Opel Astra'da Sürekli Motor Arızası Uyarısı

07 Aralık 2024 19:13

2024 Opel Astra 1.2T ekranında "Motor Arızası: Aracı Durdurun" uyarısı
Aracı 2024 Ağustos ayında Ankara'da bir Opel bayisinden sıfır satın aldım. Aracı aldıktan 1 ay sonra, nadir de olsa aracı ilk çalıştırdığımda ekranda "Motor Arızası: Aracı Durdurun" uyarısı vermeye başladı. Fakat 1-2 saniye ekranda durup gidiyor, yani sürekli ekranda bir motor ikaz ışığı yanmıyor. 27 Kasım'da aracı aldığım bayinin servisine götürdüm, cihaza takıldı fakat herhangi bir arıza tespit edilemedi (T1, T2). "Olursa tekrar getir" dediler, tekrar aynı ikazı verdi. Ben de 1 hafta sonra tekrar getirdim, bu sefer "24 saat araç kalsın" dediler, ben de aracı bıraktım. Bir gün sonra aradılar, yine bir arıza tespit edemedik ve motora yazılım attık dediler. Sonuç olarak arabada çalışmama gibi bir sorun yok ama bu ikazı vermeye devam ediyor. Bir de kışın soğukta daha çok olmaya başladı. Yazılımsal bir sorun gibi duruyor ama yeni yazılım atılsa düzelir mi acaba? Benzer şikayeti yaşayan veya bir çözüm önerisi olan yazarsa sevinirim.

Yorumlar (19)

Benzer Şikayeti Var

Metin bey sorunu çözebildiniz mi ben de aynı sorunu yaşıyorum eğer çözebildiyseniz yardımcı olursanız sevinirim

Benzer Şikayeti Var

Metin bey bende aynı sorunu yaşıyorum sizinle yazılımsal olduğunu düşünüyorum bayiyle görüştüğümde fabrikadan yazılım geleceğini söylediler sürecin takipçisiyim eğer sonuca bağlayabilirsem sizi de bilgilendiririm.

Metin

Hayır çözülmedi. Servis'te cihaza bağladıklarında arıza kaydı çıkmıyor o yüzden bir işlem yapamıyorlar. Yazılımsal olduğunu düşünmekteyim o yüzden çok artık önemsemiyorum. Geçen bakımını yaptırdım bir sorun çıkmadı.

Samet
Samet

Yazılımsal olduğuna katılıyorum. Bu sorunlar bende de var. Anahtar okumama, kapıların açılmaması, şoför camının ikinci kademesinin çalışmaması gibi saçma problemleri var. Tanıdığım ve Opel’i ona hatta PSA grubunda aracı olanların hepsinde buna benzer problemler var. Cihaz bağlayıp bu hataları göremiyorlar. Her bıraktığımda bende sorun bulamadık diye cevaplar alıyorum. Aldığıma çok pişmanım almayı düşünenlere mani oluyorum.

Serkan
Serkan

Mümkün olduğunca kısa sürede aracı elinizden çıkarmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir destek alamayacağınızı bildirmek istiyorum. Garanti kapsamına giren tüm konularda ya destek ermiyorlar ya da kullanıcı hatası deyip geçiyorlar. Koltuk minder çökmesi : bakmıyoruz direksiyon simidi aşınması : kullanıcı hatası Yağ seviye sensör arızası : biz sorun görmedik.

Benzer Şikayeti Var

Yağ basınç hatası nerede ikamet ediyorsunuz

Benzer Şikayeti Var

Vallahi bilgim yok ama Opel araçlarının arkasında durmuyor ben bunu anladım inşallah çözersin ama bu isi genel merkezle takışmadan zor çözersin abi

Metin

Vsm yazılımı ile sorunun çözüldüğünü söyleyenler var. Aynı motor olduğu için Peugeot ve Citroen'de aynı sorunları olanlar var. Size de belki Vsm yazılımı atılmış olabilir, banada son gittiğimde motor yazılımı yapıldı dendi ama vsm yazılımı mı oluyor bilmiyorum.

Benzer Şikayeti Var

Bir on gündür falan yok Balıkesir beyaz oto çok yoğunlar ama ilgililer

Metin

Peki bu işlem yapıldıktan sonra ne zamandır ikaz vermiyor? Bir de hangi servise gittiniz?

Benzer Şikayeti Var

Evet servis söyledi ama bu arızanın yazılımı daha yapılmadı böyle bir yazılım yok denildi sonra avukat falan deyince aracı tekrar servise çağırıp bir şekilde yaptılar bende anlamadım şu anlık sıkıntı yok nasipse önümüzdeki hafta ihtar ve mahkeme işini halledeceğim

Metin

Peki hocam yağ basınç hatası olduğunu nasıl öğrendiniz? Servis mi söyledi?

Benzer Şikayeti Var

Hocam ben 7 hafta aralıksız gittim bir akü çalınması çıktı ki akünü kontrol etmeni tavsiye ederim bir çözemiyoruz dediler 3 gün sonra aradılar arabayı getirin dediler genel merkezle tartışa tartışa bu aşamaya kadar geldim şimdi de aracım karşılamaları yapmıyor bbu yüzden de ihtar çekeceğim

Metin

İki gün önce aradım, kayıt oluşturdular, bekliyorum. Sizin şikayetinizi de okudum da herhalde yazılım hatası gibi görünüyor. Benim araçta da sıkıntı aynı gibi. Son dişimde motora yazılım attılar ama yine nadir de olsa aynı ikazı veriyor. Bir de soğuk günlerde daha fazla oluyor gibi. Size nasıl ulaşabilirim acaba?

Benzer Şikayeti Var

Genel merkezi arayın kesinlikle yaptığınız her işlemin evrakı olsun elinizde ben uğraşıyorum şu an Opel Türkiye ile bu hafta ihtarımı çekeceğim nasipse

Benzer Şikayeti Var

Hocam aracı 4 gün Opel beyaz da bıraktım araç uzun süre cihaza bağladılar sonuç olarak 2 adet arıza çıktı 1 hafta önce çözüldü denildi şimdilik arıza vermiyor araç güncelleme yapıldı denildi ama bundan öncesini de şikayetten okumanız lazım Balıkesir Opel beyaz çözdü https://www.sikayetvar.com/opel/opel-astranin-surekli-arizalari-ve-yetersiz-servis-destegi

Metin

Eryaman/Ankara. Servise ilk gittiğimde yağ seviyesi düşmüştü o yüzden eklemişlerdi ama sonra yine aynı hatayı verdi. Siz nasıl çözdünüz?

Benzer Şikayeti Var

Merhaba böyle bir arıza mi yaşıyorsunuz

Opel Astra'da Sürekli Motor Arızası Uyarısı
Metin

Evet aynen böyle, bir çözüm yolu bulabildiniz mi?

Görkem sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'nın Kronik Arızaları Ve Servis İlgisizliği Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

Görkem
12 Ekim 2025 15:49
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Motor Arızası Ve Servis Hayal Kırıklığı

Muhammet
23 Mayıs 2025 19:44
Özkan sonuçtan hiç memnun değil

Opel Crosland 1.2T Motor Arızası Ve Güvenlik Endişesi: Araç Değişimi Talebim Cevapsız Kaldı

Özkan
07 Temmuz 2025 10:19