kaynaklandığını aktardı. Daha önceki bu şikayet ile ilgili yapılan Disk ve Balata değişimi gibi onarım işlemlerinde bir başarıya ulaşılmadığı bilgisi verildi.

Volkswagen Global tarafına aktardıkları bu kronik sorun ile ilgili, kendilerine yapılan açıklamanın ülkemiz ve şehrimizin sıcaklık, nem gibi ortam koşullarına bağlı balata tozu ürettiği aktarıldı.

Çözüm olarak da Volkswagen Globalin önerisinin belirli periyotlarda balata tozunun temizlenmesi için 5 Kez 100 km/h'dan, 60 km/h'a düşecek şekilde frenleme yapılması olduğu aktarıldı. Ki bu çözüm tehlikeli olmak ile birlikte maalesef benim uygulamaktan çekindiğim geçici bir çözüm olarak gelmemekte.

Volkswagen Türkiye Distribütörü olan Doğuş Otomotiv yetkililerine konuyu aktardığımda ise bu konu ile ilgili şikayet bölümündeki teknik ekibinde aynı şekilde bir sonuca vardıklarını ilettiler. Bundan sonra hukuki haklarımı aramam dışında bir çözüm üretemeyeceklerini ilettiler.

Aracımın, güvenlik başta olmak üzere büyük maliyetli masraf çıkarması konusunda endişeleniyorum. Volkswagen markasına güvenip aldığım aracımı cikleme sesi ile kullanmak istemiyorum.

Şikayetvar platformuna yapılmış benzer bazı şikayetler ile ilgili mağdur diğer linkleri de aşağıda paylaşıyorum.

Volkswagen markası kullanıcılarının yaşadığı bu olumsuz deneyimi iyileştirmek amacıyla gerekli aksiyonu alması konusunda destek istiyorum.

Şikayetvar platformuna iletilmiş benzer bazı şikayetler;

Yorumlar(7)

25 Ekim 2025 20:32

2023 model t Roc aracımda aynı sorunu yaşıyorum ses kesilmiyor bayır yukarı daha da artıyor çözüm bulabildiniz mi?

26 Temmuz 2025 12:25

Abi bu olayı ne yaptın çözdünmü nasıl yaptın

Hayriye
Benzer Şikayeti Var
20 Ekim 2024 21:23

Benim hikayemde baskı balata diye başlamıştı dikkat ediniz geçmiş olsun.

Hayriye
Benzer Şikayeti Var
20 Ekim 2024 19:51

Motor 1.0 mı? Benim aracım 1.0 t Cross idi komple motor değişimi yapmışlar garanti kapsamından oda olmamış ya neyse hala Tüvtürk vs yapılmadan mahkeme devam

Yeni Araçta Motor Sorunu ve İade Talebinin Reddedilmesi

8 Ekim 2024 17:1333.488

06 Eylül 2024 tarihinde Kartal Volkswagen Doğuş Otomotiv den teslim aldığım 2024 Model T-Cross 1.0 Benzinli Manuel aracı...

5 Destek2 Yorum

Volkswagen T-Roc'ta Sürekli Far Ve Stop Lambası Arızaları

10 Ocak 2025 10:0536.300

Mayıs 2023 tarihinde Esenyurt Doğuş otodan şu anda da kullanmakta olduğum Volkswagen T-Roc marka ve modelli aracı 0 km o...

1 Destek

Mutlu
Volkswagen Kaza Anında Emniyet Kemeri Kopması Hayatımı Tehlikeye Attı

Volkswagen KazaAnında Emniyet Kemeri Kopması Hayatımı Tehlikeye Attı

Nihat
Volkswagen Tiguan Katlanır Aynadan Gelen Trim Sesleri!

Volkswagen TiguanKatlanır Aynadan Gelen Trim Sesleri!

Emre
Volkswagen i4 Pure 2025 Model Arızalı!

Volkswagen i4Pure 2025 Model Arızalı!

Erhan

Öne ÇıkanKonular