Onur sonuçtan hiç memnun değil

27 Aralık 2024 22:44

2020 model 1.3 TCe EDC Renault Megane aracıma 27.12.2024 tarihinde Çetaş Mahmutbey yetkili servisinde 4. yıl bakımı yapıldı. Ancak kullandığım Renault Port uygulamasından görüleceği üzere, ilk iki bakımda 5W30 RN720 özellikte motor yağı kullanılırken, son iki bakımda 5W40 RN710 özellikte motor yağı kullanılmıştır. Araştırdığım kadarıyla, yeni tip benzinli partikül filtreli motorlarda RN720 standartlarını sağlayan motor yağı kullanılması gerekmektedir. İleride araçta herhangi bir sorun yaşanmaması adına konunun incelenmesini ve hata var ise düzeltilmesini talep etmekteyim.

27 Aralık 2024 22:42

30 Aralık 2024 13:33 (Şikayetten 2 gün sonra)
02 Ocak 2025 10:57

Henüz Renault Mais tarafından dönüş yapılmadı.

Yunus
Yunus

Merhaba ben de yeni reno expres 1.5 blue dCi araç aldım sağdan soldan araştırdım rn17 5 30 yağ koymam gerekiyor ama ne bir usta ne de servis kabul etmiyor rn0720 yağ koy bir şey olmaz fazla takma diyorlar, daha önce de 1.5 dCi Megane 4 aracım vardı sanayide rn0720 yağ koydurmak için 40 takla atıyordum herkes önüne gelen yağı koymak istiyor renodan resmi bir sayfadan belgede bulamadım ama bütün yağ firmanı 2018 model sonrası blue dCi araçlara rn17 diyor

Ali

Ben bu konuyla alakalı çok gayret gösterdim fakat herhangi bir sonuç alamadım. Hatta firmanın en yetkili 3 kişisi ile dahi bu konuyu görüştüm. Sonuç; bize güvenin gibi sümen altı niyetli sözler. Ben de ikna olmuş numarası yaparak konuyu uzatmadım. Başkasının bariz hatasının bedelini ödemek istemediğim için aynı motora sahip aracımın bakımını özel serviste Renault tarafımdan önerilen RN17 onaylı motor yağı kullanarak yaptırıyorum. Ülkemizin şartları bu maalesef, uyum sağlamaktan başka çare bulmak zor.

Ali

RN720 onaylı yağlar (Euro 6d emisyonu dışında kalan dizel Partikül filtresi olan) dizel motorlu araçlara uygun motor yağlarıdır. RN700 ve RN710 yağları ise (benzin partikül filtresi olmayan) benzin motorlu araçlara uygundur. Özetle, aracınızın Bakım Dokümanında kullanılması gereken motor yağı yazılıdır. Doğru yağ acea C3 ve apı Sn. Standartlarında olan Renault RN17 onaylı 5W-30 motor yağıdır.

Onur

Ali Bey ilginiz için öncelikle teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 720 yağ dizel motorlu araçlar için kullanılması gerekiyorsa Renault Mais yetkili servis bile doğru yağ kullanmamış demektir. Aracımda benzin partikül filtresi olduğundan 710 özellikteki yağ da uygun değilse araca 4 bakımdır doğru yağ konuşmamıştır. Renault Mais o kadar duyarsız ki konu hakkında telefonla bilgi bile almadı. Bundan sonraki hem benim hem de arkadaş çevreme araç seçimlerimle kendilerine gereken cevabı vereceğim.

Samet sonuçtan hiç memnun değil

Yetkili Serviste Yanlış Motor Yağı Kullanımı Ve Partikül Filtresi Riski

26 Mayıs 2025 13:19
Yetkili Serviste Yanlış Motor Yağı Kullanımı Ve Partikül Filtresi Riski
Mertcan sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Yağ Kullanımı Nedeniyle Renault Megane 4'te Performans Sorunları

Mertcan