Dr. sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Yeni Superb'de Hayati Tehlike Oluşturabilecek Sorun Ve Yüce Oto

09 Eylül 2024 16:16

8/6/24'te eşim adına yeni superb Prestige 1.5 TSİ mhev aracı Doğuş Oto Maslak’tan satın aldım. Teslim almadan önce ilgili bayiye ppf ile kaplattım. Aracı 2997 km sorunsuz kullandım. 2/8/24'te aracın kapılarının açık olduğunu ve akünün boşaldığını gördüm. Skoda yol yardımı'nı aradım. Aracı takviye ile çalıştırmak üzere yola çıktılar. Doktor olduğumdan hastama yetişmek için diğer araçla ayrıldım. Skoda servisi'nden biri eve gelip aracı kontrol ettikten sonra, çalıştığını söyleyip ayrıldı.

Şoförümle aracı almak için eve geldik. Çalıştığını teyit ettik. 3 saat sonra yine aracın çalışmadığını gördük. Skoda yol yardımı'nı aradık. Takviye ile çalıştırılan araç, tüm asistan sistemlerin hata kodlarını sıraladıktan sonra şoförüm tarafından, Doğuş Maslak Skoda servisi’ne götürüldü. 3 gün servis danışmanı m**bey'den araçla ilgili bilgi almaya çalıştım.

Kendisi, arızanın ne olduğunu anladıklarında beni arayacaklarını söyledi. 22/8/24'te arayarak, araçta bir arızaya rastlamadıklarını, aküyü takviye ettiklerini, kapalı garajda çalıştırmadan beklettiklerini, 5 gün sonra çalıştırdıklarını ve 50 km boyunca test ettiklerini, bir soruna rastlamadıklarını, bu sorunu yaşayan birçok yeni Skoda superb model aracın servislerine geldiğini, soruna rastlamadıklarını, aracımı alabileceğimi söyledi.

Yaşadığım sorunun ne olduğunu anlayamadıkları için, ilgili otomotiv gruplarından birinin bir çalışanının bana söylediği gibi, bu durum akan trafikte de olabilir ve ciddi bir güvenlik sorunu, hayati tehlike yaşayabilirim veya ölüm durumu oluşabilir. Bu nedenle, 6502 sayılı tüketici haklarının korunması hakkında kanun'a da dayanarak aracı iade etmek istediğimi veya aynı modelde yeni bir araçla değiştirmek istediğimi belirttim. Bu taleplerimle ilgili tarafıma herhangi bir yorum yapılmadı.

Araçtaki sorunun ne olduğu anlaşılana ve kalıcı olarak çözüldüğü raporlanana kadar aracı servisten almayacağımı söyleyerek ayrıldım. 28/8/24'te servis danışmanı tarafından arandım. Skoda’nın Türkiye distribütörü yüce oto'yla görüştüklerini ve aracı bana mevcut haliyle teslim etmelerini söylediklerini iletti.

Yüce oto'yu aradım. Aracı iade etmek veya aynı modelden yeni bir araçla değiştirmek istediğimi belirttim. Bana 24 saat içinde dönüleceğini söylediler. Geri aradıklarında, aracı mevcut haliyle teslim almamı ve bana ilk servis bakımını hediye edeceklerini ilettiler. Kabul etmedim. Çünkü bu hayati bir güvenlik meselesidir. Bu durumun derhal değişim veya iade yoluyla çözülmesini istiyorum.

profile profile profile

Yorumlar (6)

Ayşegül
Ayşegül

Selamlar benzer bende 1 haftalık araçta aynı sorunları yaşıyorum aralık ayı başında gelen bir güncelleme den bahsediliyor o güncelleme sorunların giderilmesine yardımcı oldu mu acaba bende pazartesi aracı servise bırakacağım.

Dr.

Birkaç kere denediler ama yüklemeyi başaramadılar. 22 kere deneyip ancak yükleyebildikleri araç olduğunu söylüyorlar. Yine deneyecekler. Sorunlarım hâlâ devam ediyor. Önümüzdeki ay takasa vereceğim ve bir daha vag ın da Škoda nın da önünden geçmeyeceğim. Verdiğim hiçbir kör kuruş, vag, Škoda ve Yüce Oto'ya helal olmasın

Gökhan

Bende 2023 superb kullanıcısıyım, 2024'e geçmeyi düşünüyordum o kadar fazla şikayet okuyunca şüpheye düştüm. Arıza lambaları yanınca araç çalışmayı durduruyor mu yoksa devam edebiliyor musunuz yola? Sizin adınıza çok üzüldüm sıfır alınan bir şey ile bu kadar sorun yaşamak çok can sıkıcı.

Engin
Engin

Aldınmı sorun çıktımı

Gökhan

Merhabalar aracınız ile ilgili sorunlar giderildi mi son durum nedir merak ettim

Dr.

Hayır giderilmedi. Hâlâ her hafta bir veya daha fazla hata kodu veriyor ve servise gitmek zorunda kalıyorum. Akü ile ilgili ek bir sorun daha yaşamadım henüz. Bundan sonra vag a da Doğuşa da Skodaya da tövbe. Karşılaştığımız herkese anlatıyoruz ailece.

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Skoda Superb Aracımda Kronik Arıza Ve Güvenlik Sorunu