GSS Prim Borcu

20046 Görüntülenme
SGK GSS (Genel Sağlık Sigortası) prim borcu, bireylerin SGK tarafından sağlanan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için ödemeleri gereken aylık prim miktarlarının ödenmemesi sonucu oluşan borç durumunu ifade eder. Bu borç, uzun süre ödenmediğinde bireylerin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engelleyebilir.
profile profile profile
5 Takipçi
22 Yorum 1702 Şikayet 20046
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 04 Ekim 2023 09:15

Sorunun Kaynağı:

Bireylerin GSS prim ödemelerini zamanında gerçekleştirmemesi.
SGK'nın prim miktarlarına ilişkin yanıltıcı veya eksik bilgilendirmesi.
Otomatik ödeme talimatlarının banka tarafından hatalı gerçekleştirilmesi.
Bireylerin gelir durumlarına bağlı olarak değişen prim miktarlarından haberdar olmamaları.
Sistemsel hatalar ya da SGK'nın yanıltıcı bilgilendirmeleri.

Sorun Yaşayan Kişilere Öneriler:

Öncelikle SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden ya da en yakın SGK biriminden prim borcu durumunu kontrol edin.
Eğer borcunuz varsa, en kısa sürede ödemenizi gerçekleştirin. Ödemeleri aksatmamanız, sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanmanızı sağlar.
Prim borcunun sebebini bilmiyorsanız, bu konuda SGK ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Eğer gelir durumunuzda bir değişiklik olduysa, bu değişikliği SGK'ya bildirerek prim miktarınızın güncellenmesini talep edin.
Prim borçlarınızı düzenli olarak kontrol edin. Böylece herhangi bir sorun yaşanmadan öncesinde tedbirinizi alabilirsiniz.

Eğer SGK GSS prim borcu konusunda yaşadığınız sorunları çözemediyseniz veya SGK ile yaşadığınız iletişim sorunları varsa, Şikayetvar sitesi üzerinden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Abdullah
Abdullah
10 Eylül 2024 00:40

Bu borcu ödeyemem ben suriyelilerden alın gidin! Onlara ücretsiz

12 Eylül 2024 17:04

Bu hukuksuz ve hiçbir geçerlilik yanı olmayan tahsilat yasadışıdır!

Bu yanlıştan hükümet derhal geri dönüş yapmalıdır!

Sxxx
Sxxx
13 Ağustos 2024 12:01

Haberim olmadan Genel Sağlık Sigortası prim borcu çıkmış. Hastaneye gitmedim, hiçbir hizmet almadım. Herhangi bir işte de çalışmıyorum, gelirim yok. Haberim olmadan bu durumla karşılaştım. Hastayım fakat 'borcunuz var' denilerek hastaneye kabul edilmiyorum. Kendi vatandaşına bu şekilde zorluklar çıkaran başka bir hükümet olup olmadığını merak ediyorum. Gelir testinde aile bireylerimin gelirine bakarak niye beni borçlu çıkarıyorsunuz, kardeşimden, emekli babamdan harçlık mi isteyeceğim GSS borcunu ödemek için derhal zorunlu GSS iptal edilmelidir.

Cenker
Cenker
10 Eylül 2024 09:38

Hep beraber milliyet değiştirelim. Suriye vatandaşı olalım. Onlara her şey bedava. Ayrıca Üste para veriyorlar. Kendi ülkemizde bu Arap sevici yöneticiler yüzünden 2. Sınıf bile değil, 4. 5. Sınıf olduk. İnsan yerine koymuyorlar bizi

12 Eylül 2024 08:30

Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan GSS pirim borçlanması tahsilatı işine son versinler!

Bunları Her platform da uyaracağız ve gerekli mahkemelere ilgili kurumlara başvuracağız!

SGK Önce milyon Vatandaşın kaybolan primlerini ortaya çıkartsın!

Hatalarınız yüzünden milyon kişi emeklilik hakkına sahip olamıyor!

Kalkmış bir de işsizlik döneminde belki muayene dahi olmadan ilaç almadan ayak üstü sağlık hizmeti almış vatandaşa sen kalk GSS adı altında borç fatura edip aylarca faiz işlemesini bekle, sonra da yıllar sonra da SMS Yoluyla SGK vatandaşlara tehditvari bir üslup ile borç bildirimi gönder.
Siz kimsiniz?
Hukuki hiçbir dayanağı olmayan GSS pirim borcu diye bir tahsilat yoktur!

İlgili Mahkeme de hesaplaşacağız!

12 Eylül 2024 15:13

Aynı sorun bende yaşıyorum. Hiçbir hizmet almadığım onayım olmadığı halde GSS prim borcu diye 34 bin küsur borç çıkardılar banada bir de SMS ile mesaj attılar ödenmediği takdirde işlem başlatacaklarmış. Zorla vatandaştan para topluyorlar. Buraya da şikayet yazdım ama cevaplanacağını sanmıyorum. GSS mağdurları olarak birlik olmamız gerek bu konu hakkında. Başka nerelere şikayet edebiliriz? Bu işin peşini bırakmayacağım!

Emrah
Emrah
17 Eylül 2024 21:27

Ya saka gibi ya cidden şaka gibi
iş yeri sigortası olmadığı zaman sigorta yapıyorlarmış sözde ama hastaneye gittiğinde ne muayene ne tedavi olabiliyorsun aylık kilitliyorlar ücreti daha sonra faiz işliyor ya ne faizi böyle saçmalık olur mu ya borcun olduğu için sağlıktan faydalanamıyorsun ama her ay ücreti mütemadiyen yazıyorlar ve borcu ödemen gerekiyor ki gidip muayene olasın yok baba yok yemin ederim dünyanın hiçbir yerinde böyle bir saçmalık böyle bir haksızlık yok ecnebiler randevu almadan kimlik gösterip direk öncelikli hasta diye hemen muayene oluyor Ayse teyze fatma teyze ali amca ve bizim gibi saflar öyle bakınıyoruz ben hakkımı helal etmiyorum kesinlikle ki kesinlikle her şeyde bir hak vardır muhakkak ince ucu kadar hakkim var ise ki fazlasıyla var aldıkları nefeslerinden ellerinden kollarından cıksın bu ahımı da buraya bırakıyorum bu saçmalık düzene girip haksızlık kalkana kadar her daim ahımı ve hakkımı helal etmiyorum

25 Eylül 2024 21:05

Toplu halde mahkemeye başvurmanın en sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

07 Ekim 2024 10:53

@Onur Esenlikler toplu halde mahkemeye başvuru yapmanın daha mantıklı olduğunu düşüyorum. Buradaki mahkemelere hukuk olmadığından güvenmiyorum da gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvuru yapabiliriz.

Orcan
Orcan
17 Aralık 2024 04:12

@Onur hukuken işlemde yasal olmaz çünkü GSS prim borcu vergi borcu değil, hukuki işlem olursa bu işten devlet zararlı çıkar. Çünkü haczin hukuki bir kanunu yok

Emir
Emir
15 Eylül 2024 18:17

Arkadaşlar tek yolu mahkeme başka çare yok ya çünkü icra ile tehdit ediyorlar

Veysel
Veysel
12 Eylül 2024 19:36

Önceden böyle bir şey mi vardı sırıf para alma

Tuğba
Tuğba
27 Eylül 2024 14:05

Hamileydim işten ayrıldım borç başlamış. Çalışmadım bebeğime baktığım için borç olmuş 12 bin küsur hiç haberim olmadan. Arkadaşımın evine sığındım, gelirim yok, sigortam yok, fakirlik belgem var ama her ay 600 TL ödemem bekleniyor. Ödeyemem bunu. Yasal takip ile tehdit de etseniz. Yapabileceğim bir şey yok. Canımı alabilirsiniz.

30 Aralık 2024 07:18

Sizin bu yaptığınız sadece milletin cebine zarar önce gidin de Suriye uyruklu vatandaşlardan alın neyin ne olmadığını bilmediği vatandaşlara devlet yardım ediyor siz genel sağlık sigorta borcunu falan almıyorsunuz kendi vatandaşınıza gelince gözünün yaşına bakmıyorsunuz değil mi ondan sonra da geçip burada milletin hakkını yiyerek ilerleme yapılmaz genel sağlık sigorta borcunu ödediğim o yetmiyormuş gibi bir de eczanede muayene ücreti ödeyeceğim sizin nerede kaldı bu genel sağlık sigorta borcu ödeme anlayışınız veya fikriniz önce siz aldığınız parayı hak edin ki sonra tavır veya sergi gösterin o şekilde millet nutuk atma ile olmaz

13 Ocak 08:25

@Mustafa artık yaptıklarımız suç içeriyor onu demek daha büyük bir suçtur ben Allah'a havale ediyorum bunları Allah büyüktür

Resul
Resul
14 Eylül 2024 11:36

Ben çalışmıyorum kendi bakurumu zor yatiryorum GSS borcu çıktı kendimi Zor geçindiriyorum GSS silinmesi istiyorum

Deni
Deni
11 Eylül 2024 00:15

Benimde borcum kendmizi oldueril olsun bitsin

Murat
Murat
09 Ekim 2024 17:11

Devletin kurumları borç çıkarmaya başladı. Tebligatsız sessiz sedasız geçmişe dönük fahiş faizli borcu iteleyip ödemezsen icra başlar tehdidiyle tahsilat yoluna gidiyorlar. Bir devlet kurumu böyle çalışıyorsa memleket tahminimizden daha büyük bir batak içerisinde demektir...

22 Eylül 2024 06:47

Bende isteğe bağlı bağkurluyum Bağkur pirim 6400 her ay öderken zorlanıyorum 2017 yılandan 17900 bin tl GSS borcunuz var ödemezseniz yasal takip başlatacağız diye mesaj geldi ödeme imkanım yok acilen devletimizin bu işe bir elatması gerekir çalışmayan insandan GSS borcunu nasıl ödesin ben ödeyemem

21 Kasım 2024 15:41

Hastaneye gitmediğimiz için asıl onların bize ara vermesi lazım 10 yıldır hastaneye gitmiyorum ama parasını veriyorum. Ayıptır silin borcumuzu

21 Kasım 2024 15:42

2017'de işsiz kaldık paramız yoktu. Hastaneye gittiğimiz de de sigorta yok diye zaten bakmadılar neyin parasını istiyorsunuz?

Batuhan
Batuhan
25 Haziran 17:11

Merhabalar bende aynı mağduriyeti yaşamaktayım mahkemeye verdiniz mi?

GSS Prim Borcu ile İlgili Şikayetler

GSS Prim Borçları Nedeniyle Mağduriyetimin Giderilmesini Talep Ediyorum

Nazmi
12 Aralık 23:40

SGK Bilgilendirme Yapılmadan GSS Borcu Ve Faiz Tahakkuku!

Erdem

10 Aralık 05:53

SGK Ağır Engelliye GSS Primine Yüzde 100 Zam Adaletsizliği Ve Geçim Sıkıntısı

Cenk
09 Aralık 13:15

SGK Bilgim Dışında Çıkarılan GSS Borcu Ve Hatalı Gelir Testi Mağduriyeti!

İsmail

26 Kasım 20:08

İstemediğim GSS Kaydı Ve Haksız Borçlandırma Sorunu

Hakan
25 Kasım 02:14

SGK GSS Kaydının Pasif Görünmesi Nedeniyle Sağlık Hizmetlerinden Yararlanamıyoruz

Süleyman

bagkur-sigortali-olmama-ragmen-hastanede-haksiz-yere-ucret-aliniyor-2.jpg

Ağır Hastaların Seminer Nedeniyle Erken Taburcu Edilmesi Ve Mağduriyet

Gülsüm
11 Kasım 14:41

Bağkur Ve SGK Prim Çakışması Nedeniyle Haksız Borç Ve Sağlık Hizmetlerinden Yararlanamama

Şehzat
07 Kasım 18:49
bagkur-ve-sgk-prim-cakismasi-nedeniyle-haksiz-borc-ve-saglik-hizmetlerinden-yararlanamama-8.jpg
bagkur-ve-sgk-prim-cakismasi-nedeniyle-haksiz-borc-ve-saglik-hizmetlerinden-yararlanamama-5.jpg
bagkur-ve-sgk-prim-cakismasi-nedeniyle-haksiz-borc-ve-saglik-hizmetlerinden-yararlanamama-4.jpg
bagkur-ve-sgk-prim-cakismasi-nedeniyle-haksiz-borc-ve-saglik-hizmetlerinden-yararlanamama-2.pdf
bagkur-ve-sgk-prim-cakismasi-nedeniyle-haksiz-borc-ve-saglik-hizmetlerinden-yararlanamama-1.pdf
(114 değerlendirme)