Adem sonuçtan hiç memnun değil

Gürses Bayi Ve Renault Mais Kötü Niyet!

06 Mart 2024 14:56

Gürses Renault bayisinin bilinçli olarak hatalı sıfır kilometre araç satması ve devamında Renault Mais'in duruma sahip çıkmaması. 26 Ocak 2023 tarihinde Gürses Renault Yenibosna şubesinden Austral 200 HP araç satın aldım. Araç teslimatı gecikti. Devamında, aşırı yoğun olduklarını bahane ederek aracı akşam saatlerinde kirli bir şekilde teslim ettiler ve 'Daha sonra uğrayın, hallederiz' dediler. Ertesi gün bayiye gittim. Sıfır kilometre aracı fırça benzeri bir materyalle yıkamışlar ve araçta kılcal çizikler oluşmuş. İki defa üst üste davet ettiler, gittim ama sorunu çözemediler. Parça değişimi teklif ettiler, ancak kabul etmedim. Araçta kozmetik işlemler yapılmasına rağmen ön göğüs torpido silinmemişti. Israrla silinmesini istememe rağmen yapılmadı. Sonunda kendim temizlettim ve sonuçta aracın torpidosunun hatalı olduğu ortaya çıktı. Renault merkez ile iletişime geçtim. Kendileri hatalarını kabul ettiler, ancak ne hikmetse her iki taraf da sorumluluğu birbirine atıyor. Renault Türkiye'nin bayilere yaptırım gücü olmadığı anlaşılıyor. Aksine, genel müdürlükten tarafımı arayan bayan yetkili, 'Biz sizin torpidonuzu değiştirelim, siz de bu işin peşini bırakın' tarzında kabul edilemez bir üslupla iletişim kurdu. Sıfır kilometre aracın torpidosunu, kendi üretim hatasından dolayı neden değiştirmem gerektiğini sorduğumda 'Garanti bunun için var' şeklinde bir cevap aldım. Merkez ve bayi arasında iki aylık sürede bir ilerleme kaydedilmedi. Ülkemizde araçlar artık büyük bir yatırım niteliği taşıyor. Bu arada Gürses firmasını da kutluyorum; Renault gibi bir markayı açıkça dinlemiyor ve umursamıyorlar. 'Yaptık oldu' modundalar. Renault merkezde çalışan yetkililerin çaresiz tutumu da bundan kaynaklanıyor olabilir. Genel Müdür b*** Bey'e mail attım. Kendisi okumuş ve 'Araştırın' diye talimat vermiş, ancak sonuç komik. Ayrıca Renault'ta parça yok, arkadaşlar. Captur 2024 model aracımda yan plastiklerini bir aydan fazla bir süredir bekliyorum. Marka müşteriyi önemsemiyor. Sattıkları yeni nesil araçlar hakkında yeterince bilgilendirilmemişler. Servislerde yeterince bilgili ekip bulunmuyor (hibrit vb. Araçlar için).
Bir not daha; toplamda altı ayda dört adet Renault aldık. İki tanesi sorunlu Gürses bayiinden, bir tanesi parça bekliyor ve süresi belli değil, diğeri ise durduk yere otoparkta aküsü bozuldu. Renault Mais CEO'su çözümü müşteriyi azarlamakta bulmuş. Bir sonraki adımım, sonuç alınamadığı takdirde yasal süreçte işlemlerime devam etmek olacak.

profile profile profile
11 Mart 2024 16:03 (Şikayetten 5 gün sonra)
11 Mart 2024 16:59

Son olarak araçtaki parlak lekeler kol dayama bölgesindedir oluşmaya başladı. Sanırım malzemenin kendisinde genel olarak böyle bir sorun var.

16 Mart 2024 14:56

Yaklaşık 45 gündür Captur aracın parçasını bekliyorduk. Dün beni acar Renault aradı parça geldi diye. Yurt dışından gelen bir parçaymış (yan koruma plastiği). Paket açıldı yanlış parça gelmiş. Kontrol ettiler ki ne görelim ürün parça kataloğu kodu yanlış. Şimdi buradan Mais çalışan ve yetkililerine sesleniyorum. Lafa gelince kurumsallık. Siz önce satış yaptığınız araçların parçalarını tedarik edin. İkinci olarak da o katalogları bir güncelleyin. Şimdi parça tedariğini yapmakla zorunlu olan Mais 45 gün daha mı bekleyeceğiz? Burada paylaştığım her şey belgelidir. Hukuksal haklarım saklı vaziyette ilan ediyorum.

Halil

Etkili bir sonuç için ve mağduriyetimizin giderilmesi için topluca suç duyurusunda bulunmamız gerekiyor. Gerekli bilgi ve detayları Facebook grubunda yazdım.

Halil

İyi Akşamlar Adem Bey Benim de sıfır aracım 2 parça boyalı 1 parça boyasız onarım çıktı. Ekspertiz ve mahkeme bilirkişi tespit raporu olmasına rağmen satıcı bayii Bika ve Renault inkar ve red etti. Mahkemeye başvurduk. Uzun bir süreç başlıyor. İletişime geçip mağdurlar olarak topluca savcılığa suç duyurusunda bulunalım. Asam (Ayıplı Sıfır Araç Mağdurları) Facebook'ta grup kurdum. Burada birleşip topluca şikayetçi olalım.

Halil

İyi günler Adem bey Renault hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım bu konuda sizde dilekçe yazabilirseniz daha etkili olur

Adem

Memnuniyetle. Renault Mais ülkemizde kanun nizamdan uzak yaklaşımlar sergiliyor. Mağdur olan benim genel müdürlük fırça atar tarzında olaya yaklaştı. Hukuksal başvurularda bulundum. Sizinle de devam edebiliriz. Geçmiş olsun.

Ogaicfedor sonuçtan hiç memnun değil

Ogaicfedor
19 Ocak 2024 15:40
Hakan sonuçtan çok memnun

Hakan
03 Şubat 2025 11:44
Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar Ve İlgisizlik
Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar Ve İlgisizlik
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Renault Araç Şikayeti

Ömer