Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Türk Hava Yolları, "Ekonomi Esnek" Bilet Haklarımı Kullandırmamaktadır

Ömer
29 Kasım 2023 05:44

Türk Hava Yolları, "Ekonomi Esnek" adı altında sattığı biletin içeriğinde yazan "Kesintisiz İade" ibaresine rağmen ücret iadesi yapmamaktadır.
Türk Hava Yolları, "Ekonomi Esnek" adı altında sattığı biletin içeriğinde yazan "Ücretsiz Değişiklik" hakkından faydalandırmamaktadır.
Gidiş-dönüş olarak İzmir-Boston bileti satın alırken, gidiş biletimi "Ekonomi Promosyon" bilet olarak satın aldım.
Dönüş biletimi ise, dönüşüm kesin olmadığı için, "Ekonomi Promosyon" bilet almak yerine, yaklaşık 10.000 TL fark vererek "Ekonomi Esnek" bilet satın aldım.
Boston'a geldikten bir süre sonra ise dönüş biletimi iptal edip ücret iadesi almak istedim.
Fakat yaklaşık 21.500 TL civarında olan bu dönüş bileti için bana 921 TL (sadece vergi tutarı) iade edilebileceği söylendi.
Uçuşu başka bir tarihe değiştirmek istediğimde ise yaklaşık 8000 TL fark çıkarılarak yine bu biletime "Ekonomi Promosyon" muamelesi yapıldı.
Kendilerine durumu izah etmeye çalışsam da bana; gidiş-dönüş olarak düzenlenen biletlerde, kısıtlı uçuşun ücret kurallarının geçerli olduğu belirtildi. Referans gösterdikleri ve link paylaştıkları "Ücret Koşulları" sayfasında da böyle bir ibare bulunmamaktadır. Zaten bulunmuyor olması normal olandır.
Türk Hava Yolları'nın bilet satın alma sistemi, gidiş biletini "Ekonomi Promosyon" seçtikten sonra dönüş biletini "Ekonomi Esnek" olarak seçmeye imkan vermektedir. Dönüş biletini yaklaşık 10.000 TL fark vererek "Ekonomi Esnek" seçmiş olmamın bana ne gibi bir ayrıcalık sunduğu anlaşılmamaktadır. Ben bu 10.000 TL ile ne satın almış oldum, bu tutar hangi mal ya da hizmete dönüştü meçhuldür. Yani dönüş biletimin hakları gidiş biletim gibi olacaksa dönüş biletime neden 10.000 TL fark ödemiş oluyorum? Dönüş biletim "Kesintisiz İade" edilemiyorsa bu biletimden "Ekonomi promosyon" bileti ücreti alınıp aradaki 10.000 TL farkın iade edilmesini talep ediyorum. Ya da yine "Ekonomi Esnek" sınıfı bilet satılırken vaat edilen "Ücretsiz Değişiklik" hakkımdan faydalanmak istiyorum.

Ayşenur
Ayşenur

Merhabalar, bu şikayetiniz çözüme ulaştı mı acaba? Aynı problemi yaşamaktayız. Otomatik email geri dönüşleri haricinde hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor.

Can sonuçtan hiç memnun değil

Can
28 Ekim 2023 00:18
Asım sonuçtan memnun değil

Asım
22 Haziran 2023 22:23
Haydar sonuçtan hiç memnun değil

Haydar
14 Ocak 2024 02:27