Regal Buzdolabı Yd Ve Kırmızı Ünlem Hatası

Regal Buzdolabı Yd Ve Kırmızı Ünlem Hatası
18 Temmuz 2024 23:36

Regal Vestel buzdolaplarında görülen ortak bir hata. Kimi servis sensör kimi servis ana kart kimi servis motor arızası var deyip binlerce lira para alıyor. Benim de başıma geldi birkaç gün boyunca her yeri araştırdım tüm kullanım kılavuzlarını okudum herhangi bir çözüme rastlayamadım. Sonra kendimce bu hatayı çözeceğim dedim ve işe koyuldum. -18 göstergesinde yd (yeterli değil) anlamında bir uyarı, +4 göstergesinde kırmızı ünlem yanıp sönüyordu ve sürekli ikaz sesi çıkarıyordu. Önce Buzdolabının fişini çektim +4 bölümündeki tüm ürünleri çıkardım buzluk kısmını çıkarmadım. İçini dışını havalandırma yerlerini güzelce sildim. Buzdolabının arkasında bulunan su birikme haznesini söktüm iyice yıkadım temizledim. Motor dahil her yeri tozluydu nemli bezle güzelce temizledim. +4 ve -18 bölümden gelen su tahliye hortumlarının ucunu iyice açarak içeride kalan suyu tahliye ettim. +4 bölümdeki hortum içinde küçük tortular varsı reçel marmelat tarzı bir şey tıkamış orayı sanırım tüm hata da buradan kaynaklıydı. Her neyse temizlik bittikten sonra dolabı 10 saat prize takmadım. -18 kısımdaki buzlar ve soğukluk bozulmasını engelledi. +4 lük kısımdaki kahvaltılık ürünler ve süt yoğurt vs. Yine o soğukluk yeter diye dolabın içine koydum. 10 saatin sonunda fişini taktım ve hata falan kalmadı çok şükür sorunsuz kullanıyorum.

18 Temmuz 2024 23:22

Aslında hem şikayet hem çözümü yazdım. Bu hatayı alanlar en azından bu yolu izleyerek çözüm yolu bulabilirler. Umarım faydalı olur.🙏🏻

20 Temmuz 2024 09:29

Güncelleme: Tekrar aynı hatayı vermeye başladı. Teknik servis çağırdım. Motor ve üç yolu walfin değişeceğini söylediler ayrıca sistemde tıkanıklık da varmış. 11 bin tl para istediler. Kabul etmedim Armut uygulamasından buzdolabı tamiri talep ettim birkaç usta teklif ve garanti verdi yarı fiyatına 1 sene yazılı garanti alarak işlemi yaptırdım. Sıfır motor taktırdım temizliğini yaptırdım ilaç bastılar o dolap arkasındaki dolaşan sisteme tıkanıklık da gitti. Yine bir güncelleme olursa paylaşacağım. Şimdiki aklım olsa yerli malı falan düşünmem gider farklı marka alırdım beni çok mağdur etti bu yerli markalar. 7 yıl garanti yaptırmıştım garantisi bir ay önce bitti ne hikmetse 1 ay sonra arıza verdi sanki ayarlanmış gibi.

Abdulhakim
06 Mart 2024 11:48

Necibe
20 Haziran 2024 21:14
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Levent
15 Ocak 2024 17:47
Regal 6 Günlük Ürünü Değiştirmedi Tamir Ücreti İstedi
Regal 6 Günlük Ürünü Değiştirmedi Tamir Ücreti İstedi

Aziz
18 Temmuz 2024 12:16
Mukaddes sonuçtan hiç memnun değil

Regal Buzdolabı Dondurucu Kısmı Eritiyor

Mukaddes