Murat sonuçtan hiç memnun değil

15 Temmuz 2024 13:34

Roborock robot süpürgemi Smartfix adındaki, kendilerini teknik servis gibi lanse eden firmaya gönderdim. Firmayı aradığımda teknik servis ağzıyla konuşuyorlardı. İsmimi söylediğimde hemen tüm bilgilerime ulaşmaları da ayrı bir güvenlik sorunu. Süpürgeyi ne zaman aldığımı, garantisinin ne zaman dolacağını söylemeleri de ilginçti. Böylece teknik servis oldukları izlenimi pekişmiş oluyor ve bu bilgilerle güven vermiş oluyorlar. Ürünümüzün garantisinin devam ettiğini söylediğimizde, hiçbir şekilde biz özel bir servisiz garanti kapsamı yok ya da servis ücreti talep ediyoruz demediler. Her türlü yardımcı olacaklarını belirttiler. Hatta garanti süresi dolması yakın olduğu için problem yaşar mıyız dediğimizde gerekli yardımı yapacaklarını söylediler. Süpürgeyi gönderdikten sonra dönüş yaptılar ve sensörü kırılmış dediler. Garanti kapsamındaki ürüne 7000 civarı ücret talep ettiler. Garantimiz var dediğimde kullanıcı hatası garantiye girmiyor dediler. Bu süre zarfında benimle hala yetkili bayi/servismiş gibi konuşuyorlardı. Ürünü iade etmelerini talep ettim. Sitelerinde ücretsiz kargo yazmasına rağmen hem kargo ücreti (114 TL) hem de 1500 TL arıza tespit ücreti istediler. Fakat ben garantisi olan ürünüme neden ücret ödedim, anlamış değilim. Ürünüm 20 gün ellerinde kaldı. Sürekli ben aradım. Bu süre içinde garanti kapsamında olan ürünüm garanti kapsamından da çıkmış oldu. Ne yapacağım bilmiyorum. Mesaj atmalarına rağmen her seferinde farklı cevap veriyorlardı. İade istememle birlikte tavırları çok değişti, kibarlıkları ürün ellerine ulaşana kadarmış. İki defa telefonu yüzüme kapattılar. Bana serviste neler yapıldığına dair ayrıntılı bir belge ya da fatura yollayın, gerekli işlemleri Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı söyledim, fakat fatura yok. Resmen ben garanti kapsamında olan ürünüm yapılmadığı gibi üstüne hem kargo hem de analiz parası ödedim. Yaptıkları resmen milletin ürününü ücretsiz kargo ile toplayıp sonrasında bu haksız parayı ödeyeceksiniz yoksa ürün size gelmez tehdidi. Roborock genel merkezine kadar ulaştım. Bu şekilde çok şikayet aldıklarını söylediler. Siz de göreceksiniz ki hakkında insanları aynı yöntemle kandırdıklarına dair internette yığınla şikayet var ve hala firmaları açık ve devam ediyorlar. Mağduriyetimin en kısa zamanda giderilmesini talep ediyorum.

roborock-kurumsal-susu-verip-agina-dusurduklerini-magdur-eden-firma-smart-fix-4.pdf
roborock-kurumsal-susu-verip-agina-dusurduklerini-magdur-eden-firma-smart-fix-1.pdf

Roborock Yetkili Servis Ürün Tamir Ücreti

08 Mayıs 2024 16:43