Emre sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Televizyonun Garanti Sonrası Arızası Ve Yüksek Tamir Ücreti

Samsung Televizyonun Garanti Sonrası Arızası Ve Yüksek Tamir Ücreti
25 Kasım 2024 16:58

20.05.2021 tarihinde Vatan Bilgisayar’dan 50TU8000 model televizyonu satın aldım. Televizyonum 13.11.2024 tarihinde TV izlerken birdenbire önce görüntüyü sonra sesi kaybetti; her seferinde sadece açılıp Samsung yazısı çıkıp kapanıyor ve aynı sorunu tekrarlıyor ve açılmıyor. Bunun üzerine Samsung müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ve 19.11.2024 tarihinde yetkili servis evime yönlendirildi. Cihazda sadece göz kontrolü ile herhangi bir kullanıcı hatası olmadığını ve direkt olarak panel arızası olduğu ve maliyetinin 18.500 TL olduğu söylendi. Garantisi bittikten kısa süre sonra cihazın arızalanması ve üzerine 18.500 TL (Neredeyse televizyonun sıfır fiyatı.) masraf çıkması kabul edilebilir bir durum değil. Şikayetvar platformuna göz attığımda, ürünün ayıplı mal olduğunu, bu ürünün kronik bir arızası olduğunu ve garanti süresi dolduktan sonra hemen hemen herkesin aynı sorunu yaşadığını gördüm. Samsung'a güvenerek bir ürün aldım fakat garanti süresi bittikten hemen sonra arızalanması kabul edilemez. Üstelik ürünün garantisi 2 yıl olmasına rağmen kullanım ömrü 10 yıl olarak bilinir. Eğer Samsung'dan aldığımız TV'yi 3 yılda bir değiştireceksek ve tamir masrafları ödeyeceksek, Samsung tercih etmemizin anlamı kalmıyor. Bu konu ile ilgili Samsung'dan yapılan dönüş %40 indirim uygulayabildikleri, ancak 18.500 TL (Tekrar ediyorum. İstenilen ücret neredeyse televizyonun sıfır fiyatı) fiyatının gerçekçi olmayıp, indirimi kabul etmediğimi, ücretsiz değişim talep etmeme rağmen bir şey yapamayacakları üzerine buraya yazıyorum, Samsung, mağduriyetimi çözüme kavuşturmalı ve panel değişimini ücretsiz olarak yapmalıdır. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne, gerekli mercilere ve hukuki yollara başvuracağımı belirtmek isterim.

profile profile profile
25 Kasım 2024 17:32 (Şikayetten 33 dakika sonra)

10 Aralık 2024 11:30

Bilgilendirme amaçlı not geçiyorum, Samsung değişimi ücretli yapmıştır, ücret iadesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurumu başlattım, iadesi yapılmadığı durumda hukuki süreçle devam edeceğim. Şikayet var üzerinde aynı sorun için garanti sonrası ücretsiz değişim yapan Samsung, her kişiye farklı uygulama yapıyor. Aynı şikayetten mağdur kişilerin bilgilerine.

16 Ocak 2025 16:29

Ünsal
Ünsal

Aynı sorun, aynı Samsung 50 iinch TU8000U model televizyonumda oldu. Yarın servis geliyor, bakalım ne diyecekler. Belli ki kronik bir sorun. Tüketici hakem heyetinden sonuç aldınız mı?

Emre

Üstad tüketici hakem heyetinden bir şey çıkmadı, başvurum reddedildi. Allah kolaylık versin,

Meltem
Meltem

Benden de ücret istiyorlar. Hukuki süreç en akıllısı ama birlik olmak da gerek.

Begüm
10 Aralık 2023 17:03