Haksız GSS Borcu Ve Tehditler: Çifte Vatandaşın Mağduriyeti

Haksız GSS Borcu Ve Tehditler: Çifte Vatandaşın Mağduriyeti
Kadriye
08 Aralık 2024 01:28

Bana haberim yokken yüklü bir GSS borcu çıkartılmış.
Yurt dışından emekliyim, çifte vatandaşım, Almanya'da sağlık sigortam var. 2023 seçimlerinde Türkiye'deydim, oy kullanabilmek için ikametimi Türkiye'ye almıştım. Ülkede olduğum sürelerde yupass kullanarak bir iki defa acile gittim, bu hizmetin masrafları anlaşma gereği zaten Almanya'daki sigortamdan alındı.
Kasım ayında Türkiye'den Almanya'ya doğru yola çıkmadan bir gün önce postacı tebligat getirdi, GSS borçlarımdan dolayı haciz, hapis cezası gibi tehditler vardı. Başlangıcı 2014 yılı (yani henüz Almanya'da çalıştığım yıllar) olan 5633 TL borç yazıyor, ödeyim kurtulayım diye bankaya koştum. Banka QR kodunu okutamadı. Hemen e- Devlete girdim orada borcum 16.000 TL ve başlangıcı 2023 gözüküyor. Bu ne? 71 yaşında kadınım benimle neden uğraşıyorsunuz?
İlçedeki SGK'ya gittim. Almanya'da oturduğunuza dair yurt dışı konsolosluktan kağıt getirin, borçları durduralım falan dediler.
Ayıp, günah, ben iki ülke arasında bu anlamsız borç yüzünden mekik mi dokuyayım. Benim Almanya'dan sağlık sigortam var, bu anlamsız ve haksız borçları ödeyecek param da yok.
Bir mantık ve vicdan sahibi yok mu bana yardım edecek?

haksiz-gss-borcu-ve-tehditler-cifte-vatandasin-magduriyeti-1.pdf

Hirem
Hirem

Ya neler var keşke Alman vatandaşı olarak kalsaydınız

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi