Renault Megane 1.3 Tce EDC Motor Yağı Belirsizliği

09 Aralık 2023 09:55

Megane 1.3 tce EDC 2021 aracıma 1. Bakımda 5w40 rn710 2. Bakımda ise 5w30 rn720 yağ kullanılmış. Doğru yağ nedir?
Araştırdığımız kadarı ile RN17 olan yağ kullanılmalı ve anlaşmalı olduğunuz Castrol sitesinde aracımın yağını bulamamaktayım. Bizi aydınlatmanızı rica ederim.

11 Aralık 2023 08:37 (Şikayetten 1 gün sonra)
21 Aralık 2023 18:48

5w30 rn720 olan yağın doğru yağ olduğu bilgisini verdi Renault çözüm merkezi. Peki neden rn710 kondu öncesinde? Cevap veremedi. Servisleri denetlemeniz lazım.

Yorumlar (6)

Özgür

C4 yağın partikül taşıyıcılığı daha yüksek o yüzden dizel araçta kullanılıyor, c3 yerine c4 kullanmak daha avantajlı diye düşünüyorum.

Emre
Emre

Renault diyalog üzerinden sordum ama hep kaçamak cevaplar aldım. Mail attım, konuyu araştırıyoruz diye aradılar, yazılı olarak dönüş istiyorum dedim ama hala cevap yok

Erdi
Erdi

Normalde Castroln 5w30 RN17 yağı var fakat tedarik yok galiba, o yüzden servis personelleri dizel araç için olan RN720 i koyup geçiyor. Bu durum uzun vadede araçlara sıkıntı verebilir mi orası muamma. Acea C3 olması gerekiyor 1.3 tce motorun 720 ise c4

Özgür

Bende de aynı araç var. Renault'a durumu danıştım. Acea C3 onaylı 5w-30 ya da 5w-40 kullanılmalı dediler

Rica ederim

renault-megane-13-tce-edc-motor-yagi-belirsizligi-1.jpg

Kendileri zahmet edip bilgi vermediler henüz. Teşekkürler

Onur sonuçtan hiç memnun değil

27 Aralık 2024 22:44