Kemal Tepretoğulları Dacia Stepway 2023 CVT Sıfır Model Ayıplı Satılan Araç

Kemal Tepretoğulları Dacia Stepway 2023 CVT Sıfır Model Ayıplı Satılan Araç
28 Şubat 2024 12:555.447

Selamlar, aracımız 2023 model Dacia Sandero Stepway Extreme TCE 90bg CVT'yi 23/10/2023 tarihinde sıfır olduğunu düşündüğümüz halde Acıbadem Renault Kemal Tepretoğulları bayisinden ayıplı olarak teslim aldık. Araçtaki ilk gözle görülen ayıp, ön tampon ve çamurluk yerlerinin her iki tarafta da yaklaşık 1 cm kadar ayrık olmasıydı. Bununla ilgili sorduğumuzda ise konu geçiştirildi. Sonraki günlerde diğer sorunları fark ettik. Bunlar:
1- Sol üstteki portbagajın çıkık vaziyette olması.
2- Ön tampon ile çamurluk birleşim yerlerinin arasının olağanüstü açık olması ve el freninin yanındaki bardaklığın plastik kısmının çıkık durumda olması.
3- Birkaç gün sonra kornoda tutukluk ve zor basma sorunu fark ettik.
4- Bir iki hafta sonra araç anahtar arıza lambası yandı ve stop lambası kontrol edildi.
5- Araçta Start&Stop sistemi devre dışı kaldı ve geri kayma sorunu başladı. Bu durum, arkadaki araçlara çarpma tehlikesi yarattı.
6- Yine bir iki hafta sonra şanzımandan vuruntular gelmeye başladı, vites değiştirdiğimiz zaman araç sarsıntı yapıyor ve rölantideyken aşırı titreme meydana geliyor.
Maalesef bu sorunlar, sıfır ve daha bir ayını doldurmamış bir araçta yaşanıyor. Aylardır Kemal Tepretoğulları ve Renault Mais genel merkezi ile görüşmeler halindeyiz. En sonunda Renault Mais'e durumu anlatarak, aracı alıp düzelteceklerini söylediler ve aracımız tam 16 gün serviste kaldı. Bu süre zarfında sadece geri kayma ve portbagaj sorunları çözülmüş durumdaydı. Servis, diğer sorunların normal ve rodaj dönemine ait olduğunu belirterek bizi görmezden geldi ve artık ilgilenmiyorlar. Renault Mais'ten de umudumuzu kestik, çünkü onlar da bir çözüm sunamayacaklarını ifade ettiler. Biz sıfır ve engelli muafiyetli bir araç aldık. Sağlık sorunlarımız nedeniyle araç bizim için çok önemli ve sorunlar devam ediyor. Aldığımız günden beri mağduriyet yaşıyoruz. Şikayetimi şu anda Şikayet Var üzerinden ilgili mercilere ileteceğim ve hemen ardından CİMER'e de yazacağım. İki gün sonra ilk izin günümde Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağımı bildiriyorum.

1 Mart 2024 12:55 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli müşterimiz; Paylaşmış olduğunuz şikayetiniz ile ilgili konu araştırılarak tarafınıza en kısa sürede bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Kemal Tepretoğulları A.Ş.

30 Mart 11:25

Merhabalar süreç olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne gittiniz mi? Araçla ilgili aksiyon alındı mı?

Kemal Tepretoğulları Araba Tamir Sorunu

17 Nisan 2024 14:182.050

09.09.2020 tarihinde İstanbul Acıbadem'deki Tepretoğulları'ndan sıfır kilometre bir Dacia Stepway aldım ve devamlı olara...

Tan Oto - Ayıplı Mal - Mağduriyet

10 Eylül 2023 11:23922

03.03.2023 tarihinde 0 km olarak satın almış olduğum Dacia Sandero Stepway 06.07.2023 tarihinde bütün arıza lambaları ya...

Öne ÇıkanKonular