Monster Yetkili Servisi Garantideki Onarım İçin Ücret Talep Ediyor

16 Temmuz 2024 01:04

22.01.2024 tarihinde Monster marka cihazımı yetkili servise menteşe arızası sebebiyle gönderdim. Cihazım yaklaşık 14 gün içerisinde kasa değişimi yapıldığı söylenerek (ben kasasında herhangi bir değişiklik göremedim) menteşe ile ilgili bozukluk onarılıp gönderildi. Fakat onarılan cihazımın LED ekranının alt bölümünde soldan sağa doğru ekranın ortasına doğru kaybolan bir piksel hatası fark ettim. Grafiker olduğum için bunu fark etmemem imkansızdı. Daha sonra yetkili servisi tekrar arayarak durumun sol tarafta değişen menteşe tamiri sırasında ekrana yapılan baskıdan olduğunu, böyle bir şeyin cihazımızda daha önce olmadığını söyledim. Monster yetkili servisi, onarım öncesi cihazın her açıdan fotoğrafını çekiyorlar, ekran ile ilgili hiçbir sorun olmadığını fark ediyorlar. Fakat işimin yoğunluğu gereği cihazı hemen servise tekrar yollayamadım çünkü garantim hala devam etmekteydi. Cihazımın herhangi bir sert darbe almadığı ortada, bir kullanıcının ekrana darbede bulunmadan LED pikselini bu kadar muazzam bozması pek mümkün değildir. Geçtiğimiz günlerde, 29.07.2024 tarihinde dolacak olan son garanti tarihim öncesi yeni bir talep oluşturup cihazı onarım için yolladım. Son onarım tarihinden itibaren cihazda klavye eskimesi harici herhangi bir hasar bulunmamaktadır. 15.07.2024 tarihinde yetkili servis tarafından verilen bilgiyle, tarafımdan garanti kapsamında servise ulaştırdığım cihaz için kullanıcı hatası denilerek 8000 TL'ye yakın bir ücret talep edildi. Hiç muhatap olmadan kapattım. Bu talep hukuki değildir. Tüketici Heyeti ve gerekli mahkemelere kanıtlarımla birlikte sunacağımı buradan belirtiyorum. Cihazın durumunu anlatan kısa bir video çektim ve paylaşıyorum. Türk firmalarını desteklemek için her zaman duygusal davranarak Türk malı seçmeye çalışıyorum fakat bu tarz kullanıcı mağduriyetleri beni çok pişman ediyor. Şahsım olarak çoğu arkadaşıma tavsiyemle satın aldırdığım bir markadan bu şekilde muamele görmek üzücü.

16 Temmuz 2024 01:05 (Şikayetten 1 dakika sonra)

16 Temmuz 2024 11:54

Değerli Umut E., Teknik destek uzmanlarımız tarafınıza gerekli bilgilendirmeleri yapmıştır. Mutlu günler dileriz. Saygılarımızla, Monster Notebook, Atakan

Umut
Umut
16 Temmuz 2024 13:28

Tarafıma arayıp bilgi verildi. Sadaka gibi küçük bir miktar indirim önerildi, kabul etmedim. Tüm yasal haklarımı kullanacağımı bildirmek istiyorum. Herhangi bir şiddetli düşmeden veya darbeden hasar belirtisi bulunmayan cihazımda panele baskı olduğu ve bundan kaynaklı panelde bozulma olduğu iddia ediliyor kullanıcı hatası olarak yorumlanıyor. Forumlarda ve sosyal platformlarda bu modelin panelinin zaten sorunlu olduğu biliniyor ve konuşuluyor. Tamamen firmanın vicdanına bırakıyorum.

31 Ağustos 2023 15:58

13 Haziran 2024 09:15
Kadircan sonuçtan hiç memnun değil

21 Temmuz 2024 17:51
Yeni Aldığım Monster Tulpar Cihazımla Teknik Servis Mağduriyetim
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Şubat 2024 12:37
Monster Notebook Notebook Tamiri Sonrası Yaşanan Sorunlar Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

29 Ağustos 2024 14:42
Monster Notebook Kategorileri