İPhone 14 Pro Max Yeşil Ekran

19 Temmuz 2024 18:51

Sayın Apple Türkiye Yetkilisi,

08/06/2024 tarihinde, iPhone 14 Pro Max model telefonumu birdenbire yeşil ekrana döndüğü için İstanbul Marina'da bulunan Gürgeçler yetkili servisinize bıraktım. Telefonumu garanti kapsamında onarılması için teslim ettim. Randevu gününe kadar yaptığım araştırmalarda, bu sorunun yalnızca benim değil, birçok iPhone kullanıcısının da başına geldiğini öğrendim. Bu sorun, yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa'nın birçok ülkesinde de kullanıcılar tarafından rapor edilmiştir.

İnternet forumlarında yapılan yorumlardan, iPhone 14 modellerinde yaşanan yeşil ekran probleminin, son yazılım güncellemelerinden sonra ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Bu problem, yazılımsal bir sorundan kaynaklanmakta ve güncellemenin cihazlar üzerinde olumsuz bir etki yarattığı görülmektedir.

Telefonum servisteyken, 10 gün sonra bana gönderilen bir mesajda, cihazımın 47,500 TL'ye onarılacağı bildirildi. Bu durum, kullanıcıları mağdur etmekte ve sorunlarının çözülmesi için yüksek maliyetler talep edilmektedir. Apple'ın bu yazılım hatasının farkında olduğunu ancak bu sorunu kullanıcıların üzerine yıkmaya çalıştığını düşünmekteyim.

Türkiye'de bir Youtube.com hesabım bulunmakta ve sosyal medya ile Google üzerinde çeşitli makaleler yazmaktayım. Bu nedenle, sorunumun çözülmesini ve yetkili servislerinizin yönetim departmanlarıyla görüşülmesini istiyorum. Kullanıcıları mağdur etmemek için bir denetim kurulu oluşturulmasını talep ediyorum. Benim ve Birçok kullanıcının mağduriyetinin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum. Aksi takdirde, bu olayı delillerimle birlikte medyaya taşıyacağım. Bu olayla ilgili birçok insanla bir Telegram grubu kurarak gerekirse Apple Türkiye'nin önünde, kameraman eşliğinde olayı medyaya taşımayı planlıyorum.

Sorunumun çözümü ve mağduriyetimin giderilmesi hususunda yardımlarınızı bekliyorum.

profile profile profile

Yorumlar (10)

Benzer Şikayeti Var

Çözüme ulasan var mı aynı sorunu ben de yaşıyorum tüketici hakem heyetinden haber bekliyorum hala

Batuhan
Batuhan

Merhabalar Caner bey bende 14 Pro Max kullanıcısıyım ve aynı durumla bende karşılaştım çözüm yolu bulabildiniz mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Benzer Şikayeti Var

Merhaba bir sonuca ulaşabildiniz mi

Benzer Şikayeti Var

4- Apple'a bağlandığımda olayı anlattım ve beni beklemeye alıp teknik servisi aradılar ve sonra benden özür dilediler Durumun hızlı ilerlemesi için bir danışman atadılar. O kadın haricinde bağlandığım herkes gayet kibar ve çözüm odaklıydı. İnceleme yapacaklarını servisten delilleri isteyeceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Sonuç değişmedi telefonunuzda sıvı teması mevcutmuş görüntülerini attılar maalesef bir şey yapamıyoruz dediler. Teknik servisin teklifini değerlendirebileceğimi söylediler. Tabi ki onu da kabul etmedim. 46 bin lira az bir para değil. Neden dayanıksız bir telefona yine bu kadar paralar verip korka korka telefon kullanayım ki? Giderim o paraya başka markalardan 4 tane telefon alırım bozuldukça atarım en azından içim acımaz. Ya da nasılsa garanti kapsam dışı oldu Apple a para kazandıracağıma buradaki bir telefoncuya yaptırırım öyle kullanırım en azından küçük esnaf kazanır dedim ve sadece kuru bir özürle telefonumla baş başa kaldım. Umarım aynı sıkıntıları yaşamazsınız.

Benzer Şikayeti Var

3- Daha sonra yediremedim hem o kadar para verip böyle saçma bir olayla karşılaştığım ve bir anda telefonsuz kaldığım için hem de kadının lafları için. Kimse kusura bakmasın ama ben bu telefonu tamamen özelliklerinden dayanıklılığından dolayı aldım. Kendime yeni iş kuracaktım dikiş yapmaya başladım ve onların çekiminde kullanacaktım ama çektiklerim de telefon yedeklenmediği için silindi gitti orası ayrı bir şikayet konum. Ve bir telefoncuyla karşılaştım bu olaylardan sonra o direkt İstanbul'a gitmemi söyledi. Keşke Başarıya göndermeden önce karşılaşsaydık sizle ahmet abinin yeri orası biz orada üzerinden araba geçmiş telefonu bile yenilettik dedi. Ayrıca o telefonlar suya dayanıklı böyle olması için saatlerce suda kalması ya da denize falan düşmesi gerek dedi. Direkt Apple a gönderin telefonunuzu müşteri memnuniyetine önem veriyorlar illaki değiştireceklerdir dedi.

Benzer Şikayeti Var

2- +Nasıl yani? Ne demek reklam? Bu telefonun fiyatı şu an neredeyse 90.000 TL madem bu kadar dayanıksız bir telefon neden bu paraları veriyoruz biz. Bu sorunu sadece ben değil bir çok 14 Pro ve Pro max kullanıcıları yaşamış şikayetler var bir çok kiminin kulağında konuşurken telefonu terlemiş yeşil ekran olmuş kimi ıslak Elle elleyip kuruladıktan sonra başına aynı şey gelmiş bu ne demek oluyor? -evet olabilir, reklamda bahsedilen saf su. Islak Elle bile dokunduğunuzda bozulursa garanti kapsamına girmez.?! (Sanki biz hayatımızın her anında saf su kullanıyormuşuz gibi) ve biz Türk Milletiyiz. Arkasında elma görünsün diye veriyoruz maalesef bu paraları. Kadının bu laflarından sonra Apple ın yetkilendirdiği biri olduğuna inanamadığım için ben hiçbir şekilde para ödemiyorum bunu da kabul etmiyorum yasal yollarla halledeceğim devamını dedim ve kadın da siz bilirsiniz dedi ve kapattık telefonu. Şaka mı bu? Sonra telefonum geldi ve lcı kırmızı.

Benzer Şikayeti Var

1- Merhaba Batuhan bey sıvıyla teması oldu mu hiç telefonunuzun? Bir süredir çözüm yolu arıyorum ve sıvı teması diye kestirip attılar. 46200 e telefonu yenileyeceklerini söylediler. Hatta yaşadığım çirkin olayı da anlatayım lütfen telefonunuzu göndermediyseniz henüz ona göre hareket edin direkt İstanbul zorluya Apple a götürün telefonunuzu çünkü ben Apple destekte bana size en yakın yetkili teknik servisimize gönderebilirsiniz dedikleri için İzmir Başarı yetkili teknik servise gönderdim telefonu. Orada çalışan kadınla aynen şu diyalog geçti aramızda. +Benim telefonum böyle bir sıvıyla karşılaşmadı ayrıca Apple destek ile konuşurken bana kontrol etmem gereken yerleri söylediklerinde lcı yı kontrol ettim ve kırmızı değildi -Sizin göremediğiniz yerlerde görünüyordur içine bakıyoruz biz direkt cihazınız sıvı almış +İyi de öyle bir su görmedi diyorum hem bu telefonlar sıvıya dayanıklı değil mi 6 metreye kadar yarım saat dayanmıyor mu o kadar reklamı yapılıyor -Onlar reklam, Satış politikası öyle bir şey yok. -

Benzer Şikayeti Var

Merhaba, ben de iPhone 14 Pro cihazımı geçen sene almıştım ve 1 yıl dolmasına 21 gün kala ekranım bir anda düşme falan olmadan yeşile döndü. İzmir Başarı teknik servise gönderdim ve servis teslim formuna cihazda dökülme veya sıvıyla temas nedeni ile değişim bedeli verilmiştir. 46200.00TL yazmışlar. Ve :lcı kızarık yazmışlar. Ancak Apple destekle konuşurken bu hatanın sıvı temasıyla alakalı olabileceğini ve sim kart yuvasını çıkarıp lcı kızarık mı bakmamı istedi ama değildi. Telefonun her yerini inceledik, telefonum olmadığı için fotoğrafını çekmeden gönderdim ama benim haricimde 4 kişiye de gösterdim kızarık mı değil mi diye kimse kızarık görmedi. Ve sıvı teması olduğunu da düşünmüyorum. Islak Elle bile dokunsam zaten telefona kafayı yiyordu. Henüz beni arayan olmadı internetten sürekli takip ettiğim için gördüm. Sorununuzu çözebildiniz mi acaba? Nasıl bir yol izlemeliyim? Dünya para veriyoruz yaşadığımız şeye bak. İnternette bu kadar bu konuyla alakalı şikayet varken Apple neden bir şey yapmıyor?

Mert
Mert

Merhaba, iPhone 14 promu alalı 1 yıl oldu ve 1 hafta önce sabah işe giderken telefonumdan mesaj yollayıp telefonu arabanın yan koltuğuna koydum ve 5 dakika sonra elime aldığımda ekran durduk yere yeşile dönmüştü. Daha sonra Apple kimliği şifremi unuttuğum için bazı sıkıntılar yaşadım ve hala garantiye yollayamadım. Sorunu çözebildiniz mi nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Telefonun ekranını göremediğim için yedeklemelerim de kapalıymış onu da açamadım içindekileri kaybeder miyim?

Caner

Merhaba öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Öncelikle bu problemi aşmanın iki yolu var. 1 yolu telefonunu resetlemen olacak. O nasıl oluyor dersen. Önce ses atma tuşuna bas cek Ardından ses kapama tuşuna bas cek Son olarak ta açma kapama tuşuna basili tut. Telefonun resetlenip kendine gelebilir. Eğer gelmez ise Apple yetkili servisten randevu al. Bu problem yazılımsal bir hata. Apple bu hatayı çözemiyor son güncelleme den sonra herkesin başına gelen bir hata. Bir araştırma yap Apple iPhone 14lerin üretimini durdurdu. Apple yetkili servise git eğer kullanıcı hatası derse beni bul. Bu işi medyaya taşıyacağım

İPhone 14 Pro Max Yeşil Ekran

18 Temmuz 2024 18:52

Uğur
10 Ocak 2024 00:22
Selin sonuçtan hiç memnun değil

İPhone Garanti Sürecinde Çözülmeyen Sorunlar!

Selin
17 Şubat 2025 14:35
İPhone Garanti Sürecinde Çözülmeyen Sorunlar!