Fahri sonucu yetersiz buldu

18 Eylül 2023 15:29

Yılbaşında yazlık adresime Siemens KD55NNLF1N buzdolabı satın aldım. Dolabın kurulumu mayıs 2023 ayı içinde yapıldı. Kuruluma geldiklerinde dolap kapağının ezik olarak getirildi. Değişime gerek olmadığı birebir değişim yapılarak sorunun çözüleceği belirtildi. Tekrar uğraşmamak için kabul ettim. Buzdolabının tüm kapakları değiştirildi. Servis buzdolabını kitapçığında belirtilen soğukluk ayarları tanımladı ve kullanmaya başladık.

Birkaç hafta sonra buzdolabının içindeki açık olan her şey küflendi. Hiç açılmamış peynir paketinin içinde bozuldu. Servis kaydı sonrası termostat değişmesi gerektiği belirtilip termostat değiştirildi. Bir süre kullandık fakat sorun çözülmedi. Küflenme devam etti. Tekrar servis kaydı oluşturdum ve servis gelip termostat içinde bir conta daha taktı ve ayar derecesini geri çekti. Kitapçıktaki belirtilenin aksine bir uygulama önermiş oldu. Bunu da denedik ve bu seferde bazı ürünlerde donmalar oluştu ve dolaptaki suyu içemiyor duruma geldik. Mecburen dereceyi daha düşük kitapçıkta belirtilen ayara ayarladım ve ürünlerde küflenme tekrar başladı. Siemens'i tekrar aradım ve direkt dolabın değişim talebinde bulundum. Servis gelip ölçüm alan cihazlar koydu fakat servis düşük dereceye getirdi. Talimatları böyleymiş, bunun sorunu çözmeyeceğini kendilerine belirtim yine de kendi istedikleri derece ölçüm yapmış oldular.

Evimdeki tüm beyaz eşyalar Siemens farklı bir adreste KD76NAIF0N model buzdolabım var yazın 3 ay eve gitmem kahvaltılıklar halen aynı durur, şu an geri döndüm aynı şekil duruyor. Fakat bu yeni aldığım KD55NNLF1N buzdolabında paketi açılmamış ürünler bile bozuluyor. Benim için şaşırtıcı yönü Siemens'in sorunlu başlayan ayıplı bir üründeki konuyu bu kadar uzatmasıdır. Bugüne kadar tercih sebebim en iyi servis veya çözüm sunan firma olmasıydı. Değişim yapılmazsa mecburen tüketici hakem heyetini başvuracağım.

18 Eylül 2023 15:45 (Şikayetten 15 dakika sonra)

18 Eylül 2023 16:02

Biraz önce servis kaydı kapattığını belirtti, raporu eke ekliyorum. Sorunun düzelmediğini kendisine belirttim, bu şekildeki bir kullanımı kabul etmem mümkün değil. Sürekli küf veya dondurma şikayeti oluşturan değil, Uzun yıllar kullanacağım normal çalışan bir buzdolabı almak istedim. Normal soğutucu görevini yapacak bir model buzdolabı ile değişimi yapılmasını bekliyorum.

28 Ağustos 2024 08:14

Benzer sorunları bu yaz (temmuz/ağustos 2024) yaşamaya devam ettik, tekrar servis istedim bir servis raporu daha alıp Tüketici Hakem Heyeti'ne gidecektim. Servis ilgilisi gelip dolaba aynı şekilde ölçüm cihazları koydu, birkaç gün sonra aldı. 1 hafta sonra dolabın değişeceği bilgisi paylaşıldı. Aynı model dolabı istemediğimi fark verip elektronik derece ile ayarlanabilen bir dolap tercih edeceğimi belirttim. Bu ölçülerde tek model vardı ve onu seçtim. Arayıp fiyat farkı da istenmedi. Sorunum geçte olsa çözüldü, normal soğutan bir buzdolabımız var artık. Kaydın altına ekliyorum, güncel olsun.

Emine sonuçtan hiç memnun değil

05 Aralık 2024 00:14

07 Mayıs 2024 23:09
Metin sonuçtan hiç memnun değil

09 Temmuz 2025 14:20
Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

Tekrarlayan Arıza, Yetersiz Servis Ve Mağduriyet: Buzdolabım Çözülmüyor!

16 Ağustos 2025 21:07

28 Haziran 2023 07:49
Siemens Ev Aletleri Buzdolabı Çalışıyor. Soğutmuyor.
Siemens Ev Aletleri Buzdolabı Çalışıyor. Soğutmuyor.

Siemens Ev Aletleri Kategorileri