Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Sompo İkame Araç Vermedi

Sompo İkame Araç Vermedi
29 Haziran 2024 08:44

Sompo ikame araç veriyor mu?
Bir aracın arkadan çarpması sonucu hasar gören aracımı, onarım için yetkili servise bıraktım. Aracı sigortaladığım Sompo, olayın üzerinden 9 gün geçmesine rağmen hala ikame (kiralık) araç vermedi. Önce eksperin görmesi ve karar vermesi gerekiyormuş. Eksper ertesi gün geldi, aracın onarıma ihtiyacı olduğu, o haliyle trafikte kullanılamayacağı eksper tarafından da onaylandı, ön raporunu verdi. Fakat Sompo ısrarla olumsuz tutumunu sürdürüyor. Her gün müşteri hizmetlerini aramama rağmen hiçbir olumlu dönüş alamıyorum. Şimdi de aracı tamir mi edelim yoksa tamir etmek yerine perte mi ayıralım diye karar vermelerini bekliyorum. Son 3 gündür bu kararı bir türlü veremediler. Bugün 4. Gün. Eğer perte ayırıp tamirle uğraşmamaya karar verirlerse kiralık araç yine vermiyorlarmış. Yani, ben kiralık aracı bir türlü alamıyorum. Oysa kazadan itibaren 24 saat içinde bu ülkede kiralık araç vermekte sigorta şirketleri. Sompo'da bu uygulama yok, inceleme ve karar süreçleri gereksiz yere uzatılıyor. Sigortalı aleyhine bir uygulama içerisindeler. Kendi cebimden ödeyerek araç kiralamak zorunda kaldım. Özetle: Eksper gelecek bakacak, yoksa araç veremeyiz. Eksper rapor verecek, yoksa araç veremeyiz. Biz onarım olmalı mı olmamalı mı diye düşüneceğiz, bu süreçte araç veremeyiz. Kararımız ne yönde olacak, bu süreçte araç veremeyiz. Pert diyelim dersek, araç veremeyiz. Sonuç, araç vermiyoruz. Elinizdeki poliçe Sompo'nun ise ikame araç ile ilgili kısmı dikkatle okuyun. Sizi neyin beklediğini göreceksiniz. Ben yaşayarak öğrendim. Üstelik görseli ekte olan hasar için.

01 Temmuz 2024 08:56 (Şikayetten 2 gün sonra)

Sayın Mehmet A, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuz Şirketimize ulaşmış olup, konuya ilişkin inceleme yapılabilmesi için poliçe, plaka veya hasar dosya numarasının iletilmesini rica ederiz. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

01 Temmuz 2024 17:05

Sayın Mehmet A, Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Başvurunuza istinaden tarafınıza 01.07.2024 tarihli görüşme ile bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Sompo Sigorta AŞ

03 Temmuz 2024 10:14

Sahibinden.com gerçekten çok etkili bir mekanizma. Teşekkür ediyorum. Sompo, yukarıdaki şikayetimden sonra beni arayarak, süreçle ilgili bilgi verdi. Ama hakkım olan ikame aracı vermedi! Verdiği bilgiler ise esas olarak yukarıda sizinle paylaştıklarımdan ibaret. Bugün (3 Temmuz) itibari ile kazadan 12 gün, eksperin gelip aracı incelemesinden 11 gün, raporunu vermesinden 8 gün geçmiş olmasına rağmen sompo kiralık (ikame) araç vermedi. Araç perte ayrılırsa yine ikame araç vermeyecekler. Hasarlı aracın onarımı veya perte ayrılmasına ilişkin Sompo'nun karar vermesi gerekiyor. Bu karar da henüz verilmediği için hasarlı aracım da hiçbir onarıma konu olmadan 21 Hazirandan beri serviste öylece bekliyor. Bu arada, mecburen yeni bir araç satın aldım. Çok ilginç bir şey oldu ve Sompo bana bu araç için (trafik+kasko) toplam 15 ayrı teklif gönderdi! Şaka gibi! İkame araç verme konusundaki tutumunu bizzat yaşayan ve bundan zarar gören taraf olarak, Sompo'nun bu "yaklaşımını" ayrıca not ettim. İkame araç vermeyerek ve süreci bu şekilde uzatarak beni zarar sokan Sompo'ya karşı, idari ve hukuki haklarımı saklı tutuyorum.

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Sompo Sigorta İle İkame Araç Krizi

Hasan
24 Ocak 2025 14:16

Uygar
07 Mayıs 2025 13:10

Sompo Sigorta İkame Araç Ve Perte Çıkarma Mağduriyeti

Burak
31 Mayıs 2024 15:00
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İkame Araç Mağduriyeti Ve Haksız Ücret Kesintisi

İsmail
14 Temmuz 2025 22:54
Berk sonuçtan hiç memnun değil

Berk
04 Eylül 2024 09:11